Sępolia - fiołek afrykański cz.1
Re: Sępolia - fiołek afrykański
Madziu toTwoje cudo kwitnie w trzech kolorach jeszcze takiego nie widziałam.
- malena100
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 mar 2010, o 01:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No zgadza się - w trzech, bo pierwszy kwiatek był soczyście wiśniowy, na drugiej gałązce siedział pełny śnieżnobiały muśnięty różem, trzecia cholera była w zasadzie wzorcowa - tak właściwie powinien wyglądać kwiatek ???????? ?????
Pozdrawiam
Madzia
Madzia
- malena100
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 mar 2010, o 01:50
Według mnie nastąpiło tu jakieś rozszczepienie na poziomie genetycznym - w czasie kształtowania się młodej sadzonki. Widać to nawet patrząc na liście - połowa sadzonki ma spody liści białe, druga - czerwone
Pozdrawiam
Madzia
Madzia
- pati1311
- 500p
- Od: 11 cze 2009, o 01:16
gardenio dziękuję-właśnie taki mi zakwitł a ,że 4 fiołeczki pomieszałam z nazwami to teraz już znam jednego
To nic że mu się Madziu pomieszało ,ale przez to jest uroczy i jedyny w swoim rodzaju.
- agaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
malenko masz po prostu wyjątkowy i przepiękny okaz ślliczny i jak napisałaś ;) taki "patriotyczny' ;)
2 a nawet 3 w 1 ;)
myszkas21 myszka śliczny i jak obficie na raz zakwitł pieny
harpia411 nieodmianowce ale wrażenie też robią takie duże rozrosły Ci się że hej
Dziewczyny te wasze fiołki odmianowe robią wrażenie, są takie... inne i niesamowite
ostatnio widziałam na all taki jasno zielony z różową obwódką (albo na odwrót) oczy mi wyszły taki cudny
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Agnieszko masz rację..tylko ja się już nie mogę bardziej zarażać innymi kwiatami miejsc nie mamagaM pisze:Dziewczyny te wasze fiołki odmianowe robią wrażenie, są takie... inne i niesamowite
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ macie cuda na parapetach
- myszkas21
- 500p
- Od: 12 mar 2010, o 19:12
malena to jest po prostu fiołkowe dzieło sztuki. Tylko pogratulować takiego okazu
Pozwolę sobie zadać tutaj pytanie, zależy mi na szybkiej odpowiedzi
Czy taka sadzoneczka fiołka, którą ktoś by mi wysłał w następnym tygodniu ma szanse przeżyć? Chodzi mi o to, że jest malutka, ale jak ją chcę, to muszę ją wziąć teraz, bo bo później nie będzie możliwości. To jest odmianowy fiołek i kurcze fajnie by było
Czy taka sadzoneczka fiołka, którą ktoś by mi wysłał w następnym tygodniu ma szanse przeżyć? Chodzi mi o to, że jest malutka, ale jak ją chcę, to muszę ją wziąć teraz, bo bo później nie będzie możliwości. To jest odmianowy fiołek i kurcze fajnie by było