U Przemka w ogrodzie cz.II
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Łukasz od iglaków to ja zaczynałem swoja przygodę z roslinami jakies 20 lat temu , a teraz wybieram właśnie takie malutkie, bo kiedyś ich nie dostrzegałem
Dawid konieczne są i iglaki w ogrodzie, zapewne się jeszcze do nich przekonasz
Kasiu u mnie w szkółkach tez takie ceny albo i większe ale czasem na wiejskim bazarku mozna trafić coś ciekawego i są mało chodliwe bo małe, wolno rosną i łyse od dołu.
Bardzo dziękuję za życzenia
Jolu nie muszę do zimy czekać juz się z nich bardzo cieszę
Adam iglaste, prawie to samo co ościste juz się ładnie wkomponowały
Z każdym dniem kwiatów przybywa wiosna jak się patrzy w tym tygodniu posadziłem większość sadzonek które od końca zimy trzymałem w doniczkach dziś zebrałem doniczki z ogrodu po sadzeniu i uzbierałem ich ponad 140 najwięcej było orlików i ostróżek ale i innych roślinek było troszkę
pod słomianą kołderką, dla mojej gunery ostra zima okazała sie nie straszna
Dawid konieczne są i iglaki w ogrodzie, zapewne się jeszcze do nich przekonasz
Kasiu u mnie w szkółkach tez takie ceny albo i większe ale czasem na wiejskim bazarku mozna trafić coś ciekawego i są mało chodliwe bo małe, wolno rosną i łyse od dołu.
Bardzo dziękuję za życzenia
Jolu nie muszę do zimy czekać juz się z nich bardzo cieszę
Adam iglaste, prawie to samo co ościste juz się ładnie wkomponowały
Z każdym dniem kwiatów przybywa wiosna jak się patrzy w tym tygodniu posadziłem większość sadzonek które od końca zimy trzymałem w doniczkach dziś zebrałem doniczki z ogrodu po sadzeniu i uzbierałem ich ponad 140 najwięcej było orlików i ostróżek ale i innych roślinek było troszkę
pod słomianą kołderką, dla mojej gunery ostra zima okazała sie nie straszna
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przemku piękne zdjęcia , ale masz piękne kępy tych prymulek .
Durban też już pięknie Ci urósł, mój ma 1 liść .w tym roku wszystko jako gorzej u mnie wygląda.
Genia
Durban też już pięknie Ci urósł, mój ma 1 liść .w tym roku wszystko jako gorzej u mnie wygląda.
Genia
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku .Wesołych zdrowych i spokojnych Świąt.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku ale pięknie u Ciebie, ślicznie kwitną szafirki, tulipany, żonkile, bajka. Życzę Wesołych Świąt.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Przemku, ale się wiośni u Ciebie.
Fajnie, że święta będą takie pogodne
Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, pełnych wiary,nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodzinnym i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!
Fajnie, że święta będą takie pogodne
Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, pełnych wiary,nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodzinnym i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!
Coś wspaniałego Przemku, masz się czym pochwalić
Ponad 140 powiadasz Chyba dostałem zawrotów głowy...
Ponad 140 powiadasz Chyba dostałem zawrotów głowy...
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Przemku sadzenia miałeś co nie miara
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Przecudny durban Przemku.
Tyle roślin wysadzonych, toż to będzie latem kolorowy zawrót głowy....
Widać, że bardzo starasz się upiększyć swój ogród, chociaz i tak już robi wrazenie.
Wesołych Świąt.
Tyle roślin wysadzonych, toż to będzie latem kolorowy zawrót głowy....
Widać, że bardzo starasz się upiększyć swój ogród, chociaz i tak już robi wrazenie.
Wesołych Świąt.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Wiedziałam! Mówisz, że u mnie zielono. U Ciebie to dopiero zielono! I kolorowo
Przecudne masz te wiosenne rosliny! Narcyzy takie, że klękajcie narody! I cudowne pierwiosnki ząbkowane!
W moim ogródku jak czasem zacznę krążyć, to mi tak schodzi 2-3 godziny, ale jak bym się zapuściła w Twój ogród, to pwenie cały dzień by mi zeszło i nawet bym nie zauważyła, jak by mnie noc zastała
aha, a co to za roslina na pierwszym zdjęciu? To chyba nie zimuje w ogrodzie? ...
Przecudne masz te wiosenne rosliny! Narcyzy takie, że klękajcie narody! I cudowne pierwiosnki ząbkowane!
W moim ogródku jak czasem zacznę krążyć, to mi tak schodzi 2-3 godziny, ale jak bym się zapuściła w Twój ogród, to pwenie cały dzień by mi zeszło i nawet bym nie zauważyła, jak by mnie noc zastała
aha, a co to za roslina na pierwszym zdjęciu? To chyba nie zimuje w ogrodzie? ...
- przemekg
- 1000p
Geniu dziękuję za miłe słowa a canny trochę za wcześnie posadziłem i tak mocno urosły, jedna ma już pąki kwiatowe
Łukasz jeszcze dziś czuję, że się mocno napracowałem ostatnio, ale niech się ukorzeniają rosliny na stałym miejscu aby latem ładnie zakwitły
Alicjo bardzo dziękuje i wzajemnie
Asiu dzięki za miłe słowa Radosnych Świąt.
Gosiu dziękuje za życzenia i odwzajemniam je
Adam fotki traktują wybiórczo faktycznie gożej to wszystko wygląda, możesz spytać kolegi z sąsiedztwa to Ci powie jak to jest w rzeczywistości.
Andrzej ale ważne że już posadzone i rośnie
Grażynko upiękrzam i upiękrzam i nadal nie jest tak jak bym chciał
Izo jednak u mnie wegetacja jest trochę do tyłu, bardzo dziękuje za tak miłe słowa ale to stanowczo na wyrost. Na pierwszym zdjęciu jest canna odmiany Durban o bardzo dekoracyjnych liściach cieszę się że wreszcie ją mam
Łukasz jeszcze dziś czuję, że się mocno napracowałem ostatnio, ale niech się ukorzeniają rosliny na stałym miejscu aby latem ładnie zakwitły
Alicjo bardzo dziękuje i wzajemnie
Asiu dzięki za miłe słowa Radosnych Świąt.
Gosiu dziękuje za życzenia i odwzajemniam je
Adam fotki traktują wybiórczo faktycznie gożej to wszystko wygląda, możesz spytać kolegi z sąsiedztwa to Ci powie jak to jest w rzeczywistości.
Andrzej ale ważne że już posadzone i rośnie
Grażynko upiękrzam i upiękrzam i nadal nie jest tak jak bym chciał
Izo jednak u mnie wegetacja jest trochę do tyłu, bardzo dziękuje za tak miłe słowa ale to stanowczo na wyrost. Na pierwszym zdjęciu jest canna odmiany Durban o bardzo dekoracyjnych liściach cieszę się że wreszcie ją mam
Kolega z sąsiedztwa widział ładne rabaty z pięknymi roślinami A fotki oddają to właśnie..., czyli tak jak napisał Adamprzemekg pisze: Adam fotki traktują wybiórczo faktycznie gożej to wszystko wygląda, możesz spytać kolegi i sąsiedztwa to Ci powie jak to jest w rzeczywistości.
Wyczytałem, że posadziłeś ten ogrom roślin, co czekały na swoją kolei w ganku :P A miałeś tam tego.., ojj miałeś
Melduję Przemku, że kanna od Ciebie ma się dobrze i puszcza nowy listek , czyli będzie żyła Po świętach przygotuję jej donicę z większą ilością papki , czyli wspomagacza wzrostu
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Rzeczywiście, liście tej kanny są wyjątkowo dekoracyjne!
Podtrzymuję to co wcześniej powiedziałam i nic nie jest na wyrost!
A ten łan pierwiosnków ... Niesamowity!
Podtrzymuję to co wcześniej powiedziałam i nic nie jest na wyrost!
A ten łan pierwiosnków ... Niesamowity!
- przemekg
- 1000p
Marcin dzięki za świąteczną pobłażliwość , ale ja wiem że poki nie zrobię jakiegoś estetycznego wyściółkowania tych wszystkich rabat, otoczonych obwódką z kamieni i wyrównania, oraz ustabilizowania tych kamieni w obwódkach to dobrze nie jest o i modernizacja oczka wodnego konieczna
Rośliny z ganku sadziłem przez ostatnie dni na potęgę bo juz w tym tygodniu ganku nie będzie
Cieszę się że canna mimo bezceremonialnego potraktowania i wyciągnięcia z doniczki, przetrwała tą przeprowadzkę.
Izo właśnie ostatnie kilka ciepłych dni spowodowały że zrobiło sie bardzo wiosennie . A canny o dekoracyjnych liściach zaczynam bardziej cenić niż te o ładnych kwiatach
Łukasz te pierwiosnki szaleją :P a mała ich część mam nadzieję że spisuje się równie dobrze na Twoim balkonie
Rośliny z ganku sadziłem przez ostatnie dni na potęgę bo juz w tym tygodniu ganku nie będzie
Cieszę się że canna mimo bezceremonialnego potraktowania i wyciągnięcia z doniczki, przetrwała tą przeprowadzkę.
Izo właśnie ostatnie kilka ciepłych dni spowodowały że zrobiło sie bardzo wiosennie . A canny o dekoracyjnych liściach zaczynam bardziej cenić niż te o ładnych kwiatach
Łukasz te pierwiosnki szaleją :P a mała ich część mam nadzieję że spisuje się równie dobrze na Twoim balkonie