Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Ja tam wolę pomidora i... dziubka
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ania u mnie też duże pomidorki nie mają dzióbków... .a jeszcze na dodatek na krzakach tego pomidora rosna pomidory o róznych kolorach.Ale mam jednego takiego ,co ma kolor czerwony i z tych zbiorę nasiona.
A tak szczerze powiedziawszy gubię się już w zeznaniach ,które chce mieć w przyszłym roku a miejsca mało oj mało.
skopała bym jeszcze trochę trawnika ale boję się męża
Ale pomidorki degustuje i wydaje trafne opinie
Asia
A tak szczerze powiedziawszy gubię się już w zeznaniach ,które chce mieć w przyszłym roku a miejsca mało oj mało.
Asia
-
- 100p
- Od: 18 mar 2011, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozumiem Cię doskonalePelasia pisze: a miejsca mało oj mało.
Asia
z moim też tak mam
ale wiosną mam zamiar posadzić kilka krzaczków pomidorków
wkoło altanki na zmianę z jakimiś kwiatkami
i on będzie myślał że to kwiaty
a potem będzie za późno i z dyniami zrobię tak samo
pozdrawiam
elżunia
elżunia
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
Przycupnę sobie i z niecierpliwością czekam na akcję z nasionkami.
Marzy mi się nasionko lub dwa megagroniastego
pozdrawiam
Marzy mi się nasionko lub dwa megagroniastego
pozdrawiam
Pozdrawiam Kaśka
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powiedzcie mi proszę, jakie sa zasady "akcji z nasionkami"? Bardzo chciałabym zamówić kilka odmian od kozuli. Ale nie mam nic na wymianę. W tym roku dzięki wskazówkom kozuli i forumowicz i Wam wszystkim, mam wspaniałe zbiory pomidorów. Nigdy wcześniej nie mialam szczęścia do nich.
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Musisz śledzić forum bo zasady pojawią się, jak się rozpocznie akcja. 2 lata temu Kozula dostarczyła do Idy nasiona, na forum opublikowała listę. "Świstakowaniem " zajęła się IDA. WYsyłaliśmy do niej zaadresowane koperty ze znaczkiem i listą życzeń, które w miarę możliwości spełniała . Mi udało sie dostać wszystko co zamówiłam. W ubiegłym roku nie bardzo śledziłam akcję, bo miałam już nasionka, ale jak dokładnie przyjrzysz forum możesz zobaczyć jak to wyglądało, głównym świstakiem był Jankiel. Oczywiście zawsze możesz napisać na forum czego Ci potrzeba i na pewno znajdzie się ktoś, kto zaproponuje ci nasionka albo na wymianę albo prześle darmowo (kopertę z adresem i znaczkiem wypada podesłać), sama komuś w potrzebie w ubiegłym roku podsyłałam nasionka megagrona.
Dorota
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
dzięki Dorcinda. Będe śledzić forum, dzięki Wam stałam się pomidoromaniaczką pozytywnie zakręconą. Nie ma dnia abym kilka razy nie była w ogrodzie na pomidorowej grządce.
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ja na pewno będę wydłubywała nasiona z żółtych pomidorów - są mięsiste i smaczne.
Ale nie wiem jaka to odmiana bo kupowałam gotowe sadzonki i na 100 % żadnego żółtego nie kupowałam.
Ale nie wiem jaka to odmiana bo kupowałam gotowe sadzonki i na 100 % żadnego żółtego nie kupowałam.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Comcia o tych żółtych Tula pisała w temacie "Wszystko o pomidorach". Tam podała nazwę. Ja też je mam.Miłam trzy sadzonki .wszystkie obrodziły po jednym gronie .Ale sporo było na nich pomidorów i dużych. Tula wstawiła fotkę i nazwę.
Zerknij tam proszę i zobacz czy takie masz? Ja już zebrałam nasionka z jedego pomidorka no i całkiem sporo ich jest. A swoją drogą ,nie jest to moje ulubione zajęcie
Asia
Zerknij tam proszę i zobacz czy takie masz? Ja już zebrałam nasionka z jedego pomidorka no i całkiem sporo ich jest. A swoją drogą ,nie jest to moje ulubione zajęcie
Asia
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Tula pokazała inne żółte ( ale na zdjęciu Anik w pudle ma podobne ), moje mają naprawdę dużo gron i są chyba najplenniejsze.
Początkowo czekałam aż się zaczerwienią zanim się zorientowałam że one nigdy się nie zaczerwienia bo są żółte
Cyknę fotki to pokażę.
Początkowo czekałam aż się zaczerwienią zanim się zorientowałam że one nigdy się nie zaczerwienia bo są żółte
Cyknę fotki to pokażę.
- ulina
- Od: 15 mar 2007, o 20:31
Pozdrawiam, Halina
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 sie 2011, o 22:37
Ja nie czekając na wymiane nasion wybrałem się, jakieś trzy tygodnie temu z Tarnowa do Anny Kozuli pod Przeworsk(135km) , i kupiłem pare kilo pomidorków nr.36 f5, 37 f5, malinową zebre i megagrony dwa rodzje, no i oczywiscie jednego orzecha wloskiego. Warto sobie zrobić wycieczke i pogadać z Anną Kozulą, chodz wszystkiego nie zapamiętalem
Chce Cię po krótce jeszcze raz Aniu Kozulo zapytać, o wymagania nr.36 i 37 i ich wadach które Mialaś opisać?
A i jak tam pokolenie F6 tych pomidorów które rosną u Ciebie?
Pozdrawiam.
Chce Cię po krótce jeszcze raz Aniu Kozulo zapytać, o wymagania nr.36 i 37 i ich wadach które Mialaś opisać?
A i jak tam pokolenie F6 tych pomidorów które rosną u Ciebie?
Pozdrawiam.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Wyśmienity sposób na zdobycie nasion i do tego pomidory do jedzenia, także odczuwam brak Kozuli na forum.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny