Mój pierwszy storczyk
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój pierwszy storczyk
grazka 2211- Grażynko, metoda z koniaczkiem przetestowana polecam. Z tymi podwójnymi karniszami dobry pomysł.
Dwie Vandy były od dawna w planach, jednak kupować je będę w pewnych odstępach czasu. Mam wizję: dwie Vandy podwieszone w połowie okna w koszyczkach. Muszę do mojej wizji jeszcze żonę przygotować.
Chociaż z Vandą mam jeszcze inną wizję, o której napiszę jak mi się uda to zrobić.
nina1611- Gosiu też mam kota dachowca Freda ale na razie nie interesują go storczyki. Kot jest wyjątkowy, jak wszystkie moje zwierzaki.
Maleństwo w kieliszku dziękuje za miłe życzenia.
duduś325- Piotrku, drinkowanie małemu dobrze idzie, tylko obawiam się aby nadmiar alkoholu nie wpłynął na zahamowanie wzrostu, TOŻ TO JESZCZE DZIECIAK!!!!
-MAROKA- - Karolcia dziękuję za gratulację.Nie martw się brakiem miejsc na parapecie. czytałaś jakie pomysły można wprowadzić w swojej hodowli. ;:83
Dwie Vandy były od dawna w planach, jednak kupować je będę w pewnych odstępach czasu. Mam wizję: dwie Vandy podwieszone w połowie okna w koszyczkach. Muszę do mojej wizji jeszcze żonę przygotować.
Chociaż z Vandą mam jeszcze inną wizję, o której napiszę jak mi się uda to zrobić.
nina1611- Gosiu też mam kota dachowca Freda ale na razie nie interesują go storczyki. Kot jest wyjątkowy, jak wszystkie moje zwierzaki.
Maleństwo w kieliszku dziękuje za miłe życzenia.
duduś325- Piotrku, drinkowanie małemu dobrze idzie, tylko obawiam się aby nadmiar alkoholu nie wpłynął na zahamowanie wzrostu, TOŻ TO JESZCZE DZIECIAK!!!!
-MAROKA- - Karolcia dziękuję za gratulację.Nie martw się brakiem miejsc na parapecie. czytałaś jakie pomysły można wprowadzić w swojej hodowli. ;:83
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ależ delikatne ma kwiaty, to dendrobium od Rysi ;)
Hihi...kolekcja się powiększa i zaczyna być tłoczno na parapecie...
Hihi...kolekcja się powiększa i zaczyna być tłoczno na parapecie...
A może takie kosze jak są u Wiktorii/victorys i u mnie Sposób wykonania prawie nie pracochłonny a efekt fantastyczny a co najważniejsze miejsce na parapecie Polecam gorąco
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Mirku z przyjemnością zaglądam do Twojego watku od momentu założenia go przez Ciebie
Rzeczywiście kolekcja szybko Ci się powiększa, niedwno startowałeś z dwiema sztukami
Masz piękne storczyki, szczególnie wzdycham do dendrobiów, które są nie do zdobycia w mojej mieścinie ... Nie dziwię się, że są ulubiencami Twojej żony
Rzeczywiście kolekcja szybko Ci się powiększa, niedwno startowałeś z dwiema sztukami
Masz piękne storczyki, szczególnie wzdycham do dendrobiów, które są nie do zdobycia w mojej mieścinie ... Nie dziwię się, że są ulubiencami Twojej żony
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
- Mireczek1965
- 200p
MalaMi - Joasiu, zgadzam się z Tobą, dendrobium mają coś w sobie i mam wrażenie, że nie są tak trudne w hodowli jak inne storczyki. Jest to jednak tylko sugestia osoby zaczynającej swoją przygodę ze storczykami. Jak będziesz czytała ten wątek zajrzyj do siebie w prywatne wiadomości.
Petra - dziękuję za odwiedzenie stronki i miłe słowa. Zapraszam częściej
Petra - dziękuję za odwiedzenie stronki i miłe słowa. Zapraszam częściej
- Mireczek1965
- 200p
duduś327 - Piotrku czytasz w moich myślach właśnie o takich koszach myślałem. Jak będę miał chwilkę to wejdę na Twoją stronę i spojrzę jak to technicznie rozwiązać. Muszę działać szybko ponieważ nie zanosi się na to, że na tych storczykach co mam obecnie zaprzestanę kontynuacji mojej przygody.
- Mireczek1965
- 200p
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
No, no. Teściówka też ma bardzo ładne
A ja się jeszcze spytam o co rozchodzi się z tym parapetem? Chyba gdybyś zobaczył mój, to byś się przeraził
Ja na Twój wcisnęła bym jeszcze co najmniej dziesięć doniczek, ale nie ze storczykami, bo straciły by urok. Myślę, że fiołki nadawały by się w sam raz i jeszcze zostało by miejsca dla kota
A ja się jeszcze spytam o co rozchodzi się z tym parapetem? Chyba gdybyś zobaczył mój, to byś się przeraził
Ja na Twój wcisnęła bym jeszcze co najmniej dziesięć doniczek, ale nie ze storczykami, bo straciły by urok. Myślę, że fiołki nadawały by się w sam raz i jeszcze zostało by miejsca dla kota
- Mireczek1965
- 200p
Moniko dziękuję w imieniu teściowej
Nikitka - patrzę na swój parapet, widzę jak szybko rozrasta się moja kolekcja i obawiam się, że mi go nie wystarczy na inne storczyki. Nie chciałbym aby na parapecie powstał tzw. "małpi gaj" :P
Nikitka - patrzę na swój parapet, widzę jak szybko rozrasta się moja kolekcja i obawiam się, że mi go nie wystarczy na inne storczyki. Nie chciałbym aby na parapecie powstał tzw. "małpi gaj" :P
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
No to u mnie małpi gaj.Muszę chyba pomyśleć o jakieś małpce Teściowa ma też ładne storczyki.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
U mnie też i gdzieniegdzie doniczki stoją piętrowo Na usprawiedliwienie dodam tylko tyle, że koty wymogły na mnie szantażem po połowie parapetów. I tak lewa strona parapetów jest dla kwiatów, a prawa dla kotów. Dopóki się na to nie zgodziłam, to codziennie jakieś kwiaty leżały na podłodze, a teraz zdarza się to sporadycznie.
- Mireczek1965
- 200p
Widzę, że ten problem mają wszyscy. Normalnie przestałem się przejmować brakiem miejsca dla storczyków na moim parapecie. . Skoro u Was też jest małpi gaj to pozwolicie, że i ja do Was dołączę z moimi małpkami.
Mireczku gratuluję zakupionych dendrobiów oby dwa śliczne
Dendrobium od Rysi bardzo mi się spodobało dość nietypowy kolor przynajmniej ja takiego nie widziałam
kolekcja bardzo szybko u Ciebie się rozrasta nic dziwnego, że na parapecie jest ciasno
Phalaenopsisy teściowej na
Dendrobium od Rysi bardzo mi się spodobało dość nietypowy kolor przynajmniej ja takiego nie widziałam
kolekcja bardzo szybko u Ciebie się rozrasta nic dziwnego, że na parapecie jest ciasno
Phalaenopsisy teściowej na
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki