Seler - brak bulwy- odmiany- uprawa cz.2
Re: Seler - brak bulwy- odmiany- uprawa cz.2
Pozdrawiam Józef
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje są małe i nędzne, a co
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To przybij piątkę bo moje po przepikowaniu nic się nie zmieniły, a minęło już ze trzy tygodnie. W tunelu już jakiś czas temu wyłączyłem farelkę bo stwierdziłem, że to bez sensu grzać przez jeszcze cały maj. Jestem zdegustowany pogodą. Wiele rozsad trafi na kompost.
Niektórzy trzymają rozsady na parapecie. Ja nie mam miejsca na 2000 doniczek
Niektórzy trzymają rozsady na parapecie. Ja nie mam miejsca na 2000 doniczek
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marek plantację zakładasz ? 2000 selerów to ogromna ilość
-
- 100p
- Od: 27 lut 2016, o 00:31
Moje selery od dawna w tunelu, który dogrzewam tylko nocami (z wyjątkiem ubiegłego czwartku, farelka włączona non stop, bo na dworze szalała śnieżyca ) Też bardzo długo stały w miejscu, ale jakoś się ogarnęły i rosną powoli. Coś z nich chyba będzie, chociaż na początku kwietnia przypiekło je słońce zaraz po wystawieniu do tunelu, a potem było już tylko gorzej. ZielonaŻabko, Marku mam nadzieję, że nie stracicie rozsady, robi się coraz cieplej, urosną jeszcze Ja tam w tym roku się nie spieszę z sadzeniem do gruntu
seler naciowy
Witam. Nie znalazłam nigdzie a potrzebuję rady. Kiedy mogę sadzić rozsadę selera naciowego do gruntu?
Proszę tez o jakieś wskazówki wiem że np. seler na bulwę powinno sadzić się płytko, czy jakieś wskazówki co do uprawy tego naciowego?
Proszę tez o jakieś wskazówki wiem że np. seler na bulwę powinno sadzić się płytko, czy jakieś wskazówki co do uprawy tego naciowego?
Jak może być jeszcze lepiej???
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie ma różnicy czy seler korzeniowy czy naciowy. Oba sadzo się tak samo, by serce było ponad ziemią.
Co do terminu wysadzenia, to nie podpowiem ale Ja swoje dwa wysadziłem wczoraj. Zostały mi jeszcze cztery sztuki. A ie wysadziłem już dobre dwa tygodnie temu ale przez te pogode wcale nie rosły.
To są te wysadzane ostatnio. Ps. Strasznie wiało.
Co do terminu wysadzenia, to nie podpowiem ale Ja swoje dwa wysadziłem wczoraj. Zostały mi jeszcze cztery sztuki. A ie wysadziłem już dobre dwa tygodnie temu ale przez te pogode wcale nie rosły.
To są te wysadzane ostatnio. Ps. Strasznie wiało.
- BobejGS
- Kontakt:
Te jeszcze poczekają.
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
Te "mniejsze" na pierwszy ogień? Bo te drugie takie dorodne że szkoda by było żeby je pogoda zniszczyła. Czy okrywasz je czymś Błażej na noc?
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- BobejGS
- Kontakt:
One tak tylko wyglądają na dorodniejsze. po prostu tymi w polu wiatr hulał i wydają się bardziej chude.
Niczym nie przykrywam, bo nie mam jak. Wysadziłem o co będzie to będzie. To akurat selery giganty. Rozsada właściwa, czyli te na bulwy są jeszcze malutkie, więc spokojnie czekają.
Niczym nie przykrywam, bo nie mam jak. Wysadziłem o co będzie to będzie. To akurat selery giganty. Rozsada właściwa, czyli te na bulwy są jeszcze malutkie, więc spokojnie czekają.
-
- 50p
- Od: 2 lut 2017, o 17:13
Ja już swoje posadziłem wraz z porami .