Moje storczyki
- Paolka33
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczyki
Cudnie kwitnie, ale ja nie potrafię się ze swoim dogadać.
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Piękny okaz Sama mam to dendrobium Irene Smile
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iksja
Paolka Dziękuję, ja też nie wiem czy się z nim dogadam, ale bardzo chcę sprobować
Kahim
Karnova I właśnie czekałam na specjalistkę Opowiedz jest łatwe czy trudne, powtórzyło u Ciebie kwitnienie?
Na dwóch odnogach kwitnie, trzecia ma ładne listki zielone, mogę na niej spodziewać się kwiatów może w jakiejś niedalekiej
przyszłości? Jeszcze na jednej odnodze przy ziemi zaważyłam malutkie coś
Paolka Dziękuję, ja też nie wiem czy się z nim dogadam, ale bardzo chcę sprobować
Kahim
Karnova I właśnie czekałam na specjalistkę Opowiedz jest łatwe czy trudne, powtórzyło u Ciebie kwitnienie?
Na dwóch odnogach kwitnie, trzecia ma ładne listki zielone, mogę na niej spodziewać się kwiatów może w jakiejś niedalekiej
przyszłości? Jeszcze na jednej odnodze przy ziemi zaważyłam malutkie coś
Jaki ładny ile ma kwiatów- całe w powodzi- śliczne
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- Izolek
- 200p
- Od: 26 lut 2014, o 21:57
Witaj przejrzałam Twój wątek i chyba w nocy nie usnę z wrażenia jak obficie kwitną Twoje storczyki, tylko podziwiać
Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
- Krychna
Kelpie Dziękuję bardzo
Izolek Witaj Zaśniesz, zasniesz.
A swoją drogą ja tez tak mam jak się tu na forum naoglądam różności kwiatowych
Wszystko chciało by sie mieć czy to domowe czy ogrodowe
Izolek Witaj Zaśniesz, zasniesz.
A swoją drogą ja tez tak mam jak się tu na forum naoglądam różności kwiatowych
Wszystko chciało by sie mieć czy to domowe czy ogrodowe
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
No tak,teraz widzę,że różnica jest istotna pomiędzy Dendrobium phal.a Nobile-jest fantastyczny,że też nie zdołałem do tej pory spotkać takiego kolorowego,bo zaraz byłby mój
Zajrzałem do Ciebie i czeka mnie kolejny wydatek bo nie wypada nie mieć w kolekcji Nobile-no nie? ,obym go tylko spotkał
Pozdrówka
Zajrzałem do Ciebie i czeka mnie kolejny wydatek bo nie wypada nie mieć w kolekcji Nobile-no nie? ,obym go tylko spotkał
Pozdrówka
- Krychna
Arku dziękuję
Przeważnie spotykałam tylko białe Dend. Nobile, które tez bardzo mi się podoba ale uparłam się na kolorowe i mój dostawca się postarał.
Pewnie i Ty go upolujesz czego serdecznie życzę
Przeważnie spotykałam tylko białe Dend. Nobile, które tez bardzo mi się podoba ale uparłam się na kolorowe i mój dostawca się postarał.
Pewnie i Ty go upolujesz czego serdecznie życzę
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Krysiu Przepraszam, że dopiero dzisiaj. Co do dendrobium to traktuj je jak inne dendrobia podlewaj z innymi falkami ja tak robię, czasem przesuszę (jak zapomnę o nim). Doczekałam się swojego kwitnienia cieszyło niesamowicie. W tym momencie roślina ta wypuszcza masę keik-ów bo zachciało mi się ją rozsadzić nie wiem po jakie licho Co do tej nie kwitnącej pseudobulwy spokojnie doczekasz sie kwitnienia na niej jak będzie na to gotowa. A to coś mało to nowa pseudobulwa czy zaczątki kwiatków? (pochwal się) Roślinę kupiłaś piękną
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Krychna
Karnova Dziękuję bardzo za informacje Twoje dendrobium na pewno też jeszcze zakwitnie,jeśli wypuszcza keiki to będziesz miała więcej roślin Będę postępować tak jak radzisz Mam możliwość werandowania, więc wiosną powędruje na dwór Teraz cieszę codziennie oczy jestem nim oczarowana
To małe coś jest bardzo malutkie,jak tylko troszkę podrośnie zrobię fotke
Pozdrawiam
To małe coś jest bardzo malutkie,jak tylko troszkę podrośnie zrobię fotke
Pozdrawiam