Rogoogrodnik - moje nieśmiałe początki
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rogoogrodnik - moje nieśmiałe początki
Wiem coś o tym , bo M tak mi wiosną zdeptał 2 kanny Durban i Pretorię przyklejając cegiełki na fundamentach .
No i jak prace przerwał tak do dziś nic nie robi .
No i jak prace przerwał tak do dziś nic nie robi .
- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja też niestety przydeptałem przy tej robocie kilka wąsów barwinka, raz usiadłem na tujkę ale wytrzymała , ze względu na niewykończną elewację domu staram się nic nie sadzic przy domu, mam nadzieję że uda się to skończyc w przyszłym roku i przyjdzie czas na obsadzenie łysych dziś rabatek przy murze
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Robercie, a ja myślę,że hosty długo nie pomieszkają na tej rabacie, jest to reprezentacyjne rabata przy wejściu do domu, wiosną długo będzie pusta, bo hosty późno wychodzą, a u nas zazwyczaj przymrozki niszczą liście host już we wrześniu..Coś o tym wiem, bo moja rabata przy domu, też kiedyś składała się z host.
- rogo
- 200p
Igo - no właśnie, pewnie trzeba będzie szukac innego miejsca dla tych host - czym by je zastąpic ?
-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
Robercie skoro było to miejsce dobre dla host to ja polecam brunnery są dekoracyjne przez cały sezon, pewnie każdy kto będzie pisał wskaże różne rośliny ale ja namawiam na brunnery w różnych odmianach
Rysiek
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Iga napisze: 'posadź żurawki lubiące słońce' ;)rogo pisze:Igo - no właśnie, pewnie trzeba będzie szukac innego miejsca dla tych host - czym by je zastąpic ?
-
- Kontakt:
Jedną brunerę Robert ma, bo sama go namówiłam, ale inne będą się przypalać, więc nie radzę, jest to miejsce gdzie raczej nie ma dużej wilgotności, ja na takie rabacie otoczonej kostką przy bramie mam trawy, próbowałam żurawkami, ale kiesko przyrastały w porównaniu do innych miejsc, na wiosnę mam krokusy, i tak jak Robert niewielkie drzewo, a pod nim małego iglaka. Ale zimą tam leży śnieg, odkładany z podjazdu więc i to trzeba brać pod uwagę. A może róże okrywowe jak ktoś lubi obwiedzione bukszpanową obwódką? Pomysłów może być wiele, Robert dopiero zaczyna zabawę z ogrodem, więc pewnie nie jedna przeprowadzka przed nim.
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Jak widać, pomyliłem się
-
- Kontakt:
Pomyłka.Grzesik pisze: Iga napisze: 'posadź żurawki lubiące słońce' ;)
-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
To faktycznie nie będzie też dobre miejsce dla brunner ...
Rysiek
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ogród młodziutki ale już pełen kolorów. jestem pełna podziwu. A gdzież to chowasz swoją ładniejszą połowę . Tylko nie pisz, że sam wszystko w ogródku robisz .
Gdy patrzyłam na ostatnie zdjęcia pokazujące bramę zaraz przypomniałami się rabata Igi
Ułan wspaniały - wymiziac go proszę od mojej Tekili .
Gdy patrzyłam na ostatnie zdjęcia pokazujące bramę zaraz przypomniałami się rabata Igi
Ułan wspaniały - wymiziac go proszę od mojej Tekili .
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- rogo
- 200p
Igo, Matrix, Grzesik - dzięki za odwiedziny, parę żurawek już na tej rabatce jest, zobaczymy w przyszłym roku czy sobie tam będą radziły, brunera jest w moim ogrodzie jedna (ta od Igi) i pewnie w następnym sezonie będą następne.
Igo - to niewielkie drzewo nie wiem czy nie będzie tam jednak zbyt duże bo to klon jawor Leopoldi, nie wiem czy nie będę szukał dla niego innego miejsca
Ilono - moja ładniejsza połowa też udziela się w pracach ogrodowych - akurat robatka przy bramie prawie w calości to jej dzieło, ja sadziłem tam tylko drzewo , Ułan dziękuje za mizianie
Igo - to niewielkie drzewo nie wiem czy nie będzie tam jednak zbyt duże bo to klon jawor Leopoldi, nie wiem czy nie będę szukał dla niego innego miejsca
Ilono - moja ładniejsza połowa też udziela się w pracach ogrodowych - akurat robatka przy bramie prawie w calości to jej dzieło, ja sadziłem tam tylko drzewo , Ułan dziękuje za mizianie
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Robert brunery , żurawki zdobią ogród od wiosny do samej zimy, też je bardzo lubię , choć troszkę się o nie martwię bo mam zbyt mało cienia .
Genia
Genia