Storczyki po mojemu ;)
Re: Storczyki po mojemu ;)
Śliczne zdjątka się pojawiły
Pięknie razem wyglądają Tak dostojnie A wśród nich takie maleństwo na przodzie
- anabell
- 200p
- Od: 18 gru 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Śliczne storczyki , super zdjęcia , fajnie wyglądają wszystkie razem , ta żółta phalaenopsis - rewelacja
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
Magdzia cieszę się że Ci się podobają to maleństwo na przodzie cieszy mnie najbardziej obym go tylko nie "zabiła" tą radością
Anabellfajnie że wpadłaś zapraszam częściej
Anabellfajnie że wpadłaś zapraszam częściej
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- Dusiaaa
- 1000p
wygląda na to że ostatni pączek n moim Tinny Honey ma zamiar się otworzyć szkoda że już ostatni na tym pędzie oczka pozasuszane więc już raczej na odbicie nie moge liczyć, dobrze chociaż że bardzo długo utrzymuje kwiaty no i że są spore /11cm jednak cieszy oko/
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jakie fajne ujęcie, Mąż ma oko ładnego ciapka wybrał
Fajna zbiorówka przy podlewaniu i jakie ładne zadbane kwiaty masz, obficie kwitnące
Fajna zbiorówka przy podlewaniu i jakie ładne zadbane kwiaty masz, obficie kwitnące
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
suche luski na uśpionych oczkach wcale nie oznaczają, że oczka są nieaktywne Ja kiedyś miałam tylko jedną taką łuskę i tez nie wiedziałam czy w związku z tym obciąć pęd bo już nic z niego nie będzie czy zostawić. Odchyliłam tą łuskę suchą a pod nią był ładny zieloniutki cypelek Co prawda nic się na razie z niego nie rozwinęło, ale wiadomo, nie ma reguły.. W każdym razie to, ze jest suche na zewnątrz nie znaczy, ze w środku też
- Dusiaaa
- 1000p
karnova dziękuję tak się złożyło że wszystkie kwitną w raz, ciekawe ile później każą mi czekać na ponowne kwitnienie
Dufin pewnie zrobię tak jak zwykle, czyli oderwę łuski i sprawdzę czy coś może z tego być, jak uznam że nie to ciachnę ale jeszcze długa droga do tego
Dufin pewnie zrobię tak jak zwykle, czyli oderwę łuski i sprawdzę czy coś może z tego być, jak uznam że nie to ciachnę ale jeszcze długa droga do tego
Hmm, a nie boicie się, że jak będziecie odkrywać te łuski, to ten "zalążek" uschnie ?
Ja zawsze zostawiam pędy dopóki są zielone. Obcinam dopiero jak uschną, lub do miejsca w którym skończyły schnąć. Resztę pędu zostawiam.
Ja zawsze zostawiam pędy dopóki są zielone. Obcinam dopiero jak uschną, lub do miejsca w którym skończyły schnąć. Resztę pędu zostawiam.
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Madziu ja tylko dwa razy odkryłam ;) Raczej nie usychają bo raz taki zalążek miałam odkryty prawie rok czasu i po tym czasie własnie z tego zalążka odbił. Ten drugi odkryłam bo pęd nie miał już żadnych oczek, z których mogłoby cos być poza tym jednym, więc zastanawiałam się czy trzymać takiego badyla, skoro nie mogę się na nim spodziewać kwiatów. Więc zajrzałam, czy ta sucha łuska ma w sobie jakieś życie i obcięłam pęd nad nią
Hmm no to rzeczywiście jak po roku od odkrycia odbił, to muszę to zapamiętać Dziękuję
- Dusiaaa
- 1000p
Magdzia nie zdarzyło mi się ale robię to dość delikatnie i też nie z każdą łuską tylko zazwyczaj z tymi płaskimi, i zazwyczaj jest też tak że nic tam nie ma a pęd i tak zasycha sam ale jak widzę wypukłe zielone łuski to absolutnie ich nie ruszam i pęd też zostawiam na tinny honey wszystkie są całkowicie płaskie więc pewnie nic nie będzie ale jak będę widziała że nie zasusza pędu to pewnie go zostawię i przesadzę ze starym nie obciętym pędem
a co sądzicie o przeciągach....bo tak...na forum często się pisze żeby falki nie stały na przeciągu...a mnie na dobra sprawę mają cały czas przeciąg od wiosny do jesieni / pod warunkiem że jest w miarę ciepło +15st./ i nie zauważyłam żeby im to szkodziło okno też jest otwarte przez całą noc kiedyś oglądałam film na YT, pan mający hodowlą pokazywał tam swoją szklarnię i wspominał że falki lubią ruch powietrza, miał tez tam ogromne wiatraki które działały non stop i ciągle kołysały kwitnącymi pędami więc nie wiem jak to jest z tym przeciągiem do końca.. jedyne co to staram się żeby falek który dopiero puszcza pęd i rozwija nowe pąki nie stał na mocnym przewiewie a potem to już bez znaczenia przynajmniej u mnie
a co sądzicie o przeciągach....bo tak...na forum często się pisze żeby falki nie stały na przeciągu...a mnie na dobra sprawę mają cały czas przeciąg od wiosny do jesieni / pod warunkiem że jest w miarę ciepło +15st./ i nie zauważyłam żeby im to szkodziło okno też jest otwarte przez całą noc kiedyś oglądałam film na YT, pan mający hodowlą pokazywał tam swoją szklarnię i wspominał że falki lubią ruch powietrza, miał tez tam ogromne wiatraki które działały non stop i ciągle kołysały kwitnącymi pędami więc nie wiem jak to jest z tym przeciągiem do końca.. jedyne co to staram się żeby falek który dopiero puszcza pęd i rozwija nowe pąki nie stał na mocnym przewiewie a potem to już bez znaczenia przynajmniej u mnie
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Dusiaaa u mnie też stoją w przeciągu i też nic im nie jest.A żeby było weselej (i przy okazji na złość wścibskiej i zazdrosnej sąsiadki ) maluje im skrzyneczki i przy ładnej pogodzie będą stały na balkonie
- Dusiaaa
- 1000p
hahah no jakbym miała balkon pewnie też bym je wyniosła a sąsiadka ma być o co zazdrosna bo masz bardzo efektowną kolekcję
ktoś jeszcze trzyma falki "w przeciągu"?
ktoś jeszcze trzyma falki "w przeciągu"?