Substral jest producentem/konfekcjonerem różnych produktów dla ogrodnictwa,wiem że jest dobry...a w ogóle co za różnica czy ten Polysect konfekcjonuje Substral,Sumin czy kto inny,mnie obchodzi działanie,którego notabene nie widzę...a dodatkowych muszek to ja nie będę sobie w domu pasł Po legendarnym Nomolcie śladu niema a zamienniki to zwykły badziewJagodzianka2 pisze:substral bardzo dobry. słyszałam też, że na mszyce w warunkach szklarniowych wpuszcza się inne muszki makroloful czy cooś takiego one zjadają inne insekty a jak je zjedzą to same umierają bo nie mają co jeść. tak po krótce.
Ziemiórki jakie preparaty stosować
- vinetou80
- 200p
- Od: 7 lut 2013, o 16:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Preparaty polecane na ziemiórki
LEGENDS NEVER DIE
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kupiłam żółte przylepce,obklejone,że błeeee
wypróbuje ziemniaki
wypróbuje ziemniaki
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gdzie je kupiłaś?
Sklep rolniczy zlikwidowany a w marketach patrzą na mnie jak na wariata.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- vinetou80
- 200p
Podpowiem Tobie bo widzę ,że masz pod górkęwhitedame pisze:Gdzie je kupiłaś?
Wpisz sobie w google kleiste arkusze....i tadam,już (nie musisz dziękować )
LEGENDS NEVER DIE
- asma
w sklepie ogrodniczym takim trochę bardziej specj.bo maja równiez chemię
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
vinetou80 nie chcę kupować przez internet bo 12-15 zł za kuriera za przesyłkę wagi zwykłego listu to dla mnie za drogo.
Ale dzięki temu, że zaczęłam szukać w internecie:
asma znalazłam hurtownię ogrodniczą niedaleko, dzwoniłam, podobno mają jakieś do zawieszania, dziś po pracy pojadę.
asma znalazłam hurtownię ogrodniczą niedaleko, dzwoniłam, podobno mają jakieś do zawieszania, dziś po pracy pojadę.
Beata
- asma
Kto chętny niech spróbuje-polecony,SKUTECZNY SPOSÓBna ziemiory
Zaparzyć 10 torebek rumianku,potem rozcieńczyć z wodą do uzyskania 2l-podlewać roślinki.Dwukrotne podlanie w odstępie tygodniowym rozwiązało problem u Grażynki z fo
Zaparzyć 10 torebek rumianku,potem rozcieńczyć z wodą do uzyskania 2l-podlewać roślinki.Dwukrotne podlanie w odstępie tygodniowym rozwiązało problem u Grażynki z fo
- vinetou80
- 200p
No zwykle zdzierają na necie za przesyłkę chociaż zdarza się kupić drobnicę z listem poleconym w normalnej cenie zamiast latać i tracić czas...ja jestem cwaniak bo dostałem to za free od kumplawhitedame pisze:vinetou80 nie chcę kupować przez internet bo 12-15 zł za kuriera za przesyłkę wagi zwykłego listu to dla mnie za drogo.
LEGENDS NEVER DIE
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 sty 2012, o 08:40
- Kontakt:
żółte tablice nie w każdym sklepie, bo to raczej specjalistyczny sprzęt na owadziska
za to chemia wszędzie dostępna
za to chemia wszędzie dostępna
Witam, czytając tylko ostatnie posty postaram wam się pomóc i dać kilka wskazówek... jeśli chodzi o ziemiórki.
Co do polysect'u nie jestem jego zwolennikiem... dlaczego?
Ponieważ jego skład to tylko 0.05% Acetamipryd: (E)-N1-(6-chloro-3-pirydylometylo)-N2-cyjano-N1-metyloacetamidyna
Co jest najpiękniejsze w jego słabym stężeniu? Że preparat ten nie posiada rejestracji na rośliny jadalne.
Na ziemiórki oprócz żółtych lepów(wyłapują tylko imago) śmiało mogę polecić Mospilan(z którego powstał polysect)
Mospilan jest preparatem o 20% stężeniu Acetamiprydu... czyli jest 40 razy mocniejszy od Polysectu
Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję, że na coś się przyda ten post ;)
Jeszcze dodam, że Mospilan mimo 40 razy mocniejszego stężenia posiada rejestrację na rośliny jadalne, oraz jest tańszy od polysectu. ;)
Co do polysect'u nie jestem jego zwolennikiem... dlaczego?
Ponieważ jego skład to tylko 0.05% Acetamipryd: (E)-N1-(6-chloro-3-pirydylometylo)-N2-cyjano-N1-metyloacetamidyna
Co jest najpiękniejsze w jego słabym stężeniu? Że preparat ten nie posiada rejestracji na rośliny jadalne.
Na ziemiórki oprócz żółtych lepów(wyłapują tylko imago) śmiało mogę polecić Mospilan(z którego powstał polysect)
Mospilan jest preparatem o 20% stężeniu Acetamiprydu... czyli jest 40 razy mocniejszy od Polysectu
Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję, że na coś się przyda ten post ;)
Jeszcze dodam, że Mospilan mimo 40 razy mocniejszego stężenia posiada rejestrację na rośliny jadalne, oraz jest tańszy od polysectu. ;)
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
Jeśli chodzi o tablice f pomagają w walce ale nie eliminują całkowicie problemu. Zaletą tablic jest to że dorosłe osobniki nie latają po całym domu i nie wpadają ludziom do kawy, herbaty... zupy... fuj.. Jeśli chodzi o zakup warto raz na jakiś czas kupić przez internet, u mnie w mieście też ich nie ma ale kupuję raz na jakiś czas większą ilość i po problemie.
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 lis 2013, o 08:38
Zgadzam się, Mospilan skuteczniejszy. Ja kupuję z Brosa i zawsze pomaga, ale z tego co wiem różne firmy go konfekcjonują.
Pozdrawiam, Agas