Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Witaj Eluś ,dzisiaj też było ponuro u mnie ,,troszkę byłam w ogrodzie ,coś podcięłam ,coś wyplewiłam ,okopałam i jedne pełne taczki wywiozłam ,to tyle ,bo resztę dnia spędziłam w innej pracy,róże mam odkryte ,ale kopczyki jeszcze są i nie podcinałam ,bo u mnie jeszcze forsycja nie zakwitła,a wtedy przycina się róże,może ta pogoda się poprawi to pójdziemy do ogrodu bardziej ochoczo,dzisiaj w nocy chyba będzie u mnie przymrozek ,już jest 0 stopni,jeszcze nam tego potrzeba,pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:168
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Mam nadzieję, że dojedziesz dzisiaj na działkę, bo jak piszesz, do wsadzenia będziesz miała sporo ;:63 Nie dziwię Ci się, zima dała Ci się we znaki, teraz przyszła pora na rozprostowanie kości i wiosenne szaleństwa. Ale mierz siły na zamiary, żebyś nie przedobrzyła. Czekamy na relację po powrocie ;:196
Też się dzisiaj wybieram, chociaż pogoda nie tak piękna jak wczoraj. Ale nie pada, co jest najważniejsze.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit

Nareszcie dojechałam do ogrodu i już od furtki zobaczyłam ogrom czekającej mnie pracy .Mimo sobotniego chłodu pracowałam od rana do zmierzchu . Na szczęście noc spędziłam w ciepłym i gościnnym domku moich sąsiadów bo u siebie chyba bym zamarzła .W niedzielny poranek po kawie ruszyłam dalej do ogrodu ,a prace zakończyłam o 16 tej bo o 17 tej miałam powrotny autobus .Po powrocie tylko się wykąpałam i padłam do łóżeczka .Pomimo takiego wysiłku jestem z siebie dumna bo cały przód ogrodu wyczyściłam , posadziłam też 5 sztuk róż , cebule lilii i irysy holenderskie , hortensje , liliowce ,2 drzewka pigwy i jeszcze coś po drodze przesadziłam .Na ogrodzie jeszcze nic nie kwitnie chociaż krokusy już ładnie powychodziły . Reszta cebulowych też już ładnie wychyla się z ziemi i przy ciepłej pogodzie obsypie się kwiatem i mam nadzieję że za tydzień coś już w końcu zakwitnie i w moim ogrodzie .Zdjęć nie zrobiłam bo nie było jeszcze co pokazać . Mam nadzieję że za tydzień to się zmieni .

Zuzieńko , niestety bocianów chyba jeszcze nie ma bo gniazda puste i na łące też ich nie widać .Moje róże też wyglądają mało ciekawie , szczególnie te najstarsze .Mam jednak takie , które niezależnie jaka jest zima są w świetnej kondycji .Ten rok w porównaniu do poprzedniego jest skromny w zakupy roślin , staram się kontrolować ;:306 a sadzić to i tak mam co bo z jesieni pełno mam zadołowanych donic , więc standard .Pozdrawiam ;:167

Martuniu , ja róż też jeszcze nie ciełam , ale zrobię to za tydzień bo w zasadzie forsycja to u mnie zaczęła kwitnienie .Pogoda nie była najlepsza , ale teraz już będzie cieplej więc będziem szaleć w ogrodach .Życzę ;:3

Iwonko , czasami się zastanawiam skąd my wszystkie bierzemy tyle siły do naszych ogrodów , bo przecież często jest to czyste szaleństwo .Myslę że nasze organizmy po zimie potrzebują po prostu intensywnego ruchu a że sił czasami brak to nic , nabierzemy wprawy :;230
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluś...no to się dotleniłaś i z pracą podgoniłaś. ;:128 Myślałam że to tylko u mnie tak mało kwitnie, na razie sam szczypior :wink: . Pogoda dopisuje, ciepełko więc nadzieja że następnym razem jak pojedziesz ogród zaskoczy cię kolorkami czego ci życzę. ;:168 Fajnie mieć dobrych sąsiadów. ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Eluś roboty trochę popchnęłaś ,to może już nie zostało dużo i teraz będzie na bieżąco ,ja oczywiście nie skończę pewnie do jesieni ;:306 ,dzisiaj przerabiałam kaskadową rabatę na słomie ,bo trochę sie zawaliła :uszy ,na najwyższy stopień dołożyłam 2 bale słomy i posadziłam z powrotem roślinki ,a teraz pada to fajnie je podleje,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie po ogrodowych zmaganiach :wit

Niesamowity upał utrudniał wszelkie zabiegi w ogrodzie . Jak zwykle zresztą , dopiero jak poczułam pieczenie na skórze to się posmarowałam filtrem ;:306 .Nie miałam jednak zbytnio czasu się nad tym zastanawiać , więc w rezultacie wróciłam do domu nieco przypieczona .Wszystkie zaplanowane prace wykonałam , przyciełam róże , posadziłam dalie , cebule lilii, 4 donice nowych hortensji , liliowce , rutewki ,wyczyściłam rośliny z zaschniętych badyli i liści , i posadziłam 20 szt. bukszpanu przy siatce . Oczywiście doszedł jeszcze nieduży porządeczek w domku przed pierwszym nocowaniem .Czyli mówiąc krótko , jak zwykle na wiosnę , zwariowane lotnisko .

Zuzieńko , tak się dotleniłam że jak przyjechałam do domu to padłam i spałam przez 3 godziny .Robotą wprawdzie podgoniłam , ale i tak jeszcze mam jej sporo , pewnie do września mi zejdzie :;230 . Za tydzień jak pojadę muszę zająć się iglakami , podciąć i zasilić nawozami i zacząć już pielenie bo oczywiście chwaściory rosną .Kwitnień ciągle jeszcze niewiele ,ma się też ochłodzić więc pogoda też je jeszcze przystopuje , ale może to i dobrze bo będzie więcej kwitnień po świętach . ;:167

Martuniu tak jak piszesz ,roboty starczy nam do jesieni bo jak skończy się jedno , to drugie i trzecie stoi już w kolejce .No cóż wiosna każdego roku zawsze jest taka sama , niewiadomo w co ręce włożyć , a to dopiero przygrywka do całego sezonu . :;230 .Masz duży ogród , więc i tak radzisz sobie dzielnie .Dobrego tygodnia ;:167

Obfociłam pierwsze kwitnienia w ogrodzie , chociaż niewiele tego jeszcze .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu...najważniejsze że plan założony wykonałaś. ;:138 . Pergola na swoim miejscu, bratki w bali pięknie zdobią a i cebulowych także sporo u ciebie kwitnie. ;:333 Pogoda faktycznie dopisała, dziś już ochłodzenie....może nawet dobrze aby się nie zarobić. :;230 Szkoda tylko że wraz z ochłodzeniem nie przyszedł deszcz, u mnie już sucho. :wink: Ja z pracami działkowymi z przymusu zaczynam się oszczędzać, uważam to za jakąś karę dla mnie...jak to żeby nie pracować. ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu , normę wyrobiłam , ale kolana i uda też ;:306 .Najbardzie napracowałam się przy sadzeniu bukszpanu bo musiałam cały kawał oczyścić z perzu . muszę jeszcze dokupić jakieś 12 szt i dosadzić .U mnie też sucho mimo że na łąkach i w kanałach dużo wody stoi .Szykujemy pomału materiał na domek i w majówkę będziemy stawiać , mam nadzieję że nareszcie bo mam znowu totalny bałagan na tarasie .Muszę też zająć się generalnym porządkiem w domku , szczególnie kuchnią i łazienką .Posprzątałam jedynie sypialnie na górze , ale też bez umycia okien , więc pracy jeszcze dużo .

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Eluś stawiasz domek na działeczce?taki mieszkalny ,bo czytam ,że ogrodowy masz,chyba że coś źle zrozumiałam ,super ,jak ja lubię jak się wszyscy rozwijają ,życzę powodzenia ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu...uważaj na kolanka, ja kiedyś 150 % normy wyrabiałam ;:306 , no i wyrobiłam kolanka. :( . Faktycznie narobiłaś się przy sadzeniu bukszpanu, toż to taki rząd jak dwie moje działki. :;230 . W domku jeszcze nic nie tknęłam, jednak do świąt chciała bym aby błyszczało. :uszy
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu to tak jak ja ,też padłam i nie mogę dojść do siebie,ale już powoli wraca forma! :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ela, poszłaś jak burza. Tyle pracy w jeden dzień, podziwiam. Masz już sporo roślinek. Ciekawi mnie domek, który ma powstać. Trzymam kciuki i ślę ;:196 :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej ,Dziewczyny :wit

Martuniu[ , domek ma być ogrodowy bo rzeczy ogrodowych i narzędzi ciągle przybywa przez co mam ciągły bałagan na tarasie i w przedpokoju więc czas coś z tym zrobić .Domek będzie miał 12m kw., więc sporawy i może nareszcie będę wiedziała gdzie co mam .Miał powstać w zeszłym sezonie , ale wiadomo , doba za krótka .

Zuzieńko ,Chyba właśnie tym razem wyrobiłam te 150% normy bo nawet jazda na rowerze sprawia mi kłopot ;:306 W piątek syn wiezie mnie samą na weekend bo sam pracuje w sobotę co mnie cieszy bo będę sama więc zrobię trochę porządku głównie w kuchni . Po zimie trzeba umyć wszystkie naczynia , szkło ,uruchomić lodówkę ,domyć wszystko dokładnie po kątach . Mam też bardzo dużo do sadzenia bo przychodzi następna paczka z roślinkami .

Bożenko . Zrobiłaś robotę za chłopa a może i dwóch chłopów . Jak bym była bliżej to bym Ci ;:124 .Jesteś wariatka ;:167 ,Ale mnie też niewiele brakuje bo po ciężkim dniu w pracy właśnie bułeczki upiekłam :;230

Ewuniu , człek powinien chyba leczyć się na głowę bo na nogi już za póżno ;:306 Różyczka oczywiście też posadzona jak i pozostałe roślinki a następne ciągle dochodzą i dochodzą ;:oj .Dzięki ;:196

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”