Ogródek Gosi cz. 7
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 7
Gosiu Co ja słyszę - chora jesteś ??? Dużo , dużo zdrówka życzę
Ja dzisiaj cały dzień na działce pracowałam - jestem padnięta ale szczęśliwa
Ale śliczna ta kalina Super zdjęcia , rabatki już pięknie wysprzątane .
Pozdrawiam
Ja dzisiaj cały dzień na działce pracowałam - jestem padnięta ale szczęśliwa
Ale śliczna ta kalina Super zdjęcia , rabatki już pięknie wysprzątane .
Pozdrawiam
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A moja Charles Lamont nie bedzie kwitla w tym roku, bo juz zaczela liscie wypuszczac. No ale jej wybaczam, bo w maju dostala tak po lisciach, ze do konca sezonu dojsc do siebie nie mogla. Musialam jej chlasnac wszystkie pedy na krotko, bo zaczela padac.
Gosik wykuruj sie nalezycie i nie wylaz z chalupki jak nie musisz.
Gosik wykuruj sie nalezycie i nie wylaz z chalupki jak nie musisz.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, mój aparat nie umie oddać wielu kolorów. Ile ja się muszę namęczyć z białym, a i niebieski słabo wychodzi.
Jednak trzeba mieć porządny sprzęt.
Teresko, dziękuję
Rozumiem Twoje szczęście. Ja tez bym była
No, ale na razie muszę posiedzieć w domu.
Jula nigdzie się nie wybieram. Naprawdę źle się czuję. Mam nadzieję, że może do czwartku mi przejdzie. Na razie leci z nosa, więc nawet schylić bym się nie mogła nad rabatką.
Pisać ciężko.
Ja mam jeszcze kalinę Watanabe, ale ona chyba też nie zakwitnie. Przeszła swoje w moim ogrodzie. Jest przcięta przez mojego m przy samym szczepieniu. Skosił kosiarką. Mam nadzieję, że w ogóle odbije.
A Twoja śliczna. Chociaż te kwitnące zimą to chyba nie na nasz klimat.
Jednak trzeba mieć porządny sprzęt.
Teresko, dziękuję
Rozumiem Twoje szczęście. Ja tez bym była
No, ale na razie muszę posiedzieć w domu.
Jula nigdzie się nie wybieram. Naprawdę źle się czuję. Mam nadzieję, że może do czwartku mi przejdzie. Na razie leci z nosa, więc nawet schylić bym się nie mogła nad rabatką.
Pisać ciężko.
Ja mam jeszcze kalinę Watanabe, ale ona chyba też nie zakwitnie. Przeszła swoje w moim ogrodzie. Jest przcięta przez mojego m przy samym szczepieniu. Skosił kosiarką. Mam nadzieję, że w ogóle odbije.
A Twoja śliczna. Chociaż te kwitnące zimą to chyba nie na nasz klimat.
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Gosiu, przegoń grypkę bo zapowiadają coraz lepszą pogodę.
Też czekam na kwitnienie kalin. Tego zapachu nie da się w ogrodzie przeoczyć.
Szkoda tylko, że co roku przemarzają pąki kaliny "Dawn" i chyba nie doczekam się kwiatów a okrywanie takiego krzaczyska nie wchodzi w rachubę.
Też czekam na kwitnienie kalin. Tego zapachu nie da się w ogrodzie przeoczyć.
Szkoda tylko, że co roku przemarzają pąki kaliny "Dawn" i chyba nie doczekam się kwiatów a okrywanie takiego krzaczyska nie wchodzi w rachubę.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu, Twoja kalina wygląda pięknie, bardzo jestem ciekawa jej kwiatów Żałuję, że zapach niedostępny na FO...
Nie mam u siebie tego krzaczka a czytałam już wiele dobrego - może powinnam ją sprowadzić do ogrodu...?
Nie mam u siebie tego krzaczka a czytałam już wiele dobrego - może powinnam ją sprowadzić do ogrodu...?
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
U mnie raczej krzaki nie przemarzaja, z tym nie ma klopotu dlatego sie na nia pokusilam. A jak nie bedzie jednak kwitla, to i tak piekny kolor ma sama w sobie.
Watanabe, tez mi sie bardzo i juz mialam ja w lapce ale jednak Mariesii wybralam - och jaki piekny ma uklad pedow No i jeszcze Roseum na pniu mam
Watanabe, tez mi sie bardzo i juz mialam ja w lapce ale jednak Mariesii wybralam - och jaki piekny ma uklad pedow No i jeszcze Roseum na pniu mam
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu ale Wy wszyscy pędzicie w tych wątkach, ja ledwo nadążam fajna ta kalina
Gosiu zdrówka życzę i przesyłam
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Gosiu, jak zdrówko dzisiaj. Lepiej troszeczkę? to po co wychodzisz robić zdjęcia jak chora jesteś? My poczekamy.
Ja też kupiłam kalinę burkwooda "Anne Russel" taką prawie kwitnącą. Jeszcze nie wiem gdzie posadzę ale jest śliczna.
Ja też kupiłam kalinę burkwooda "Anne Russel" taką prawie kwitnącą. Jeszcze nie wiem gdzie posadzę ale jest śliczna.
Gosiu, jak zdrowie? Mam nadzieję, że lepiej się czujesz - już blisko do weekendu, fajnie byłoby być na chodzie...
Gosiu, narzekałaś u mnie na swój trawnik - czy swojemu robiłaś wertykulację?
Piękne zdjęcia
Gosiu, narzekałaś u mnie na swój trawnik - czy swojemu robiłaś wertykulację?
Piękne zdjęcia
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu Jest , jest Wielkie dzięki
U mnie zimno straszne ale i tak pojadę na działkę wsadzać
Jak Twoje zdrówko ??? czy już trochę lepiej ???
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję
ZDRÓWKA życzę
U mnie zimno straszne ale i tak pojadę na działkę wsadzać
Jak Twoje zdrówko ??? czy już trochę lepiej ???
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję
ZDRÓWKA życzę
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Asiu, walczę z choróbskiem na różne sposoby
W piątek już idę do pracy. Teraz żałuje, żę jednak nie wzięłam i na piątek zwolnienia. Jest lepiej, ale mimo wszystkokaszel mnie okrutny męczy.
Co to znaczy pracoholizm
Ja cały czas twierdzę, że te kaliny kwitnące zimą są nie na nasze klimaty. To chyba bardziej angielskie zimy im odpowiadają.
Kasiu, polecam Ci wszelkie kaliny. Są piękne, pachnące (nie wszystkie) tylko szkoda, że kwitną tak krótko. Dlatego kupiłam Watanabe, bo to jedna z nielicznych , które kwitną cały sezon.
Jula, ja jednak upieram się cały czas, że to kwitnienie zimowe to tylko dla Anglików. U nas jest za zimno dla nich.
Ja wybrałam Watanabe ze względu na długość kwitnienia. Kwitnie cały sezon. A na pniu mam kalinę Burkwooda.
Kaliny pięknie przebarwiają się na jesieni.
Asiu, no pędzą te wątki, pędzą. Ja też nie nadążam z odwiedzaniem wszystkich tak często jak bym chciała.
Kasiu, dzięki
Jola, zdrówko trochę lepiej, ale w miejsce kataru wszedł kaszel. Mogłam jednak olać pracę i wziąc na piątek zwolnienie. Mądry Polak po szkodzie.
Jest śliczna, a przede wszystkim jaki zapach
Jolu, te zdjęcia są z soboty, kiedy to jeszcze byłam zdrowa
Agunia, zdrowie lepiej. Mam nadzieję, że do soboty całkiem przejdzie. Zamierzam cały dzień spędzić w ogrodzie.
Mojego trawnika nie ma co wertykulować, bo go prawie nie ma. Zastąpiły go chwasty. To efekt nieumiejętnego obchodzenia się z nim na początku. Nie było forum, które kopnęłoby mnie w tyłek i pokazało co trzeba robić
Wymiana konieczna, bo jeśli z samymi chwastami dałabym radę, to muszę wytępić trawę rozłogową, która niszczy trawę właściwą. Jest bardzo ekspansywna.
Teresko, cieszę się, że dotarła. Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie. Nie wygląda to najlepiej, ale uwierz mi rozchodniki nie potrzebują dużo.
Może poczekaj z tym wsadzaniem jeśli zimno. Jeszcze Ty się rozchorujesz.
W piątek już idę do pracy. Teraz żałuje, żę jednak nie wzięłam i na piątek zwolnienia. Jest lepiej, ale mimo wszystkokaszel mnie okrutny męczy.
Co to znaczy pracoholizm
Ja cały czas twierdzę, że te kaliny kwitnące zimą są nie na nasze klimaty. To chyba bardziej angielskie zimy im odpowiadają.
Kasiu, polecam Ci wszelkie kaliny. Są piękne, pachnące (nie wszystkie) tylko szkoda, że kwitną tak krótko. Dlatego kupiłam Watanabe, bo to jedna z nielicznych , które kwitną cały sezon.
Jula, ja jednak upieram się cały czas, że to kwitnienie zimowe to tylko dla Anglików. U nas jest za zimno dla nich.
Ja wybrałam Watanabe ze względu na długość kwitnienia. Kwitnie cały sezon. A na pniu mam kalinę Burkwooda.
Kaliny pięknie przebarwiają się na jesieni.
Asiu, no pędzą te wątki, pędzą. Ja też nie nadążam z odwiedzaniem wszystkich tak często jak bym chciała.
Kasiu, dzięki
Jola, zdrówko trochę lepiej, ale w miejsce kataru wszedł kaszel. Mogłam jednak olać pracę i wziąc na piątek zwolnienie. Mądry Polak po szkodzie.
Jest śliczna, a przede wszystkim jaki zapach
Jolu, te zdjęcia są z soboty, kiedy to jeszcze byłam zdrowa
Agunia, zdrowie lepiej. Mam nadzieję, że do soboty całkiem przejdzie. Zamierzam cały dzień spędzić w ogrodzie.
Mojego trawnika nie ma co wertykulować, bo go prawie nie ma. Zastąpiły go chwasty. To efekt nieumiejętnego obchodzenia się z nim na początku. Nie było forum, które kopnęłoby mnie w tyłek i pokazało co trzeba robić
Wymiana konieczna, bo jeśli z samymi chwastami dałabym radę, to muszę wytępić trawę rozłogową, która niszczy trawę właściwą. Jest bardzo ekspansywna.
Teresko, cieszę się, że dotarła. Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie. Nie wygląda to najlepiej, ale uwierz mi rozchodniki nie potrzebują dużo.
Może poczekaj z tym wsadzaniem jeśli zimno. Jeszcze Ty się rozchorujesz.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu mam nadzieję, ze już szybko przejdzie Ci choróbsko. Faktycznie szkoda, ze w piątek musisz już iść do pracy, lepiej byś podkurowała sie . Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka