Mój fijoł 2
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł 2
Dół na pewno nie będzie taki gesty, jeśli góra sięgnie 3 m Na pergoli własnie dół jest zacieniony. Kosmosy trochę się przechyliły. Za domem rosną wyższe egzemplarze.
Ale słońce świeci z góry właśnie!
No, obyś miała rację, ale ja nie dam sobie paznokcia za to obciąć
No, obyś miała rację, ale ja nie dam sobie paznokcia za to obciąć
- ewamaj66
Pergola stoi na linii wschód-zachód. Wcześniej, gdy winobluszcz nie był taki gęsty od dołu, nie miałam żadnego problemu z różami. Rosną tak od początku, trzy lata. Południowe słońce im wystarczało. Dlatego zdaje mi się, że będzie dobrze. Dolną część róży owinę wokół słupa, dopiero na górze się rozhula
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo zamiast podziwiać urodę kwiatów, skupiam się na umiejętnościach Twojego syna...ależ on robi zdjęcia
Czy ma jakieś przygotowanie?
Czy ma jakieś przygotowanie?
- ewamaj66
Iwona, tylko niektóre zdjęcia synowskie Ostatnie moje.
Oliwko, dziękuję. Lubię kosmosy, ale od przyszłego roku muszą zmienić miejsce. Będę przesadzać siewki.
Wiosną namęczyłam się redukując ilość chabrów, cały dzień z nimi walczyłam. Kilka zostawiłam w donicy. Kiedy widzę ten kolor, zapominam, że one tak mocno się rozrastają.
Kosmosy zasłaniają Pink Grootendorst, która i tak w ciasnocie dobrze sobie radzi.
Oliwko, dziękuję. Lubię kosmosy, ale od przyszłego roku muszą zmienić miejsce. Będę przesadzać siewki.
Wiosną namęczyłam się redukując ilość chabrów, cały dzień z nimi walczyłam. Kilka zostawiłam w donicy. Kiedy widzę ten kolor, zapominam, że one tak mocno się rozrastają.
Kosmosy zasłaniają Pink Grootendorst, która i tak w ciasnocie dobrze sobie radzi.
- ewamaj66
hej Ewa!
bardzo lubię świerczki Nidiformis... moje są niezbyt fortunnie posadzone, ponieważ inne rosliny (w tym rozchodniki) zaczynają je zagłuszać... boję się jednak przesadzania go w inne miejsce - jakoś wydaje mi się, że jest nadwrażliwy na zmiany.
ps. syn robi genialne zdjęcia
bardzo lubię świerczki Nidiformis... moje są niezbyt fortunnie posadzone, ponieważ inne rosliny (w tym rozchodniki) zaczynają je zagłuszać... boję się jednak przesadzania go w inne miejsce - jakoś wydaje mi się, że jest nadwrażliwy na zmiany.
ps. syn robi genialne zdjęcia
- ewamaj66
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdaje się, że los winobluszczu już definitywnie przesądzony. Piękny ci on, ale wierzę , że za jakiś czas będziemy cmokać z podziwu nad różaną pergolą
Mój winobluszcz dostał pozwolenie na wspinaczkę po elewacji. Nie wiem czy dobrze czynię, ale .... ma w sobie tyle uroku
Mój winobluszcz dostał pozwolenie na wspinaczkę po elewacji. Nie wiem czy dobrze czynię, ale .... ma w sobie tyle uroku
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- ewamaj66
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz rację - niesamowity! I za ten właśnie kolor uwielbiam go i wciąż toleruję u siebie. Chociaż mój nadal zielony
Iceberg od mojego różni się tylko kolorem siatki no i może cętkowanych liści