Moja działka-danutab cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
DANUSIU Austinek też u mnie juz kwitnie a Myriam to piękna i pięknie pachnąca róża . Szkoda ,ze tak krótko trzyma kwiat a może to wina tego ,że jest u mnie dopiero od jesieni . Heidi również piękna mam podobnego Chopichona tylko jak oglądałam na HMF to raczej nie są te same róże jak gdzieś sugerowano . Przyglądałam im sie dokładnie zdjęcie za zdjęciem .
Olu jeśli to nie Cassandra to u mnie odbiła obok więc jak przyjedziesz to dostaniesz.Obiecałaś dokończyć zwiedzanie Cieszyna.
Grażynko znasz się znasz na różach tylko tak mówisz byłam u Ciebie i wiesz co masz.Ja niestety nie rozpoznaję tak dobrze róż jak Ania DS czy Gosia do tego trzeba mieć talent.
Aniutak jestem zadowolona a teraz już będę odpoczywać na działce.Haidi mamy z tego samego źródła więc powinny by takie same.
Mrs. John Laing
Blue River
Alfred Colomb cudowny zapach i pięknie karbowane płatki kolor podobny do Falstaffa
Grace przepięknie układają jej się płatki.
.Papa Meilland zapach i kolor niepowtarzalny oczywiście nie na tym zdjęciu tylko w realu.
i aby nie było tak różanie
clematis Princess Diana
3 clematisy Hagley Hybrid, Etoile Violette, Beauty of Worceste
Grażynko znasz się znasz na różach tylko tak mówisz byłam u Ciebie i wiesz co masz.Ja niestety nie rozpoznaję tak dobrze róż jak Ania DS czy Gosia do tego trzeba mieć talent.
Aniutak jestem zadowolona a teraz już będę odpoczywać na działce.Haidi mamy z tego samego źródła więc powinny by takie same.
Mrs. John Laing
Blue River
Alfred Colomb cudowny zapach i pięknie karbowane płatki kolor podobny do Falstaffa
Grace przepięknie układają jej się płatki.
.Papa Meilland zapach i kolor niepowtarzalny oczywiście nie na tym zdjęciu tylko w realu.
i aby nie było tak różanie
clematis Princess Diana
3 clematisy Hagley Hybrid, Etoile Violette, Beauty of Worceste
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, wejście czysto królewskie ! Roza "grace" ma niezwykły układ płatków. czy to prawda ze "Papa meilland", przepięknie pachnie ?
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Danusiu, róże jak zawsze przepiękne! A skąd masz Colomba? Długo go już masz?
Powojniki wspaniałe, a te Twoje kwitnące tarasy zawsze wprawiaja mnie w zachwyt!
Powojniki wspaniałe, a te Twoje kwitnące tarasy zawsze wprawiaja mnie w zachwyt!
Gosiu to prawda że Papa Meilland ma cudowny zapach powiedziałaby że oszałamiający,a Grace Austin urzekła mnie tym układem płatków.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Danusiu , dziękuję
Czy przyjął się Ci różowy pierwiosnek o pełnych kwiatach
Czekam na kwitnienie mojej różanej ulubienicy.
Czy przyjął się Ci różowy pierwiosnek o pełnych kwiatach
Czekam na kwitnienie mojej różanej ulubienicy.
Izuniu Alfreda Colomba kupiłam jesienią ale dostałam wiosną z nimieckiej szkółki ale jest z niego ładny krzaczek.Jestem ciekawa kiedy przyjedziesz do Cieszyna, Pszczynę odwiedziłaś więc teraz kolej na Cieszyn.
Olu różowy pierwiosnek jest lecz nie podoba mu się miejsce więc będę go musiała przesadzić.
Olu różowy pierwiosnek jest lecz nie podoba mu się miejsce więc będę go musiała przesadzić.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Danka Ten Papa...jest zabójczy,ciekawe ,czy climber też mocno pachnie...
Blue River ciekawą ma barwę...czy on jaśnieje w trakcie kwitnienia
Alfred Columb tez super zabarwiony,a kształt płatków do zachcenia...
Jak zwykle obrazek z ogrodu wciąż mnie zachwyca...
Blue River ciekawą ma barwę...czy on jaśnieje w trakcie kwitnienia
Alfred Columb tez super zabarwiony,a kształt płatków do zachcenia...
Jak zwykle obrazek z ogrodu wciąż mnie zachwyca...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Te pierwiosnki lubią wilgotne i cieniste miejsce.
Mojego też czeka przeprowadzka. Chcę go tak przesadzić by mu z czasem dosadzić biały , żółty
i niebieski do towarzystwa.
Mojego też czeka przeprowadzka. Chcę go tak przesadzić by mu z czasem dosadzić biały , żółty
i niebieski do towarzystwa.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Danusiu, ale pokaz rózano - powojnikowy
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A ja dzisiaj zrobiłam sadzonki z mojego Papy M., ciekawe czy się przyjmie któraś.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Nelu Papa Melliand ma nie tylko bardzo mocny zapach ale jest aksamitnie mocno czerwona jest o wiele ciemniejsza od Barkaroli bo mam i jedną i drugą więc łatwo porównać.Blue River jest sama w sobie jaśniejsza od wewnątrz.Alfred ma jedna wadę może dlatego że to młody krzaczek, obwisają mu lekko kwiaty.
Olu nie widziałam jeszcze takiego pełnego ani żółtego ni niebieskiego.Ten różowy rośnie w cieniu i ma wilgoć a jednak jest bardzo mały chociaż ładnie zielony.
Grażynko ty masz rękę do sadzonkowania więc na pewno coś Ci się przyjmie, nie to co ja bo ja to nie mam do tego ręki.
Bożenko miło mi że wpadłaś z wizytą.
Zakwitły mi 2 liliowce z 17 ale jeszcze 12 będzie kwitło bo 3 niestety nie mają jeszcze kwiatów.Zakwitły mi też 2 irysy japońskie /ensata/ ale jeszcze 2 mają pączki a 2 nie będą miały w tym roku kwiatów.
RIVER WYE
miał to by BLACK STOCKINGS ale już widzę e to nie on chyba że w późniejszych latach się jezcze wybarwi.
Irys Frilled Enchantment
Irys August Emperor
no i taras
Kosmos
Papageno
Olu nie widziałam jeszcze takiego pełnego ani żółtego ni niebieskiego.Ten różowy rośnie w cieniu i ma wilgoć a jednak jest bardzo mały chociaż ładnie zielony.
Grażynko ty masz rękę do sadzonkowania więc na pewno coś Ci się przyjmie, nie to co ja bo ja to nie mam do tego ręki.
Bożenko miło mi że wpadłaś z wizytą.
Zakwitły mi 2 liliowce z 17 ale jeszcze 12 będzie kwitło bo 3 niestety nie mają jeszcze kwiatów.Zakwitły mi też 2 irysy japońskie /ensata/ ale jeszcze 2 mają pączki a 2 nie będą miały w tym roku kwiatów.
RIVER WYE
miał to by BLACK STOCKINGS ale już widzę e to nie on chyba że w późniejszych latach się jezcze wybarwi.
Irys Frilled Enchantment
Irys August Emperor
no i taras
Kosmos
Papageno
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu ależ wspaniale wyglądają te ukwiecone schody....uwielbiam Twój piętrowy układ działki....naprawdę wspaniale wszystko wygląda
Różany pokaz piękny....te królowe nie mają sobie równych
Różany pokaz piękny....te królowe nie mają sobie równych