Kwiatki u Beatki ;)
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki u Beatki ;)
Byłam, wróciłam i jestem zmęczona weekendem ;) Fotek dużo nie zrobiłam, ale kilka jest, rodzice podpytani.
Przywiozłam sadzonki truskawek piennych i liczne nasiona zakupione w sklepie (zrobiłam z rodzicami wymianę hehe także każdego po trochę) ;)
Z kiciakiem się wytarzałam, i na koniec chyba miał mnie dosyć ;)
wieczorem wkleję fotki (mam nadzieję)
Przywiozłam sadzonki truskawek piennych i liczne nasiona zakupione w sklepie (zrobiłam z rodzicami wymianę hehe także każdego po trochę) ;)
Z kiciakiem się wytarzałam, i na koniec chyba miał mnie dosyć ;)
wieczorem wkleję fotki (mam nadzieję)
- pozia
- 200p
zanim zabiorę się za jakąkolwiek robotę jadę do casto po doniczkę no i może jeszcze jedną mniejszą, i jeszcze może jakieś rarytaski ;)
po drodze muszę odebrać torebkę od teściowej ... skleroza nie boli ...
po drodze muszę odebrać torebkę od teściowej ... skleroza nie boli ...
- pozia
- 200p
Melduję, że wróciłam ze sklepu bez żadnej roślinki. Obiecałam sobie i słowa dotrzymałam. Nie już miejsca na parapetach, a nasiona czekają ...
Zabrakło mi ziemi do zasadzenia truskawek. Muszę ją jutro dokupić i dosypać, żeby owoce "spływały" poza donicę a nie do środka na ziemię. Chyba skombinuję jeszcze coś żeby ziemie obsypać - jakąś korę czy coś w tym rodzaju.
2 dalie i kalia zostały zasadzone (w końcu), bo dalie już zaczęły puszczać pędy
Z relacji parapetowych:
Koper rośnie jak szalony, pietruszka go goni. Rzodkiewka wystrzeliła szaleńczo w górę przez weekend, co z niej będzie - zobaczymy. Szczypiorku mam opór chyba na pocieszenie, bo reszta nasion jakoś tak średnio myśli rosnąc.
Byłam z rodzicami na bazarze i doszło do zakupu kilku kolejnych nasion ;) aksamitka wąskolistna, tytoń ozdobny (mama zrobiła oczy i pytała po co mi tytoń ) maciejka, no i przed chwilą odkryłam u siebie kolejne opakowanie gazanii ... zakupiłam też nasiona pomidora koktajlowego "gartenperle". Kotnik zakupiony, więc jutro wysiew (jeśli dokupię ziemię).
Co do okazów rodziców to wrzucam fotkę beniamina mamy i papirusa taty. Ten drugi niestety mnie zaskoczył, jak zobaczyłam silnie przetrzebionego. Okazuje się, że klatka schodowa nie do końca mu służyła tej zimy.
Zabrakło mi ziemi do zasadzenia truskawek. Muszę ją jutro dokupić i dosypać, żeby owoce "spływały" poza donicę a nie do środka na ziemię. Chyba skombinuję jeszcze coś żeby ziemie obsypać - jakąś korę czy coś w tym rodzaju.
2 dalie i kalia zostały zasadzone (w końcu), bo dalie już zaczęły puszczać pędy
Z relacji parapetowych:
Koper rośnie jak szalony, pietruszka go goni. Rzodkiewka wystrzeliła szaleńczo w górę przez weekend, co z niej będzie - zobaczymy. Szczypiorku mam opór chyba na pocieszenie, bo reszta nasion jakoś tak średnio myśli rosnąc.
Byłam z rodzicami na bazarze i doszło do zakupu kilku kolejnych nasion ;) aksamitka wąskolistna, tytoń ozdobny (mama zrobiła oczy i pytała po co mi tytoń ) maciejka, no i przed chwilą odkryłam u siebie kolejne opakowanie gazanii ... zakupiłam też nasiona pomidora koktajlowego "gartenperle". Kotnik zakupiony, więc jutro wysiew (jeśli dokupię ziemię).
Co do okazów rodziców to wrzucam fotkę beniamina mamy i papirusa taty. Ten drugi niestety mnie zaskoczył, jak zobaczyłam silnie przetrzebionego. Okazuje się, że klatka schodowa nie do końca mu służyła tej zimy.
witam kwiatki i Twoje i rodziców super!!!! czekam na więcej atrakcji!!! Pozdrawiam!
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zajeb.... ten fikus! Ile on ma lat?
- pozia
- 200p
Zabielka zdjęć będzie dużo w miarę jak roślinki będą rosły
Elila to jest dobre pytanie moja mmaa nawet tego nie wie, ale szacuje na ok 20 lat
Elila to jest dobre pytanie moja mmaa nawet tego nie wie, ale szacuje na ok 20 lat
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wooow Piękny jest maminy fikus Proszę przekaż jej ode mnie wyrazy uznania
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Na widok fikusa szczęka mi opadła. Prześliczny.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- pozia
- 200p
Ja marzę żeby takiego mieć, nie wiem gdzie bym trzymała, ale gdzieś miejsce by się znalazło. Mama oznajmiła, że chętnie mi go odda, ale jak go przewieźć 130 km? Więc póki co stać będzie u rodziców, a myślę że tak już zostanie Ja hoduję swoje włąsne beniaminki z malutkich patyczków
Elcia dzięki przekaże na pewno
Nuta mi opada za każdym razem jak jestem u rodziców ;)
Elcia dzięki przekaże na pewno
Nuta mi opada za każdym razem jak jestem u rodziców ;)
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
A ja myślałam, że mam dużego fikusa ale ten to jest olbrzym
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- pozia
- 200p
Nie byłam w stanie zmierzyć objętości liści, bo nie miałam do dyspozycji drabiny
W każdym bądź razie mają więcej niż 30 cm
W każdym bądź razie mają więcej niż 30 cm
- renka1
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 11:56
Poziu czy Twoje dracenki wypuściły już jakieś nowe listki?
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
Ale ogromny twój papirus benek taż okaz
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu