Storczykowy festiwal kwiatów -Lady H
Re: Storczykowy festiwal kwiatów -Lady H
Mojemu jednemu też korzonek się przebił przez malusią szczelinkę w dnie :o, zawsze mnie to śmieszyło, że wychodzą jedną stroną, a potem wpychają się w kolejną i wracają do doniczki
Dzisiaj podarowałam 3 storczyki koleżance ponieważ miały gigantyczne liście i zajmowały zbyt dużo miejsca.Oddałam bez żalu bo mam mniejsze podobne Poza tym już wcześniej oddałam jej część swojej kolekcji gdy nie dawałam rady po operacji i dba o nie jak należy.Tak kwitły ...
Gdy zobaczę w najbliższym czasie jakąś ładną miniaturkę to sobie kupię na ich miejsce
Gdy zobaczę w najbliższym czasie jakąś ładną miniaturkę to sobie kupię na ich miejsce
OOOOOOO... ale żółto-brązowy piękny !
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Radosław
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tego trzeciego też bym przygarnęła
Piękności, szkoda że oddałaś, ale faktycznie wejdą na ich miejsce mniejsze i to więcej ^^
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takiego żółtaska nigdy bym nie oddał numer 2 też piękny, ja bym chyba nie potrafił, no chyba że widział bym że świetnie sobie ktoś z nimi radzi.
- gapapl
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Żółty faktycznie ciekawy.Mnie natomiast bardziej podoba się storczyk ze zdjęcia nr.2
W czerwcu oddałam 19 sztuk do kilku różnych domów.Dzisiaj 3 ..Poszły w dobre ręce ...Jestem po operacji obydwu rąk i nie daję rady z namaczaniem.One rosły w doniczkach 15-kach i wyjmowanie ich z miednicy po namoczeniu sprawiało mi ból.Kąpiel tylu sztuk trwa pół dnia a mąż musi pracować.Zresztą i tak musiał przejąć od maja większość moich obowiązków.Oprócz storczyków mam jeszcze kaktusy i inne rośliny Jesienią pojadę do sanatorium i mam obawy czy mąż podoła .Jest mi miło gdy idę do koleżanek i widzę że rośliny mają dobrze
- Russski
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Jeśli tak się sprawy mają to masz rację, ważne że roślinami opiekują się osoby które potrafią to robić ;)
Swoją drogą gratuluję znajomych i męża, wszyscy wspólnymi siłami doprowadzacie do tego że rośliny pięknie rosną i kwitną.
Na pewno po sanatorium będziesz mogła jeszcze lepiej zająć się ukochanymi roślinami
Swoją drogą gratuluję znajomych i męża, wszyscy wspólnymi siłami doprowadzacie do tego że rośliny pięknie rosną i kwitną.
Na pewno po sanatorium będziesz mogła jeszcze lepiej zająć się ukochanymi roślinami
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mi bardzo podoba mi się ten z pierwszego i trzeciego zdjęcia . A z podlewaniem storczyków to rzeczywiście niezła zabawa jest .
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Dla mnie 2 i 3 prześliczne
Ja bym nie oddała
Ja bym nie oddała
Halinko, wpadłam do Ciebie z wątku Russkiego, zobaczyć Bremena. Oczywiście przejrzałam cały wątek. Niezła kolekcja. Zajrzę obowiązkowo ponownie A Bremen prezentuje się przyzwoicie Może nie tak jak u naszego kolegi, ale nie ma tak dobrze, żeby wszystkim kwitły jednakowo.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...