POMOC TECHNICZNA ! Urządzenia i narzędzia w użytkowaniu.
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2008, o 19:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
uszkodzony siewnik Gardeny
https://www.gardena.com/pl/produkty/pie ... 900844201/
Czy do tego siewnika są jakieś części? Odleciało mi koło bo mieszadło sie ułamało
Czy do tego siewnika są jakieś części? Odleciało mi koło bo mieszadło sie ułamało
Kalendarz ogrodnika przypomni ci o najważniejszych zaplanowanych pracach w ogrodzie http://kalendarzogrodniczy.pl"
-
- 50p
- Od: 15 sie 2015, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: POMOC TECHNICZNA ! Urządzenia i narzędzia w użytkowaniu.
to jest gardena zepsuło się, to kup nowe i tyle. Części zamienne do plastików ??? marzenia
Polecam gwoździk, palnik, podgrzać i złączyć plastik gorącym gwoździkiem/spinkami.
Polecam gwoździk, palnik, podgrzać i złączyć plastik gorącym gwoździkiem/spinkami.
-
- 50p
- Od: 17 lip 2008, o 13:47
Membranowa pompa do wody i zagięcie węża.
Mam pompę membranową typu nurek zanurzoną w studni. Problem polega jednak na tym, że często zdarza się, że podczas podlewania zagnie się wąż co daje w kość pompie, która pompuje a woda nie ma ujścia.
Czy istnieje coś takiego jak zawór bezpieczeństwa wpinany w wąż, który powodowałby, że w momencie gdy zagnie nam się wąż zawór się otworzy i zacznie przepuszczać wodę z powrotem do studni?
Niektóre pompy mają takie coś wbudowane, niestety tutaj jest to prosta pompa membranowa bez jakichkolwiek ekstrawagancji i dodatkowych bajerów.
Czy istnieje coś takiego jak zawór bezpieczeństwa wpinany w wąż, który powodowałby, że w momencie gdy zagnie nam się wąż zawór się otworzy i zacznie przepuszczać wodę z powrotem do studni?
Niektóre pompy mają takie coś wbudowane, niestety tutaj jest to prosta pompa membranowa bez jakichkolwiek ekstrawagancji i dodatkowych bajerów.
- NOWY 83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
Re: Membranowa pompa do wody i zagięcie węża.
Tak, w sklepie hydraulicznym ,dobierz ciśnienie otwarcia zaworu przelewowego , tak żeby nie otwierał się przy podlewaniu .
AERATOR / WERTYKULATOR SPALINOWY POWERMAT PM-AWS-65
Witam !
Czy ktoś może posiada ten wertykulator i mógłby podesłać zdjęcie założonego paska klinowego w tym wertykulatorze ?
Czy ktoś może posiada ten wertykulator i mógłby podesłać zdjęcie założonego paska klinowego w tym wertykulatorze ?
Jak sprawdzić-ustawić zawory w silniku dolnozaworowym
Posiadam starszy silnik lombardini,problem w tym że chodzi jak chce(zamontowany w glebogryzarce).Ktoś tam powiedział że to może być wina zaworów ,tyle że ten wynalazek jest trochu inaczej zbudowany jak górnozaworowe i nie ma jak ustawić zaworów (lub moja wiedza jest zbyt uboga w tym temacie).Wymieniłem gaźnik bo myślałem że to pomoże-trochę pomogło(choć jest całkiem innego silnika i inny model).Jeśli ma ktoś wiedzę na ten temat to proszę o pomoc.
POWERMAT PM-AWS-65 Wertykulator / areator
Czy ktoś posiada ten weltykulator / areator POWERMAT PM-AWS-65 i mógłby wysłać zdjęcie poprawnie założonego paska ?
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
Alubitem mogę zabezpieczyć stalowe konstrukcje przed korozja?
- NOWY 83
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
Vodo " chodzi jak chce " opisz dokładniej co uważasz za nie prawidłowe .
Witam,
Mam pytanko bardziej z ciekawości. Przestał się "wahać" zraszacz wahadłowy, w tych pieniądzach naprawa nie ma sensu, ale dla własnej ciekawości próbuję rozebrać mechanizm i utknąłem na próbie wyjęcia go z obudowy, jak poniżej:
Dalej ani drgnie. Widać wycięcie - mechanizm nie chce się dać wykręcić w żadną stronę. Przełączniki ogranicznika kąta wystają z obudowy i też nie chcą się ruszyć, a są połączone z mechanizmem. Jakim cudem oni to zmontowali? Ma ktoś jakiś pomysł?
Regulacja przepływu jest oddzielna, nie wpływa na resztę.
Mam pytanko bardziej z ciekawości. Przestał się "wahać" zraszacz wahadłowy, w tych pieniądzach naprawa nie ma sensu, ale dla własnej ciekawości próbuję rozebrać mechanizm i utknąłem na próbie wyjęcia go z obudowy, jak poniżej:
Dalej ani drgnie. Widać wycięcie - mechanizm nie chce się dać wykręcić w żadną stronę. Przełączniki ogranicznika kąta wystają z obudowy i też nie chcą się ruszyć, a są połączone z mechanizmem. Jakim cudem oni to zmontowali? Ma ktoś jakiś pomysł?
Regulacja przepływu jest oddzielna, nie wpływa na resztę.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 2 lut 2013, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sprawdź czy pokrętło nie ma zaślepki i pod nią śrubki.
Może być też klejone.
Może być też klejone.
Przełączniki miały solidne zatrzaski. Już wyjęte. Niestety obudowa samego mechanizmu jest stopiona w jedno więc nic się nie dowiedziałem.
-
- Od: 7 mar 2018, o 10:27
Te zagłębienia w białej obudowie są typowe dla gniazd pod klucz do zakręcania i odkręcania. Próbowałeś odkręcać, trzymając unieruchomiony zielony plastik i kręcąc białym?