40 Doniczkowych Historii Miłosnych
Re: 40 Doniczkowych Historii Miłosnych
na pewno będę stałym bywalcem
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Środek lata, wszystko cudnie kwitnie. Pomyślałam sobie, że trzeba te obrazki zatrzymać, żeby w zimie było co wspominać.
A widoczki codziennie inne. Dzisiaj balkonowe impresje
Jeden balkon zdominowały mi oleandry, ale nie zamierzam pozbawiać ich tego metrażu.
Upchnęłam tylko tak delikatnie ?pomiędzy? nie koniczynkę, na którą nie mogę się napatrzeć
Oleander żółty ? zacznę od czarnej owcy w rodzinie oleandrów, kwiaty ledwo co ruszają, ale pachną.
Oleander czerwony pojedynczy ? już maksymalnie się chyba wybarwił na czerwono i jest dość gęsty, pachnie.
Oleander różowy pojedynczy ? moje oczko w głowie Był badylowaty i bardzo rachityczny po zakupie, teraz ma przepiękne różowe, wieeelkie kwiaty. Poza tym ilość kwiatów chyba go przerosła, bo zaczyna się lekko uginać (porobiłam mnóstwo szczepek tego cudeńka), pachnie
Kwiaty stworzyły cudny baldachim
Oleander różowy pełny ? o mały włos nie dostałam zawału jak go zobaczyłam w takim stanie 3 dni temu.
Dwa dni po zakupie zakwitł wszystkimi możliwymi pączkami równocześnie, i wyglądał cudnie przez prawie 2 tygodnie.
Tak się do tego przyzwyczaiłam, że zapomniałam o drobnym szczególe, że przekwitnie
No i właśnie kwiaty klapły prawie wszystkie równocześnie. Na szczęście jest dużo nowych pączków, pachnie.
I wspólne z koniczynką
A drugi balkon zawłaszczyły tylko dla siebie ? żurawki.
Wystawiłam im ?pomnik? i stoją sobie takie piękne na cokoliku oczywiście w ocienionym miejscu, jak mi doradzano.
Póki co ?w kupie?, to też mi doradzono - Saeyl dziękuję (dopóki mi się ten widoczek nie znudzi).
No, to balkonową działalność zakończyłam. Teraz będę tylko siedzieć, monitorować i obwąchiwać
A w natarciu doniczkowce ...
A widoczki codziennie inne. Dzisiaj balkonowe impresje
Jeden balkon zdominowały mi oleandry, ale nie zamierzam pozbawiać ich tego metrażu.
Upchnęłam tylko tak delikatnie ?pomiędzy? nie koniczynkę, na którą nie mogę się napatrzeć
Oleander żółty ? zacznę od czarnej owcy w rodzinie oleandrów, kwiaty ledwo co ruszają, ale pachną.
Oleander czerwony pojedynczy ? już maksymalnie się chyba wybarwił na czerwono i jest dość gęsty, pachnie.
Oleander różowy pojedynczy ? moje oczko w głowie Był badylowaty i bardzo rachityczny po zakupie, teraz ma przepiękne różowe, wieeelkie kwiaty. Poza tym ilość kwiatów chyba go przerosła, bo zaczyna się lekko uginać (porobiłam mnóstwo szczepek tego cudeńka), pachnie
Kwiaty stworzyły cudny baldachim
Oleander różowy pełny ? o mały włos nie dostałam zawału jak go zobaczyłam w takim stanie 3 dni temu.
Dwa dni po zakupie zakwitł wszystkimi możliwymi pączkami równocześnie, i wyglądał cudnie przez prawie 2 tygodnie.
Tak się do tego przyzwyczaiłam, że zapomniałam o drobnym szczególe, że przekwitnie
No i właśnie kwiaty klapły prawie wszystkie równocześnie. Na szczęście jest dużo nowych pączków, pachnie.
I wspólne z koniczynką
A drugi balkon zawłaszczyły tylko dla siebie ? żurawki.
Wystawiłam im ?pomnik? i stoją sobie takie piękne na cokoliku oczywiście w ocienionym miejscu, jak mi doradzano.
Póki co ?w kupie?, to też mi doradzono - Saeyl dziękuję (dopóki mi się ten widoczek nie znudzi).
No, to balkonową działalność zakończyłam. Teraz będę tylko siedzieć, monitorować i obwąchiwać
A w natarciu doniczkowce ...
Pozdrawiam i zapraszam
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
Piękne te oleandry, chociaż ten żółty to nie za bardzo wyszedł na fotce na żółtego tylko jakoś jak biały Lubie te rośliny, ale jakoś nie mam ich w domu, dlatego nacieszę się widokiem u Ciebie
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Oleandry cudowne Cudowne, wspaniałe, muszę się za nimi rozejrzeć
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Skoro doniczkowce w natarciu to będę kibicować co tam ciekawego zamieszka u Ciebie ;-)
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Oleandry przecudne, takie zdrowe i tak okwiecone. Sporo mają jeszcze pączków więc będziemy długo je jeszcze podziwiać.
Szczawik śliczne ma miejsce i podziwia śliczne widoczki.
Żurawki tak tak w cieniu i wilgotniejsze podłoże.
Szczawik śliczne ma miejsce i podziwia śliczne widoczki.
Żurawki tak tak w cieniu i wilgotniejsze podłoże.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ależ pięknie kwitną te oleandry! One na prawdę są cudowne!
Żurawkowe poletko tez miłe dla oka.
Żurawkowe poletko tez miłe dla oka.
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Oleandry przepiękne, już sobie wyobrażam ich zapach, chyba się w końcu skuszę i zafunduję sobie jednego
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 lip 2014, o 11:12
Strasznie podobają mi się Twoje oleandry, jakoś je przycinasz żeby nie urosły gigantyczne?Ja dostałam szczepki miesiąc temu trzymałam w wodzie i nie pusciły ani jednego korzonka... teraz mają ostatnią szansę bo wsadziłam do ziemi Pozdrawiam
Dominika
- Tryamour
- 500p
- Od: 22 cze 2010, o 22:03
Jeszcze piękniej zrobiło się na Twoim balkonie A zapach musi być cudowny Mój oleander nieco się rozleniwił i nadal pokazuje mi tylko pączuszki i nie chce ich na razie rozwinąć.
Oleandry zachwycają, chyba się do Ciebie zgłoszę z prośbą o poradę jak poratować moje.