Ogród "po 30-tce" - II część
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród "po 30-tce" - II część
I kto tu jest czarownicą? kto tu czaruje?
Ten fioletowy tulipan w ukłonie... boski czy mogę prosić o nazwę odmiany?
Magnolia...
A Tillandsia butzii w muszli wygląda jak morski stwór, który koniecznie chce zamieszkać u mnie
Poczytam sobie o nim.
Ten fioletowy tulipan w ukłonie... boski czy mogę prosić o nazwę odmiany?
Magnolia...
A Tillandsia butzii w muszli wygląda jak morski stwór, który koniecznie chce zamieszkać u mnie
Poczytam sobie o nim.
Jezu obłęd
Ta butzi to zaraz jakby miała zejść i kogoś zabić
Ta butzi to zaraz jakby miała zejść i kogoś zabić
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu ładny pierwiosnek , to chyba pierwiosnek łyszczak ?
Ciemiernik i ułudka , teraz po deszczy odżyły
Ciemiernik i ułudka , teraz po deszczy odżyły
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Normalnie cuda u Ciebie
Tak się na nie zapatrzyłam, że elokwencja mi dzisiaj siadła
Tak się na nie zapatrzyłam, że elokwencja mi dzisiaj siadła
Pozdrawiam i zapraszam
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Aniu magnolii to ci normalnie zazdroszczę moja jedynaczka nie zamierza w tym roku kwitnąć Tilandisia niesamowita ,ale u mnie Kubuś nie pozwolił by jej tak spokojnie w tej muszelce siedzieć
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Wybaczcie moi mili goście, ale teraz odpowiem ewie321, bo poinformowała mnie, że gdzieś zaraz znika, a ja 'muszę' Jej podwyższyć poziom adrenaliny .
Tillandsia xiphioides - tak wyglądała 28.03.2015
a tak - dzisiaj
Myślę, że ten kwiat dalej się rozwinie, ale aż mnie skręcało, żeby go 'obfocić'. Tylko to wcale nie takie łatwe przy moich umiejętnościach
c.d.n.
Tillandsia xiphioides - tak wyglądała 28.03.2015
a tak - dzisiaj
Myślę, że ten kwiat dalej się rozwinie, ale aż mnie skręcało, żeby go 'obfocić'. Tylko to wcale nie takie łatwe przy moich umiejętnościach
c.d.n.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Aniu - to, że jesteś czarownicą, to się domyślałam, ale że aż tak
Bo w to, że w takim tempie rozwija się tillandsiowy kwiat, to gdybym nie zobaczyła, nigdy bym nie uwierzyła
Ślicznotka z niej
Możesz być z siebie Oplątwowiczko dumna
I trzeba to koniecznie uczcić
Dziękuję za poranną dawkę adrenaliny
Bo w to, że w takim tempie rozwija się tillandsiowy kwiat, to gdybym nie zobaczyła, nigdy bym nie uwierzyła
Ślicznotka z niej
Możesz być z siebie Oplątwowiczko dumna
I trzeba to koniecznie uczcić
Dziękuję za poranną dawkę adrenaliny
Pozdrawiam i zapraszam
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Aniu, znów mój deszcz poszedł w Twoją stronę
Na wydmie ledwie co pokropiło.
Warto posadzić sporo tulipanów, szkoda, że te nowe odmiany są tak nietrwałe.
Magnolia
Na wydmie ledwie co pokropiło.
Warto posadzić sporo tulipanów, szkoda, że te nowe odmiany są tak nietrwałe.
Magnolia
- Pulpa222
witch - żadne czary, to tylko przyroda . Nazw tulipanów nie znam, bo kupowałam na targu w Skierniewicach, a tam za dużo wszystkiego, żeby pamiętać o nazwach, przykro mi .
Tulap - fakt, wygląda groźnie; mnie się kojarzy z ośmiornicą .
takasobie - magnolii udało się w tym roku kwitnąć 'do oporu'. Przeważnie po kilku dniach 'załatwiał' ją przymrozek. Wszystkie kwiaty spadają wtedy, jak deszcz, w jednej prawie chwili . Ma jakieś 20 lat.
Kloniki posadzone w doniczkach przy Luis Odier , a część tulipanów dostałam od sąsiadki, ale po 1 szt. .
e-genia- tak, to łyszczak Cloudet Yellow . Cieszę się, że wszystko odżyło; to w sumie 'żelazne' rośliny .
bejka1970 - tillandsia tylko do fotografii tak 'statecznie' ustawiona. Normalnie, to ona siedzi na korzeniu na parapecie, maksymalnie zresztą zastawionym, że mrówka nie przejdzie .
Co do magnolii, to też czekałam jakiś czas, ale potem kwitnie co roku, chyba, że mróz zetnie pąki albo kwiaty, ale na to nie mamy wpływu.
nena08 - ja tulipany od lat traktuję jako jednoroczne. Jak coś na drugi rok wyrośnie, to tylko miła niespodzianka.najmniej
Tu pół godziny temu lunęło, chociaż nie na długo, ale woda na podwórku stała . Przykro mi, że do ciebie chmurka nie dotarła .
Te żurawki powyżej, były sadzonkowane jesienią bezpośrednio do gruntu i tak sobie rosną .
Tulap - fakt, wygląda groźnie; mnie się kojarzy z ośmiornicą .
takasobie - magnolii udało się w tym roku kwitnąć 'do oporu'. Przeważnie po kilku dniach 'załatwiał' ją przymrozek. Wszystkie kwiaty spadają wtedy, jak deszcz, w jednej prawie chwili . Ma jakieś 20 lat.
Kloniki posadzone w doniczkach przy Luis Odier , a część tulipanów dostałam od sąsiadki, ale po 1 szt. .
e-genia- tak, to łyszczak Cloudet Yellow . Cieszę się, że wszystko odżyło; to w sumie 'żelazne' rośliny .
bejka1970 - tillandsia tylko do fotografii tak 'statecznie' ustawiona. Normalnie, to ona siedzi na korzeniu na parapecie, maksymalnie zresztą zastawionym, że mrówka nie przejdzie .
Co do magnolii, to też czekałam jakiś czas, ale potem kwitnie co roku, chyba, że mróz zetnie pąki albo kwiaty, ale na to nie mamy wpływu.
nena08 - ja tulipany od lat traktuję jako jednoroczne. Jak coś na drugi rok wyrośnie, to tylko miła niespodzianka.najmniej
Tu pół godziny temu lunęło, chociaż nie na długo, ale woda na podwórku stała . Przykro mi, że do ciebie chmurka nie dotarła .
Te żurawki powyżej, były sadzonkowane jesienią bezpośrednio do gruntu i tak sobie rosną .
Pozdrawiam Ania
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Roślinki urocze, ale mnie najbardziej podoba się rudzielec.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ten rudzielec zbyt groźnie wygląda jak dla mnie ...takiego to ja bym się bała ! Kota w mieszkaniu sobie nie wyobrażam! Ja jednak wolę psy! Miałam w życiu jednego jedynego psa,który żył u nas 18 lat . Wnuczki mają po piesku i te też uwielbiamy ! Wiem ,że bywają koty i kotki i nie o płeć mi chodzi...
Jenyyyy
Aniu,niby Tobie idzie najgorzej(tak twierdzisz,jeśli dobrze pamiętam..to pewnie nie)a masz kwitnienia
No,lepsze od Ewy
Ale tempo
Aniu,niby Tobie idzie najgorzej(tak twierdzisz,jeśli dobrze pamiętam..to pewnie nie)a masz kwitnienia
No,lepsze od Ewy
Ale tempo
- Pulpa222
iga23 - ja też całkowicie się z Tobą zgadzam . Kot najważniejszy .
Jak to się mówi: pies mieszka z człowiekiem, a człowiek mieszka z kotem.
Zdjęcie o 3.00 nad ranem - z okna .Właśnie kot mnie obudził i sobie poszedł... .
marpa - Maryniu, też kiedyś nie lubiłam kotów, ale tego mam od 10 lat. Wychowałam od takiego:
Tulap - ja ją przywiozłam z pąkiem, może dlatego nie musiałam tak długo czekać .
wczoraj wieczorem
dzisiaj nad ranem
Jak to się mówi: pies mieszka z człowiekiem, a człowiek mieszka z kotem.
Zdjęcie o 3.00 nad ranem - z okna .Właśnie kot mnie obudził i sobie poszedł... .
marpa - Maryniu, też kiedyś nie lubiłam kotów, ale tego mam od 10 lat. Wychowałam od takiego:
Tulap - ja ją przywiozłam z pąkiem, może dlatego nie musiałam tak długo czekać .
wczoraj wieczorem
dzisiaj nad ranem
Pozdrawiam Ania