Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Witajcie :wit
Poniedziałek szczęśliwie mija więc do weekendu z Gardenią coraz bliżej! :heja
Do 1 marca zostało tylko 11 dni ;:oj a od początku marca temperaturka pójdzie w górę i zacznie się wiosenne szaleństwo!
Czuję to w zastałych kościach :lol: Chcę biegać z grabkami, łopatą, kopać, ciachać, sadzić, grabić, ja chcę wiosnyyyyyyyy!!!!! ;:211

Tadziu, cieszę się, że jesteś zadowolony z tej różyczki, oby zdrowo rosła i pięknie kwitła ;:196
Madziu, wiedziałam, co Cię chwyci za serce :lol:
Ewa, ...jakby Ci to powiedzieć.. mieszkasz na biegunie zimna, chyba już przywykłaś? ;:168 Ja patrzę na ta prognoze od stycznia, jeszcze się nie pomylili ;:108 Wierzę, że tym razem też wiedzą, co piszą ;:173
Aniu, ja też się cieszę, że do mnie trafiłaś ;:138 Creme Caramel i Cafe mam od wiosny, jeszcze niewiele mogę o nich powiedzieć, ale kwiat na pewno obie mają unikatowy. Krzaczek nieco koślawy, może w tym sezonie będzie pełniejszy..
Aprilku, witaj! Bukiecik różanych wspomnień dla ocieplenia klimatu za oknem... ;:131 Gratuluję pierwszej kobei ;:138
Lulka, dzięki za słowa otuchy, miło, że we mnie wierzysz ;:196 Mam nadzieję na szalony, kwitnący sezon! :tan
Wando, w czarne scenariusze pogodowe nie wierzę, wybieram te optymistyczne i tylko tych słucham - na razie z powodzeniem :lol:
Bozuniu, na rabacie frontowej panuje taki ciepły prowansalski klimacik, że róż tam nie widzę..ale możesz zawsze obsadzać donice i przed domem zrobić kompozycję z jednej piennej i jednej miniaturki... ;:224
April, spokojnie, takie ochłodzenie nie zrobi krzywdy cebulowym, a tym bardziej zimozielonym - są zahartowane ;:168
Małgoś, przycięłam po przekwitnięciu, zakwitła ponownie, choć mniej obficie. Potem zostawiłam suche kwiaty na zimę, część sama się wysieje :uszy
Julek, pojawiasz się jak feniks z popiołów :lol: Dobrze, że się meldujesz bo już myślałam, ze zaginęłaś w akcji remontowej i poważnie rozważałam misję ratunkową ;-))

Zaraz pogrzebię w bibliotece zdjęć za jakimiś fotami na pokrzepienie serc ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj coraz bliżej Gardenii :D
u Ciebie też tak sypie? :shock:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, u mnie nie pada, jeszcze...? :roll: Co planujesz kupować na Gardenii? ;:172

Louis Odier
Obrazek

Hortensjowo - Vanilla Fraise
Obrazek

Obrazek

The Fairy
Obrazek

Brasilia
Obrazek

Boule de Neige - takie kulki śniegowe biorę bez grymaszenia 8-)
Obrazek

Eden & Parole
Obrazek

Aphrodite
Obrazek

Obrazek

Senteur Royale
Obrazek

Lobeliowo
Obrazek

Shakespeare
Obrazek

...i "takie tam"...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

To że na północy sypie to już czytałam ale teraz pytam czy w Wielkopolsce też sypie :?: u nas ledwo poprószone i lekki mrozik a z z iemi nic a nic nie wyłazi ;:185 oj chyba poczekamy sobie na tę panią WIOSNĘ ;:65

ps. jak pisałam to pojawiła się odpowiedź że jednak jeszcze nie sypie no i cudne zdjęcia dla pokrzepienia zmarzniętych serc. ;:3
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

No właśnie... Na siłę chce mieć te róże :wink: Też mi nie leż ą do tej rabatki, ale potrzebowałam potwierdzenia ;:131 Z kolei z tyłu mam za ciemno... Niestety, pozostaje mi popatrzeć na Twoje cudne różyczki :wink: Donice będą problemowe z zimowaniem, ale pomyślę jeszcze ;:196
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj nie pada.....to zazdroszczę bo u mnie sypie..... :shock:
a na rano zapowiadają zamieć.....rany tylko nie wtedy kiedy będę szła do pracy...czyli po 5 ;:202
no na pewno będę się rozglądać za różami bo może znajdę jakąś ciekawą ;:224
myślałam jeszcze o powojnikach, liliach i rodusiach i azalkach........ ;:224

zdjęcia od razu poprawiają humorek! ;:167
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Różyczkę z pierwszej fotki zamówiłam ;:138 urzekła mnie kwiatami strasznie się z niej cieszę mimo iż jeszcze nie u mnie wsadzona :tan :tan
a foteczki takie tam jak zwykle :uszy
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu ;:196 takie cudne lato masz na tych zdjęciach ;:oj .
Można je oglądać bez końca. Od razu robi się cieplej i radośniej na sercu. ;:138
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też zaczęło padać. Prognozy jak na razie się sprawdzają
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przyzwyczaiłam się, że mieszkam na biegunie zimna :D Co z tego, kiedy za każdym silniejszym ochłodzeniem się złoszczę, że mój los taki parchaty :;230
Uwielbiam "takie tam" z Twojego ogrodu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Witaj w Krainie Śniegu.... Dzisiejszy poranek odebrał mi humor :? Bo ile może padać ??? W sobotę byłam na ogrodzie i żeby coś zobaczyć musiałam rozgrzebywac śnieżne kopczyki. Co gorsza, czytałam wczoraj prognozę, ze zima potrwa do połowy kwietnia. ;:185
Ja się tak nie bawię.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Te 'takie tam' też lubię najbardziej :wink: nieustannie nie mogę się nadziwić, jak Ci się udało umieścić tak wiele gatunków i odmian w jednym ogrodzie bez wrażenia chaosu...pomijam już całkowity brak chwastów, ale u Ciebie każde źdźbło trawy układa się w kierunku wskazanym przez ogrodniczkę :) A to różowe coś za butelką koło lobelii to nemezja?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam porannie z zaśnieżonego Poznania :wit
Normalnie reakcja na białe coś byłaby bardziej dramatyczns, ale świadomość ze to tylko na tydzień i w dodatku ostatni raz tej zimy...pozwala jakoś przełknąć te zimowe podrygi z godnością :lol:
Za 10 dni będzie marzec ;:138 ;:138 ;:138

Pat, ten kwiatuszek to chyba nemezja, ale pewności nie mam ;-)) Cieawe czy w tym sezonie rownież uda się opanować chaos u mnie (i cyrkowe zapędy hihih) przy tylu nowych bylinach i kompozycjach...miło mi, że obierasz ogrod jako spójny, nawet jeżeli właścicielka ma ogrodowe ADHD :D
Asiu, co to za defetystyczne nastroje...? Wyszukujesz prognozy żeby się pognębić? ;:168 jestem pewna, ze gdzieś potrwa zima do połowy kwietnia...w środkowej Syberii, Północnej Finlandii, na Alasce....ale Ty mieszkasz w Poznaniu ;:138
Ewa, nawet u Ciebie w końcu przyjdzie wiosna :uszy
Gosiu, u mnie tez sypie, ale mrozy zapowiadają mniejsze niż początkowo ;:333
cdn.;-))

Miłego dnia kochani ;:4
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”