Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Cudne azalki ;:167
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pąki zawiązane na Teresie przed przymrozkami sczerniały, uschły i odpadły :( Pojawiają się nowe, jednak nie w takiej ilości jak zwykle. Przykra strata, ale nie takie człowiek już przeżył.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie już śladu nie ma po rho i azaliach, deszcze je załatwiły.
Ale za to inne teraz występują na ogrodowej arenie.
Pewno teraz zapracowana jesteś jak wszyscy.
Więc miłego pobytu na działce i wielu kolorowych kwiatów. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękny, bajkowy ogród!!!
Róże oczywiście w iście królewskim wydaniu, pozostała świta również...ale już nie mogę doczekać się opowieści o złej damie ;:145

Pozdrawiam. Bogusia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elwirko, pokaż jakieś nowe fotki i napisz co tam działasz w ogrodzie? ;:196 :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj Elwi!
Jak to dobrze czasem wstać o piątej, do jedenastej tyle da się zrobić.
Między innymi uważnie przeczytać Twój wątek ;:333, co Ci się już od dawna słusznie należało.
Podbeskidzie - bajka, Twój ogród - piękny, pasja różana - nasza wspólna, łatwość pisania i poczucie humoru - sama osądź ;:306. Do tego jeszcze cudne tulipany (których nie mam), przepiękne rododendrony ( a nie jakieś rodki ;:219) i azalie ( nie azalki) ;:224.
Czy mi się przywidziało, że widziałam zdjęcie Humboldta? Czy to Calsap?
Tylko ten niemiecki, który ci marzenie zamienił na traumę ;:218.
( Pardon, ale na punkcie języków mam fioła).
Aha, tulipan Ice Cream, jeśli ma być wierny swojej nazwie, nie może się bardziej otworzyć, bo lody wylecą ;:306.

Do miłego - Jagoda
PS. Zaintrygowało mnie, co miała na myśli Paulii pisząc "Omoshiro przepiekany" ;:218.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witam bardzo, bardzo serdeczne wszystkich przemiłych gości i kajam się pokornie, przepraszając za lekkie zaniedbanie wątku :oops: Na swoją obronę mam fakt, że od kilku dni jesteśmy bez komputera. Zagnieździł się w nim jakiś wirus, którego usunięciem musiały się zająć siły fachowe. Tak więc pierwsze róże zaczynają kwitnąć a ja nie mam gdzie zrzucić zdjęć ;:145

Jolu-Aprilku napisałam, że LO nie posiadam jeszcze, bo dotąd nie znalazłam dla niej stosownej miejscówki. Jest to duża panna (dla niektórych pan) więc miejsce powinno być przestronne a jednocześnie należycie wyeksponowane - ot, kłopot ;:224 Jednak wcześniej czy później znajdę jej miejscówkę i zaproszę ja do siebie ;:108

Agnieszko - aage też jak widać mam niezłe zaległości forumowe :( Cóż, niewiele poeksperymentowałam w Photoshopie - raptem jednej rzeczy się nauczyłam, ale mam zamiar na tym nie poprzestać. Prawdopodobnie dopiero w zimie poeksperymentuję więcej. Lato i jesień miną pod znakiem prac ogrodowych i cieszenia się bogactwem natury :D

Paulinko - Paulii uwielbiam różaneczniki ;:167 Dzisiaj ma przyjść kolejne zamówienie... Liczę, że przynajmniej jeden z nich będzie miał kwiaty i nacieszę się jego pięknem.

Aniu - AnaAn moje bukszpany czekają jeszcze na golenie, czasu mi brakuje bo dziwnym trafem jak wracam z pracy, to słońce chowa się za chmury i zaczyna lać :evil: Tym sposobem pozostaje weekend na odrobienie zaległości. Szok jak krótki ten weekend jest ;:oj Niestety nie znam imienia tej azalii - dostałam ją jakieś 5 lat temu w prezencie, ogoloną ze wszystkich metek, cenówek itp. za to przybraną wstążkami i celofanem...

Aniu - Anabuko cieszę się, że azalie ładnie rosną (nareszcie) dużo musiałam się namęczyć, zmieniać miejscówki, dokarmiać itp.

Ewuś bardzo mi przykro z powodu Tereski.Ale widzę, że nawet bez niej u Ciebie kwietny popis ;:333

Grażynko - Kogra dziękuję za ciepłe słowa ;:196 Niestety nie jestem zapracowana na działce, chociaż to moje marzenie - moja nieobecność została spowodowana brakiem komputera jak również najazdem gości weekendowych...

Bogusiu - bunia79 witam Cię serdecznie u siebie :wit i cieszę się, że Ci się u mnie podoba. W tajemnicy Ci powiem, że kolejna część opowieści będzie już nie o damie, a o starszym Panu, któremu ... ukradłam gnój ;:306 Przypadkiem...

Moniko - Vertigo fotki mam tylko te, które zgrałam na Fotosik przed kilkoma dniami. Przed chwilą nad Bielskiem było oberwanie chmury więc aż się boję co tam w Ogrodziu :( Pogoda nie rozpieszcza nas tego maja ;:185

Jagódko - JagiS miło mi gościć "pokrewną duszę" ;:196 Poczucie humoru - jak ulał ;:306 Pisałam u Ciebie, że Humboldta ktoś mi sprzątnął sprzed nosa i kupiłam zamiast niego graffito. Ten, który jest na moich zdjęciach muszę dopiero zidentyfikować - nie wiem kto zacz...
A trauma - cóż, wiem co znaczy, kiedyś z Kasią Robaczkiem prowadziłam dyskurs w tym temacie. Dla niej to było marzenie, dla mnie sen - bo lubię spać. Nazwy (szczególnie róż) przekręcam bez jakiegoś specjalnego klucza. Na ogół skupiam się na tym, z czym mi się nazwa kojarzy w języku polskim. Stąd Jude de Obscure jest Obskurnym Judą, Felicite Permentier - Permanentną Felą, a Gartentraume - Traumą Ogrodową :;230
Tworzenia nowego nazewnictwa różanych pupilek jeszcze nie zakończyłam...
Z ostatniej chwili - lody nie wypadły z pucharka ;:333 Natomiast sam pucharek sczezł marnie...

Życzę Wam wszystkim dnia piękniejszego niż na Podbeskidziu, owocnych prac ogrodowych i radości z kwitnących kwiatów ;:4
Duet powojnikowy Ivan Olsson i Minister
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niezidentyfikowany obiekt kwitnący:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No fakt....leje każdego dnia i nic nie można zrobić na ogrodzie bo mokro i ze wszystkich stron kapie woda.
Kwiaty jak zmokłe szmaty wiszą ......trudno, natura ma swoje prawa.
Z rozpaczy, że różane płatki utytłane i pomięte zwisają w nieładzie wzięłam się za mycie okien.
Już dosyć tego deszczu by było. ;:222
Twój ogrodzio pewno w podobnym stanie, więc ;:3 Ci życzę. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Elwi mam identyczną różową azalię pełna jak u Ciebie ale nie znam jej nazwy. Jeszcze 3 dni temu Grażynka chciała deszczu a teraz już go nie chce, Kobieta zmienną jest :D
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ten niezidentyfikowany różanecznik to nie jest rododendron? Widać że ma liście...u azali by ich raczej nie było takich dużych. Mój Roseum Elegans jest bardzo podobny.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Oj tak LO warto zaprosić do ogrodu,wstydu nie narobi ;:306 Rośnie rozłożysta u mnie ma sporo miejsca ;:108
U mnie lekko pokropiło,jutro ma być pogorszenie pogody,trudno pojadę na kontrolę w czwartek,już nie mogę się doczekać ;:65
Różaneczniki posadzone obok siebie to dobry pomysł,podobno lubią swoje towarzystwo ;:333

Pozdrawiam serdecznie:)
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

Elwi, że ja dopiero twój wątek znalazłam...
masz piękne tulipany - będę cię prosiła o radę, ponieważ ja w moich zagonkach bukszpanowych nie mam nic oprócz róż i hortensji, a przed nimi pięknie udałyby się tulipany. mam trochę tylko botanicznych, ale jak zobaczyłam te u ciebie i u czar_nej, to nabrałam chęci na bardziej wyrafinowane odmiany. szczególnie spodobały mi się Ice Cream; chciałabym, aby jak najdłużej kwitły - które możesz polecić?

mój kokornak również kwitnie - ma takie śmieszne kwiaty-puzony

w ogóle piękny, dojrzały twój ogród - róże wspaniałe, dorosłe drzewa i krzewy.

nie lubisz róż z pomponikowatymi kwiatami? tak jak ja nie lubię tych, które pokazują "oczko" .... każdy ma jakiegoś bzika....Pomponellę akurat dokupiłam drugą, i jeszcze Raubrittera, bo tez ma kwiaty-kulki :D i nadaje się do lasu (do cienia)

LO mam drugi rok (2 szt)- zajmuje na razie bardzo mało miejsca, bo kupiłam jej obeliski i rośnie w górę. ma dużo pąków, za jakiś tydzień powinna już się otworzyć - oczywiście zrobię zdjęcia. przepięknie pachnie.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Elwi :wit Powojniczki Ivan Olsson i Minister śliczne. :) pięknie wyglądają w promieniachObrazek
Niezidentyfikowany obiekt różanecznik pięknie kwitnie. :D
Pięknie razem wyglądają różaneczniki :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”