Odrobine w ogrodzie - Beata T
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Beatko cudne te puszkinie, aż nie mogę uwierzyć, ze mam tak mało wczesnowiosennych kwiatuszków w ogrodzie. Jesienią koniecznie muszę popracować nad zmianą tej sytuacji
Cebulice jak sie zagęszczą to będzie piękny widoczek
Cebulice jak sie zagęszczą to będzie piękny widoczek
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beacik nie przejmuj się.
U mnie też się rozlało i tylko 5 stopni a ma być dwa.
U mnie też się rozlało i tylko 5 stopni a ma być dwa.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
nemezja Cebulica zdecydowanie jest ładniejsza hihi ale mi zagadkę dałaś co to za tulipanki żółte i już wiem ....kępki są dorodne myślę że i kwitnąć powinny super hmmm może i nimi Cie urzeknę kto wie...
AGNESS ja 3 lata temu albo 4 w ogóle nie miałam cebulkowych i ciągle jakieś braki widzę a ostatnio się zastanawiam że mi jesienne kwiatki gdzieś pouciekały jakieś ciągle braki widzę a rok chudy będzie bo remont planowany jest ....
kogra brrr oj nie dobrze bo nam jeszcze coś pomrozi ....a ja ciągle czekam czy jeszcze coś mi poodbija :P
Wczoraj w dzień była śliczna pogoda więc poszalałam na tej rabatce co się widoczkowi oprzeć nie mogę i stwierdzam braki coś by się tam zdało jeszcze posadzić...a potem padłam i jeszcze dzisiaj ledwo żyję to chyba przez tą pogodę bo dziś jest zimno i deszczowo
AGNESS ja 3 lata temu albo 4 w ogóle nie miałam cebulkowych i ciągle jakieś braki widzę a ostatnio się zastanawiam że mi jesienne kwiatki gdzieś pouciekały jakieś ciągle braki widzę a rok chudy będzie bo remont planowany jest ....
kogra brrr oj nie dobrze bo nam jeszcze coś pomrozi ....a ja ciągle czekam czy jeszcze coś mi poodbija :P
Wczoraj w dzień była śliczna pogoda więc poszalałam na tej rabatce co się widoczkowi oprzeć nie mogę i stwierdzam braki coś by się tam zdało jeszcze posadzić...a potem padłam i jeszcze dzisiaj ledwo żyję to chyba przez tą pogodę bo dziś jest zimno i deszczowo
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ta twoja błękitna puszkinia wygląda zupełnie jak hiacynty, przynajmniej na zdjęciu. Ja w ogóle nie znałam tej roślinki. Jest po prostu piękna Beatko
wanda7 puszkina to niewielki i delikatny kwiatek jak mu się tak z bliska przyjrzeć bardzo urokliwy i można powiedzieć podobny do hiacyntów tylko tak jak one nie pachnie
Z dnia na dzień coraz więcej roślinek zaczyna mi ożywać ale na straty chyba spiszę 6 żurawek czekam jeszcze na jakieś oznaki na 2 różach (tradycyjnie jak co roku jedną z nich jest moja ulubienica ) no i wszystkie cyprysiki w połowie są brązowe i nie wiem co z nimi począć wycinać czy po prostu wyrwać i wyrzucić ....widać mój ogród im nie służy
Ale są i tacy co zaczynają żyć więc witam kiełki host i młode listki żurawek ....
początki kwitnienia bergoni , psi ząb,szafirka i cebulica w pełni na nowym miejscu czyli na tej rabatce co tak mizernie wyglądała...
puszkina i początek kwitnienia narcyzów, prymulka i tulipanki botaniczne
Z dnia na dzień coraz więcej roślinek zaczyna mi ożywać ale na straty chyba spiszę 6 żurawek czekam jeszcze na jakieś oznaki na 2 różach (tradycyjnie jak co roku jedną z nich jest moja ulubienica ) no i wszystkie cyprysiki w połowie są brązowe i nie wiem co z nimi począć wycinać czy po prostu wyrwać i wyrzucić ....widać mój ogród im nie służy
Ale są i tacy co zaczynają żyć więc witam kiełki host i młode listki żurawek ....
początki kwitnienia bergoni , psi ząb,szafirka i cebulica w pełni na nowym miejscu czyli na tej rabatce co tak mizernie wyglądała...
puszkina i początek kwitnienia narcyzów, prymulka i tulipanki botaniczne
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Na razie nic nie rób z cyprysikami może odbiją. Moje też są okropne, ale się zregenerują. Tak miałam w zeszłym roku z jednym od wschodu zbrązowiał, a latem był już zieloniutki. Nic nie robiłam z tymi suchotami tylko ręką wykruszyłam co się dało i odpadło.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Kurcze u Ciebie same rarytaski . Za kazdym razem coś mnie urzeknie. Tym razem oczywiście tulipanki(na których zdjęcie czekałam) i psi ząb jest super!
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Beatko, mnie zdecydowanie urzekła Twoja puszkinia! A także stokrotka. Miałam ci ja kiedyś taką ślicznotkę różową i liczyłam, że się wysieje, ale nic z tego nie wyszło. Zastanawiam się, czy jeszcze spróbować, czy dać sobie spokój?
Cudny tez jest ten rząd prześlicznych pierwiosnków!
Cudny tez jest ten rząd prześlicznych pierwiosnków!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko ależ wspaniale zakwitły Ci psizęby, moje jeszcze w pąkach....już się nie mogę doczekać. Mam nadzieje, że uda mi się trafić gdzieś jeszcze na inne kolorki- one są takie śliczne
- kogra
- Przyjaciel Forum
Psizęby masz rzeczywiście jedyne w swoim rodzaju.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Wesołych Świąt życzę wszystkim odwiedzającym mój ogródek
Lady-r Moje cyprysiki to fatalny wygląd - w zeszłym roku troszeczkę przemarzły to się bawiłam w wycinanie hmmm a teraz to chyba czekam na natchnienie co z nimi począć ....
nemezja psi ząb jest już w pełni a tulipanki botaniczne jeszcze uwidaczniam w kadrze mam nadzieje że złapie kępki w pełni ich rozkwitu - w tedy to dopiero jest widok
chatte ja na tą stokrotkę oj miałam chrapkę od jakiegoś czasu tylko nigdzie jej upolować nie mogłam na targu to same bratki albo ta drobna a teraz zajrzałam do centrum ogrodniczego i mam a czy przetrwa zimę zobaczymy Izo siej (jak znajdziesz nasionka) może w innym miejscu urośnie - kwitnie długo i te ogromne pomponiki ach....
AGNESS aż się zastanowiłam w jakim kolorku jeszcze są ....psi ząb ładny ale ja mam wrażenie że za krótko kwitnie :P
kogra hihi trzy cebulki i chyba już rośnie trzeci rok to nie ma wyboru musi się jakoś prezentować ale i z doświadczenia obserwatorki zauważyłam że kwiatki po dwóch latach zaczynają się jakoś ładniej prezentować
To parę widoczków rondko nabiera uroku (w realu ładniej wygląda) narcyzy to ma być mieszanka a na razie kwitną żółte ....
w klimacie mizerotek czyli nowe nasadzenie na rabatce ( ciężko ująć fotką idee nasadzenia ) tulipanki szafirki i teraz dosadziłam prymulki zasiałam też gazenie mam nadzieje że nie zawiedzie bo bratki które tu rosły same się wyprowadziły ....
i inni barwinek , tulipan , irysek ,umek....
Lady-r Moje cyprysiki to fatalny wygląd - w zeszłym roku troszeczkę przemarzły to się bawiłam w wycinanie hmmm a teraz to chyba czekam na natchnienie co z nimi począć ....
nemezja psi ząb jest już w pełni a tulipanki botaniczne jeszcze uwidaczniam w kadrze mam nadzieje że złapie kępki w pełni ich rozkwitu - w tedy to dopiero jest widok
chatte ja na tą stokrotkę oj miałam chrapkę od jakiegoś czasu tylko nigdzie jej upolować nie mogłam na targu to same bratki albo ta drobna a teraz zajrzałam do centrum ogrodniczego i mam a czy przetrwa zimę zobaczymy Izo siej (jak znajdziesz nasionka) może w innym miejscu urośnie - kwitnie długo i te ogromne pomponiki ach....
AGNESS aż się zastanowiłam w jakim kolorku jeszcze są ....psi ząb ładny ale ja mam wrażenie że za krótko kwitnie :P
kogra hihi trzy cebulki i chyba już rośnie trzeci rok to nie ma wyboru musi się jakoś prezentować ale i z doświadczenia obserwatorki zauważyłam że kwiatki po dwóch latach zaczynają się jakoś ładniej prezentować
To parę widoczków rondko nabiera uroku (w realu ładniej wygląda) narcyzy to ma być mieszanka a na razie kwitną żółte ....
w klimacie mizerotek czyli nowe nasadzenie na rabatce ( ciężko ująć fotką idee nasadzenia ) tulipanki szafirki i teraz dosadziłam prymulki zasiałam też gazenie mam nadzieje że nie zawiedzie bo bratki które tu rosły same się wyprowadziły ....
i inni barwinek , tulipan , irysek ,umek....
- kogra
- Przyjaciel Forum
Beatko u mnie psiząb nawet nie zakwitnął bo......nie zdążył....
Fajna ta rabatka i każdego roku może wyglądać inaczej.
Roślinki pośród kamyków to zawsze dobra kompozycja, cokolwiek by to nie było.
Miłego poniedziałku.
Fajna ta rabatka i każdego roku może wyglądać inaczej.
Roślinki pośród kamyków to zawsze dobra kompozycja, cokolwiek by to nie było.
Miłego poniedziałku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
U mnie psiząb też nie zakwitł, pąki jakoś podeschły, ale widzę już u ciebie pierwszego iryska moje jeszcze w powijakach.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1