Witajcie kochani Goście
Dziękuję
Loki
Będzie sporo nasion tych pełnych maków różowych i czerwonych, więc gdybyś chciał, mogę się podzielić.
Cherry Brandy okazała się być całkiem dorodna ale obawiam się, że będzie jedyną rudbekią tej odmiany uzyskaną z wiosennego siewu. Kolejne zakwitają na żółto pojedynczymi kwiatkami.
Na pocieszenie kwitną zeszłoroczne nieznane mi odmiany, które przetrwały zimę.
Lucynko, dziękuję Ci bardzo za takie miłe słowa o moich kwiatkach. Bugenvilla jest pięknym krzewem, ma jednak jedną wadę - musi spędzić zimę w chłodnym pomieszczeniu. Zawsze wtedy się stresuję, że ją zasuszę lub przeleję, zwłaszcza jak zgubi liście.
Dalia z Twoich Lucynko nasion, kwitła już w ubieglym roku, a że rosła w doniczce, to razem z tą doniczką powędrowała na zimę do sutereny, gdzie dobrze przezimowała i zakwitła w tym roku.
Soniu, bardzo mi miło, że chwalisz moje zdjęcia - dziękuję, choć zdaję sobie sprawę, że nie wszystkie są udane. Często nie mogę uchwycić koloru, czasem mam problemy z ostrością. Ale co tam, skoro coś widać to znaczy, że jest dobrze
Niestety pogoda nas nie rozpieszcza, jak nie afrykańskie upały to gwałtowne ulewy, albo zimno i sucho, to znów grad. Na szczęście ten co pokazałam na fotce sprzed paru dni to była taka niby 'krupa śnieżna' z deszczem, która nie narobiła szkód.
Szkodniki i choroby grzybowe też nękają nasze ogrody, trzeba by stale coś pryskać, a cóż to za przyjemność. Ostatnio zauważyłam liczne wygryzione liście jednej z hortensji bukietowych, wygląda to na opuchlaka. Podejrzewam, że bez oprysku się nie obejdzie i to na pewno nie raz
![Crying or Very sad :cry:](./images/smiles/icon_cry.gif)
ponoć na larwy w ziemi pomaga wrotycz, ale czy na pewno
![;:7](./images/smiles/hello.gif)
Gdybyś chciała Soniu wprowadzić te maczki do swojego ogrodu to służę nasionami
Anabelki coraz ładniejsze i na razie nie przypalone
Zaczyna kwitnąć języczka.
Spoźniony bodziszek, albo taka późna odmiana, zawsze tak późno kwitnie.
A tu coś na ząb
![Obrazek](https://i.postimg.cc/CKKMCM8w/20220715-085415.jpg)
Czarne już zebrane
U mnie wczoraj wieczorem podlało grządki i rabatki
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
dziś od rana słoneczko świeci, wietrzyk wieje, cudowny dzień
Życzę Wam również pięknego dnia i miłych wrażeń w otoczeniu natury.