Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
Piękne - piękne te zakupy widać, że masz jeszcze siły i chęci...ale to dobrze - na wiosnę będzie pięknie.
Dorotko - kiścienie są piękne o tej porze ja je uwielbiam nie wiem jak u Ciebie , ale trochę dostają w kość po zimie, okrywasz je agro ?
Dorotko - kiścienie są piękne o tej porze ja je uwielbiam nie wiem jak u Ciebie , ale trochę dostają w kość po zimie, okrywasz je agro ?
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Dorotko,tyle zakupów porobiłaś,będzie jeszcze piękniej w ogrodzie,masz mnóstwo żurawek,a one rewelacyjnie wkomponowują się z innymi roślinami i są fajnymi dopełniaczami ,pozdrawiam
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorcia śliczne te berberyski żuraweczki
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
GoldEN Ring Nana jest z tych karłowatych ,pozostałe rosną wyzej ,ale jak za wysoko będziemy ciąćSylwia85 pisze:Witaj Dorotko
Piękne storczyki a ile mają kwiatów
Nowe zakupy wyglądają interesująco a w szczególności berberysy. Czy są to wolno rosnące berberysy?
Piękne tulipany oj zatęskniłam za wiosną i kwiatami cebulowymi.
Miłego wieczoru życzę i cieplutko pozdrawiam.
-- 19 paź 2013, o 18:34 --
Dziękuję kochanacolli28 pisze:Dorcia śliczne te berberyski żuraweczki
-- 19 paź 2013, o 18:35 --
Martuś tu więcej takich co kochają żurawki ale masz rację jak mam gdzieś pustkę to od razu wędruje tam moja sadzonka żurawek
Agnieszko migdy kiscieni nie okrywałam ,do tej pory zima im nie zaszodziła , a chęcie do zakupów to ja mam cały czas ,tylko już sobie powtarzam ..koniec bo to już nie ma sensu , za późno na sadzonki ..ale nie gwarantuję ,że jak jakieś ciekawe cebulki zobacze to nie kupię i nie wcisnę w ziemię
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dorotko ja nie wiem czemu do tej pory się nie wpisałam, ale jak mogła bym opuścić taki ogród, tyle pomysłów i tyle cudnych roślin berberysy kupiłaś cudne, a zdradzisz gdzie?
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Dorotko ależ mam tyły ale już jestem Pozdrawiam i nadrabiam.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne chryzantemki Róże,,żurawki
berberysy nowe śliczne
Miłej niedzieli
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Dorciu,witam Cię niedzielnie i zapytowuję jak nazywa się krzewek z 8 str. ostatnie zdjęcie. Trzy dni temu oglądałam na bazarku ten krzew ale inną odmianę, listki krótsze bardziej wyokrąglone a na ostatnich kilku cm wyrażne spiralne ich ułożenie. Dopytałam o nazwę ale mi uciekła z głowy chyba z powrotem na bazarek.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Koleżanko w berberysach zakochałaś się ?
Sporo odmian więc będzie kolorowo - tez je lubię ale mam tylko jeden bo strasznie nie lubię kolców gdziekolwiek są - zbyt drogo kosztuje mnie każde ukłucie.
Pozdrawiam
Sporo odmian więc będzie kolorowo - tez je lubię ale mam tylko jeden bo strasznie nie lubię kolców gdziekolwiek są - zbyt drogo kosztuje mnie każde ukłucie.
Pozdrawiam
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorotko berberysy są takie bezproblemowe a jesienią się cudnie przebarwiają no i trawy też śliczne. Jednym słowem zakupy-rewelacyjne
- dorcia7
Aniu kiedyś miałam berberysa bordowego, takiego najzwyklejszego,dałam sadzonkę sąsiadce z działki i u mniej pieknie sobie rośnie ,a mój zmarniał i nawet żal mi nie było bo za bardzo nie lubiłam tych krzewów
Krysiu zakochałam się to chyba za dużo powiedziane,ale jak zobaczyłam na forum te ich jesienne barwy to stwierdziłam że nadadzą kolorów rabatom za rok
Wandziu na 8 str na dwóch ostatnich zdjęciach są kiścienie -moje to Scarletta i Makijaż,ale jest też odmiana Curly Red i on ma liscie zaookrąglone-może ten widziałaś ?
Aniu dziękuję w imieniu moich roślinek,a niedziala dobiega już końca-miłego wieczoru w takim razie
Iwonka berberysy kupione na all...kolejny raz u tego sprzedawcy ,ma dobre ceny
Beciu najważniejsze że jesteś
a tak powaznie,moja wiedza jeśli chodzi o berberysy kończyła się na dwóch - kolorystycznie,jak zobaczyłam w zeszłym roku na zdjęciu malucha "Admiration" to już wiedziałam ze to coś co muszę mieć,ale przez rok nie uzupełniłam kolekcji,dopiero wiosną kupiłam 3 odmiany jako " zapchajdziury " , a potem zaczęłam podziwiać Wasze na zdjęciach ,więc kto jest winien ? FO
Krysiu zakochałam się to chyba za dużo powiedziane,ale jak zobaczyłam na forum te ich jesienne barwy to stwierdziłam że nadadzą kolorów rabatom za rok
Wandziu na 8 str na dwóch ostatnich zdjęciach są kiścienie -moje to Scarletta i Makijaż,ale jest też odmiana Curly Red i on ma liscie zaookrąglone-może ten widziałaś ?
Aniu dziękuję w imieniu moich roślinek,a niedziala dobiega już końca-miłego wieczoru w takim razie
Iwonka berberysy kupione na all...kolejny raz u tego sprzedawcy ,ma dobre ceny
Beciu najważniejsze że jesteś
a tak powaznie,moja wiedza jeśli chodzi o berberysy kończyła się na dwóch - kolorystycznie,jak zobaczyłam w zeszłym roku na zdjęciu malucha "Admiration" to już wiedziałam ze to coś co muszę mieć,ale przez rok nie uzupełniłam kolekcji,dopiero wiosną kupiłam 3 odmiany jako " zapchajdziury " , a potem zaczęłam podziwiać Wasze na zdjęciach ,więc kto jest winien ? FO
- dorcia7
Niedziela kanapowo-telewizyjna ,przed południem lunął deszcz ,a M na grzybach co prawda później wyszło słonko ,wiec wykorzystałam trochę ciepła na pielęgnację moich roślin na balkonie,pelargoniom dały się we znaki przymrozki,więc trzeba było doprowadzić je do porzadku,niech jeszcze trochę zdobią balkon ,za to wczoraj większa część dnia spędzona na działce, grabienie,sprzatanie,ognisko...gdy piłam kawę na ławce w promieniach słońca i tak patrzyłam na to moje królestwo,sama się dziwiłam jak bardzo przez ten rok się pozmieniało ,w sobotni poranek przymroziło, sąsiedzi szyby w samochodach skrobali,więc z drzew spadło sporo liści a że i wiatr powiewał to jabłonie wyglądają komicznie,gołe gałęzie a na nich czerwone jabłka ,sceneria taka że pierwsza myśl -czy to już kaptury z agrowłókniny zakładać ?? nie...przecież w tym tygodniu ma być jeszcze ok 20 stopni ,a ja za różami jeszcze czekam
Ta szałwia ciagle tak samo piekna
Ta szałwia ciagle tak samo piekna
Dorciu, będziesz sadzić róże przed zimą? Czy tak jest lepiej niż na wiosnę? Ja nie mam jeszcze róż ale jak powiesz, że ten czas lepszy, to jadę i wsadzam
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...