Rośliny doniczkowe - effa
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu ja nie mam dracenki massangeana tylko victoria Puszcza sobie powoli nowy listek. Wybijają też 3 nowe odrosty.
Spojrzałam do mojej książki i w niej twoja dracena bausei jest podpisana jako deremensis 'yellow stripe'. Ale te odmiany są do siebie tak podobne, że nigdy do końca nie wiadomo czy to ta roślinka czy inna
Spojrzałam do mojej książki i w niej twoja dracena bausei jest podpisana jako deremensis 'yellow stripe'. Ale te odmiany są do siebie tak podobne, że nigdy do końca nie wiadomo czy to ta roślinka czy inna
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Kolejna porcja świeżych fotek
Filodendron callinofolium
Hedera
Syngonium podophyllum
Spathiphyllum
Pilea cadiera
Cycas revoluta
Zielistka Sternberga
Cykas niestety choruje, liście żółkną jak widać na zdjęciu Zaglądałam do korzeni i nie widać żeby działo się coś złego, aczkolwiek jednak coś jest nie tak
Filodendron callinofolium
Hedera
Syngonium podophyllum
Spathiphyllum
Pilea cadiera
Cycas revoluta
Zielistka Sternberga
Cykas niestety choruje, liście żółkną jak widać na zdjęciu Zaglądałam do korzeni i nie widać żeby działo się coś złego, aczkolwiek jednak coś jest nie tak
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Noooo... superowe !
Gdzieś wyczytałam, że cycasowi żółkną liście jak ma za mało wody Najlepiej Czarodzieja Przemka zapytać ;)
Gdzieś wyczytałam, że cycasowi żółkną liście jak ma za mało wody Najlepiej Czarodzieja Przemka zapytać ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Pewnie dlatego, że ona początkowo uchodziła za massangeana Ale potem zajrzałam tu i tam i okazało się, że to victoria. Mają odwrotną kolorystykę listków. Massangeana ma jasny pasek w śroku, a ciemne na zewnątrz, a victoria ciemny w środku, a jasne na zewnątrzeffa pisze:Nie wiem czemu ale wydawało mi się że kupiłaś z tesca właśnie massangeana no ale pewnie znowu mi się coś pomieszało
Niestety jest dużo takich roślin, gdzie różne odmiany są dla zwykłego człowieka niemożliwe do rozróżnienia.effa pisze:Co do draceny deremensis to właśnie mam duży problem z właściwym oznaczeniem bo one podobne są do siebie wszystkie
Kolejne roślinki świetne
- DieSte
- 200p
- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja trochę spóźniona, bo nagle odłączona od sieci, ale Ficus microcarpa mnie zachwycił
Zapraszam do mojego spisu wątków
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolejne piękności Ewuniu. masz naprawdę bardzo ładne roślinki.
Widzę, że Tobie to latanie z aparatem lepiej wyszło niż mnie
Widzę, że Tobie to latanie z aparatem lepiej wyszło niż mnie
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"