Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Poza tym, jakbyś nie zauważyła Dusiu, te rady po części były skierowane do ciebie bo dotyczyły prawidłowego nawożenia
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Oczywiście że to było TEŻ a może nawet głównie do Ciebie!
Ale jak sobie życzysz, możemy tylko wpadać czasem i pisać "masz piękne storczyki". Chyba lubisz takie wpisy, tylko że one nic nie wnoszą...
Ale jak sobie życzysz, możemy tylko wpadać czasem i pisać "masz piękne storczyki". Chyba lubisz takie wpisy, tylko że one nic nie wnoszą...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Storczykowa
no to co? jak się komuś nie podoba to nie musi wchodzić. ja moich poglądów nie zmieniam. jestem egoistką i interesuję się przede wszystkim sobą, moimi storczykami itp. a dzisiaj porobiłam dużo fajnych fotek (m.in. białego Phal), ale nie wstawię bo i tak nie chcecie. złośliwe komentarze pod moim adresem możecie sobie darować, bo ja i tak się nie zmienię i zawsze pozostanę taka jaka jestem.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu, myślę że rzeczywiście najlepiej będzie, jak będziesz sobą. Ale bez przesady Dziel się doświadczeniami, bo mogą innym pomóc. Ale nie mów też, że oni źle postępują. Bo u jednych dana rzecz sie sprawdza, a u innych nie. Może czynniki oddziaływujące na wzrost storczyków inaczej wpływają w innym otoczeniu? (Jak źle mówię, to mnie poprawcie) Np. jak jedni ludzie są silniejsi, a inni słabsi, to tak samo jest ze storczykami. Nie chcę tu nikogo krytykować, ale wina (tzn. to, z czego wynikają kłótnie) leży po części po Twojej stronie, bo narzucasz innym swój sposób hodowania storczyków, a także po części innych forumowiczów, ponieważ trochę za bardzo się wszystkiego czepiają. Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłam A, i jeszcze jedno. Jeśli masz być pesymistką lub realistką, to lepiej abyś była realistką. Zawsze będziesz trochę lepiej patrzyła na świat
Co do zdjęć , to ja chętnie je obejrzę. Inni pewnie też, w końcu po to jest to forum, aby podziwiać piękno storczyków.
Co do zdjęć , to ja chętnie je obejrzę. Inni pewnie też, w końcu po to jest to forum, aby podziwiać piękno storczyków.
- Storczykowa
nie mówię, że to tylko ich wina.a poza tym to ich sprawa jak hodują storczyki i obojętnie co piszę i tak nie zmienią swoich sposobów uprawy, podobnie jak ja nie zmienię swoich. ja zawsze jestem sobą i robię wszystko po swojemu. chodzę własnymi drogami, nie patrząc na innych. a co do zdjęć, jak chcedz, mogę je wstawić. ale i tak pewnie mało kto obejrzy, bo większość się na mnie obraziła. mam po prostu bardzo trudny charakter i ciężko ze mną wytrzymać, m.in. dlatego, ze zawsze wyrażam swoje zdanie.
biały Phalaenopsis (dopiero 4 kwiatki ma otwarte, ale są piękne i takie, jakie powinny być):
pozostałe kwitnące storczyki:
biały Phalaenopsis (dopiero 4 kwiatki ma otwarte, ale są piękne i takie, jakie powinny być):
pozostałe kwitnące storczyki:
- Storczykowa
biały ma jeszcze 18-20 pąków. te pozostałe to są jeszcze sklepowe kwitnienia, bo te storczyki ze zdjęć były kupowane w październiku lub później. moje własne kwitnienia powinny być gdzieś za miesiąc, pędy mają dopiero małe pąki lub jeszcze nie mają wcale. biały jeszcze piękniejszy będzie gdy zakwitnie, będzie trochę przypominał kwitnące drzewko bo ma odgałęzienia. powinien rozwinąć się do końca miesiąca. może nawet na święta już będzie cały w kwiatach... mam nadzieję, że pąki nie opadną. to będzie moje pierwsze takie kwitnienie. mimo nienawożenia ten Phal. puścił piękny, długi pęd z licznymi pąkami. od momentu wyrośnięcia prawie 4 miesiące czekałam na kwiaty, ale warto było. są cudne.