Moja działka-danutab cz.3
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Danusiu, coś mi się zdaje, że zapałałaś taką miłością do Myriam, jak ja do Konigliche Hoheit
Sliczna
W rozpoznaniu Ci nie pomogę, bo na doniczkowcach nie znam się za dobrze.
Sliczna
W rozpoznaniu Ci nie pomogę, bo na doniczkowcach nie znam się za dobrze.
Mm Boll rzeczywiście jest przepiękna.Pozostanę przy Comte de Chambord bo już ją mam.I proszę nie kuś mnie Myriam
Miłego pobytu w Warszawie.
Miłego pobytu w Warszawie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu - nie dziwię się że tak podoba Ci się zapach Myriam - jest boska. Ja w tym roku trochę cierpię bo pierwsze kwiaty załatwiła mi bruzdownica ale od Anki dostałam Myriam na pniu. Niestety nie pamiętam Tiny ale są róże pomarańczowe Rosen, a może to Scented Memory Poulsena bo oni mają też róże od tej firmy.
W OB nie kwitną jeszcze róże rabatowe ale są już historyczne, warto tam zajrzeć.
W OB nie kwitną jeszcze róże rabatowe ale są już historyczne, warto tam zajrzeć.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Danusia ta dzisiejsza to jak ma na imię, bo pamiętam tylko, że coś od Marty czy tak jakoś podobnie.
Ech.....ta moja głowa, jak nie zapiszę to marne szanse na przypomnienie.
Ech.....ta moja głowa, jak nie zapiszę to marne szanse na przypomnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Danusiu, to ja pisałam o brzydkim kolorze Violet Elizabeth. Zakwitła u mnie rok temu dwoma kwiatkami, w kolorze brudnego gołębia fioletu zero. Natomiast jej zaletą było trzymanie kwiatów chyba z miesiąc Teraz jest przesadzona, bardzo gęsta, ale pąków nie dojrzałam w ogóle.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Danka przyjemnej podroży Ci życzę...a kwiat doniczkowy ,(mamy podobne gusta... )...,to Iochroma Australe,zamawiałam niedawno z dzwonkami niebieskimi,dostałam z białymi...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Dziewczyny właśnie wróciłam z Warszawy i już jestem po prysznicu więc zanim pójdę spać musiałam
tutaj wpaść.
Tosiu dzięki
Olu jutro zrobię zdjęcia jak prosiłaś.
Izuniu Mam Myrian od zeszłego roku i to dwa krzaczki co u mnie jest to raczej nie stosowane by mieć dwa takie same krzaki tylko dzięki Gosi, dwa razy mi ją wysyłała.
Aniu ty kusisz mnie o wiele mocniej swoimi pięknościami szczególnie dwoma no ale cóż nie wszystko musimy lub możemy mieć.
Gosiu szkoda że tak się stało z nią ale dobrze że Ania Cię uradowała.Co do tej pomarańczowej to nie przeszkadza mi że nazywa się Tina, jednak przeglądałam zestawienie róż które mi kupiłaś u Baranowskiego i tam jej nie ma. Może kupiłaś mi ją razem z tą drugą Myriam już teraz nie pamiętam ale na pewno mam ją od Ciebie. Do OBI to ja musiałabym jechać bardzo daleko bo u nas w Cieszynie nie ma i to jeszcze autobusem.Na pewno nie jest to Scented Memory bo moja jest prawie czerwona w pączku, dostojna i ma pięknie poukładane płatki w pączku jak róże kupowane w kwiaciarni na bardzo sztywnej łodydze. utrzymuje się długo a po całkowitym rozwinięciu trochę blednie ale i tak jest jeszcze mocny kolor.
Grażynko przecież to moja piękna Myriam.
Basiu może z czasem polubisz jej kolor, jeśli nie posadź koło niej powojnik ciemniejszy, gdy będą kwitły dwa będzie ciekawiej.
Nelu masz rację to Iochroma Australe inaczej Szafirowe Trąby Anielskie. Przecież wysiałam w zeszłym roku 5 nasion i tylko jedno mi wzeszło i miały być szafirowe.Powiem Ci że jak byłam na Bawarii w maju to tam zaczynały kwitnąć właśnie szafirowe ale nie było jeszcze ładnego efektu.To małe kwiatki zebrane w gronie efekt w zależności co się komu podoba.Mnie jednak bardziej podobają się datury.Tak przy okazji kupiłam na Bawarii małą piersiókę na której są właśnie te kwiaty ale wódka nie za bardzo.
tutaj wpaść.
Tosiu dzięki
Olu jutro zrobię zdjęcia jak prosiłaś.
Izuniu Mam Myrian od zeszłego roku i to dwa krzaczki co u mnie jest to raczej nie stosowane by mieć dwa takie same krzaki tylko dzięki Gosi, dwa razy mi ją wysyłała.
Aniu ty kusisz mnie o wiele mocniej swoimi pięknościami szczególnie dwoma no ale cóż nie wszystko musimy lub możemy mieć.
Gosiu szkoda że tak się stało z nią ale dobrze że Ania Cię uradowała.Co do tej pomarańczowej to nie przeszkadza mi że nazywa się Tina, jednak przeglądałam zestawienie róż które mi kupiłaś u Baranowskiego i tam jej nie ma. Może kupiłaś mi ją razem z tą drugą Myriam już teraz nie pamiętam ale na pewno mam ją od Ciebie. Do OBI to ja musiałabym jechać bardzo daleko bo u nas w Cieszynie nie ma i to jeszcze autobusem.Na pewno nie jest to Scented Memory bo moja jest prawie czerwona w pączku, dostojna i ma pięknie poukładane płatki w pączku jak róże kupowane w kwiaciarni na bardzo sztywnej łodydze. utrzymuje się długo a po całkowitym rozwinięciu trochę blednie ale i tak jest jeszcze mocny kolor.
Grażynko przecież to moja piękna Myriam.
Basiu może z czasem polubisz jej kolor, jeśli nie posadź koło niej powojnik ciemniejszy, gdy będą kwitły dwa będzie ciekawiej.
Nelu masz rację to Iochroma Australe inaczej Szafirowe Trąby Anielskie. Przecież wysiałam w zeszłym roku 5 nasion i tylko jedno mi wzeszło i miały być szafirowe.Powiem Ci że jak byłam na Bawarii w maju to tam zaczynały kwitnąć właśnie szafirowe ale nie było jeszcze ładnego efektu.To małe kwiatki zebrane w gronie efekt w zależności co się komu podoba.Mnie jednak bardziej podobają się datury.Tak przy okazji kupiłam na Bawarii małą piersiókę na której są właśnie te kwiaty ale wódka nie za bardzo.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Witaj Danusiu.
A jednak wiedziałam, że coś od Marty czy Marysi...
Byłam bardzo blisko.
Już zapisuję, żebym znów nie zapomniała.
Wyśpij się dobrze.
A jednak wiedziałam, że coś od Marty czy Marysi...
Byłam bardzo blisko.
Już zapisuję, żebym znów nie zapomniała.
Wyśpij się dobrze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Danusiu - z Myriam były tylko róże Whisky, a jak nie ona to Albrecht Durer Rose, jest jeszcze Ashram. Wiem już o pierwszych pomyłkach - za Bonite dostałam Baronesse - nie wygląda to najlepiej. Byłaś w różance?
Grażynko już drugi krzaczek Myriam kwitnie. Wyspałam się ale nie umiem się pozbierać.
Olu wklejam Ci Cassandrę jak prosiłaś, dwa pędy obmarzły i długo nie umiała odbić, jeden się utrzymał i jest już ładny.
Gosiu nie byłam jeszcze na różance i żadna z wymienionych to nie jest a na pewno mam ją od Ciebie. Wiem tylko że była kupowana z donicą bo mówiłaś że tam tylko można kupić w donicy.Może kiedyś ją dopasuję. Pierwsza róża Meillanda Karl Heinz Hanisch
i piękna Heidi Klum
oraz uroczy Charles Austin
Olu wklejam Ci Cassandrę jak prosiłaś, dwa pędy obmarzły i długo nie umiała odbić, jeden się utrzymał i jest już ładny.
Gosiu nie byłam jeszcze na różance i żadna z wymienionych to nie jest a na pewno mam ją od Ciebie. Wiem tylko że była kupowana z donicą bo mówiłaś że tam tylko można kupić w donicy.Może kiedyś ją dopasuję. Pierwsza róża Meillanda Karl Heinz Hanisch
i piękna Heidi Klum
oraz uroczy Charles Austin
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Danusiu , dzięki.
teraz już jestem pewna , że to co u mnie odbija po majowym przemarznięciu
to powojnik rurkowaty ale czy Cassandra to nie jestem pewna.
teraz już jestem pewna , że to co u mnie odbija po majowym przemarznięciu
to powojnik rurkowaty ale czy Cassandra to nie jestem pewna.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Danusiu możesz wpaść do mnie na kawę ?
Przy okazji spojrzysz na moje różane nabytki bo mi się nie zgadzają.
Może coś rozpoznasz, bo ja za bardzo się nie znam.
Przy okazji spojrzysz na moje różane nabytki bo mi się nie zgadzają.
Może coś rozpoznasz, bo ja za bardzo się nie znam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no to po wojażach zadowolona, proszę wpadnij do mnie bo zgłupiałam Heidi Klum która jest która u mnie jest nieco inna chyba, ale też mam taka jak Ty,