Prawdopodobnie 'Festiva Maxima'.
Wszystko o rodzaju Paeonia cz. I
- peonia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
[/URL] [/url]
Masz przepiękne odmiany piwonii, choc wielie ich sama mam , kilka z Twoich są dla mnie nieznane i cudne.
Pomogę Ci , ale czy jedno , każde zdjęcie pokazuje inną odmianę piwonii ? I czy są to kępy kilkuletnie, siedzące sporo czasu w gruncie, czy może nie dawano tj. 1-2 lata temu dzielone były karpy.To bardzo ważne dl rozpoznania odmian.Podaj wysokość pędów!
Z szacunkiem ,Peonia
Cześć Izabelloizabella1004 pisze:Piwonie których nazw nie znam,może ktoś będzie wiedział ,znał odmiany.
Masz przepiękne odmiany piwonii, choc wielie ich sama mam , kilka z Twoich są dla mnie nieznane i cudne.
Pomogę Ci , ale czy jedno , każde zdjęcie pokazuje inną odmianę piwonii ? I czy są to kępy kilkuletnie, siedzące sporo czasu w gruncie, czy może nie dawano tj. 1-2 lata temu dzielone były karpy.To bardzo ważne dl rozpoznania odmian.Podaj wysokość pędów!
Z szacunkiem ,Peonia
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Jestem tu nowa , pasjonatka i kolekcjoner piwonii. Chcę pomóc Ci.
Przepiękne obie, ta pierwsza nie jest odmianą "Edulis S.", mam podejrzenia co do tej odmiany. Poczekam jednak z odpowiedzią, muszę coś posprawdzać.
Pozdrawiam , Peonia
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
Mark Twain
Mark Twain
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Ada to jest moja żółta piwonia bylinowa i tak wygląda.Ada pisze:Czy z żółtymi bylinowymi piwoniami/pojawiły się takie na Allegro/jest tak jak z niebieskimi różami?
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obraze ... .jpg[/img][/url]
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuniu masz przepiękne piwonie - cudo . Miałam w planie na jesień poszukać piwoni o kolorze ciemniejszym , jak na Twoim zdjęciu . Zajęłam się różami i o piwoniach zapomniałam na pewno wiosną będzie mi znowu jej brakować Bardzo lubię te kwiaty , ja mam tylko jasny róż i jedną białą Jedem mały krzaczek tych wczesnych , co kwitną w maju
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków