Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Aniu dołączam do gratulacji ;:333 Każde zwycięstwo cieszy, a jak jeszcze jest nagroda i do tego bardzo użyteczna to jeszcze lepiej. Pięknie prezentuje się Twój ogród w prawie jesiennej szacie... Dekoracje ogrodowe teraz bardziej widoczne ... Pięknie ;:138 ;:138 ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, gratuluję wygranej ;:196
Niedżwiedziówka zmienna jak Twoja dalia. Niby taka zawykła, a dopiero jak rozłoży skrzydełka, widać jakie piękno kryje w sobie ;:oj Wykazałaś się refleksem, że ją uchwyciłaś w takim momencie ;:63
Jesienny ogród ciągle jeszcze jest piękny, przebarwiajace się rośliny dodają mu charakteru. Moja Vwnilka nie jest już taka piękna, kolor juz jej przyszarzał. Twoja jeszcze wciąż jest soczysta :heja
Waga z dyńkami wygląda przecudnie, jesień będzie pyszna ;:108 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu gratulacje!
W Twoim wątku jest zawsze tak jakoś, że człowiek czuje się jak w domu :)
Dodatki też dużo dają. Piękne zbiory papryk, winogron, dyń.
Debolistną wciąż podziwiam ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kochani, dziękuję wam wszystkim za odwiedziny, wpisy , za każde słowo. ;:cm

Dzisiaj ranek jeszcze chłodny 5 stopni.Ale szybko się ocieplało i można było wyjść do ogrodu i pracować.W południe 20 stopni było .Cudna jesień .Można pracować ....
I napracowałam się ,,jak głupi osioł do samego rana,,krecik już zadbal o moją gimnastykę

Obrazek
Potem po porannej kawie i obchodzie ogrodu , swoje kroki skierowałam na łąkę po bukiecik na taras.
.I moje zdziwienie maki ,,,kilka jeszcze kwitło. ;:138
To szybko zerwałam.Bukiecik zrobiony z rożnych resztek natury. ;:173
Obrazek
Obrazek
Dynie ostatnie zebrałam ,
Ale zdjęć nie zrobiłam.
Trzeba było dużo rzeczy zrobić w ogrodzie. dale częściowo przymrożone, zważone.
To tym co jeszcze ładnie żyły zdjęcia zrobiłam i potem wszystkie wykopałam .
I galonie, eukomisy, i mieczyki resztę i nawet jeden kwitnący znalazłam
Obrazek
Róże kilkuletnią Excelsa przesadzała w raz z mężem, bo nie dałam rady wykopać.Połowe pędów( już ze 4 m ) przycięłam, wycięłam. kolce skubana ma wszędzie, cała pokuta jestem.Ale przesadzona z zawalonego przez wcześniejsze wiatry łuku kolo pergoli i na siatkę poszła..Ale tam jeszcze się męczyłam i pędy do siatki przypinałam po kilkanaście minut i pokucia za każdym pędem.Mam nadzieję ,że mój wysiłek Excelsa doceni moje poświęcenie i przyjmie się w nowym miejscu. ;:108
Louis O. też został przesadzony pod siatkę i jest miejsce na nowe 3 róże. :)
Mączkę bazaltową podsypałam pod róże, hortensje, rodki, hosty i inne rożne rośliny.
A jeszcze rośliny nowe posadziłam.
Jeżówka Secret Glow
Obrazek
Hortensja Tardiva kupiona na wyprzedaży.Tym razem nie będzie pomyłki.Ma kwiatek
Obrazek
Przesadziłam kilka roślin.. może źle, może dobrze... zobaczymy na wiosnę
powojnik Purpurea Plena Elegans - jeszcze miejscówki nie ma.
Zdjęcie zrobione rano, z cieniami, to moze nie takie widoczne :)
Obrazek
Już było ciemnawo jak mąż mnie wyciągnął z ogrodu.Dzień dzisiaj minął w oka mgnieniu i bólu kręgosłupa.
Uff.Jutro już odpowiem szczegółowo i zajrzę do was.Ale wieczorem, bo mam córcię i syna. ;:173

Obrazek
Obrazek
Dobrej niedzieli wam życzę . ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, świetne te jesienne kompozycje. Takie nasycone piękne kolory! Dzięki takim obrazkom łatwiej znieść jesień. Faktycznie wczoraj pogoda była wymarzona na prace w ogrodzie. Ja też "dałam sobie w kość" chociaż nie powinnam, bo ostatni tydzień upłynął mi pod znakiem leczenia bólu kręgosłupa. Miłej niedzielki :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:138 Aniu! U Ciebie jak zawsze jest co podziwiać. ;:219
Bukiecik śliczny i dodatkowo wspaniale wkomponowany w otoczenie. ;:303
Kwitnący mieczyk i jeżówka radują serce. ;:63
Hortensja zgodna z nazwą odmianową to również radość dla duszy. :tan
No i tyle pracy wykonanej Twoimi łapkami! ;:138
Miłego świętowania z dziećmi. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

marpa-Maryniu To prwda, każdy dzień jest inny piękny teraz , bo pogoda się ocieliła.
Kolorki w ogrodzie są.Przyjemnie, bardzo przyjemnie.Oby jak najdłużej ta jesień jeszcze barwna i ciepła nam towarzyszyła..

Igala Jak tam twoje plany , zrealizowane na 3R .U mnie były wczoraj 4R ;:306
Jeszcze canny w ziemi zostały.I warzywnik też nie czyszczony, jeszcze pory, buraczki i rzodkiewka, selery, to wszystko rośnie w ziemi.
Kibicuję twoim pracom i oczywiście czekam na nowy wątek . Zmieniający się ogród od podstaw też warto dokumentować .Wiem to po sobie.A raczej braku takowych zdjęć z prac zmieniającej się żywej łąki, z karzcorkami i tych prac , które wtedy szły bardzo powoli. ;:108 Ale fajnie,że masz takie osoby do pomocy.Ja zawsze byłam sama z mężem .Czasami teść przy grubszych pracach .I potem dzieci jak podrosły w miarę swojego czasu.Ale w większości dalej sama ze wszystkim, i jakoś idzie do przodu.Chociaż jest lista marzeń z pracami , punktami...
O u mnie troszkę tylko było przymrozków mało.Szkoda,że u ciebie były większe..
Dziękuję, za pozytywne słowa. ;:196
Lady-r-Aniu Ale masz fajnie,że nie miałaś przymrozków.U mnie delikatny był, koeluski i begonki i trochę dali ściętych zostało. :roll:
Ja poczytałam,ze ty przesadzasz , dosadzasz i ja tak zrobiłam.I teraz myślę czy dobrze o tej porze roku ?
Jedną trawkę nawet podzieliłam i przesadziłam.I jeżówki.
U mnie też nie pada. :roll: U mnie tylko ze , 4 rośliny wyszły.Reszta dala radę.Oj trochę co parę dni podlewałam.
Hmmm u mnie chyba też się nawóz wyczerpał.Dlatego już maż zamówił obornik.
kania-Kasiu Tak , tak czas już zakończeniu sezonu działkowego, Jeszcze ładnie , jeszcze barwnie .Ale stron już dużo..
A i trochę odpoczynku też wskazane.Dużo rożnych rzeczy stoi w kolejce, które chcę przez zimę zrobić.: decupage, książki, i jeszcze jedna rzecz( jak zrobię ją to dopiero powiem ).I ta szkółka moja duużo czasu zajmuje.Ot zachciało się jeszcze szkoły . ;:133
Tak moje hortensje Vanille Fraise rosną na pełnym słońcu, to i bardziej się wybarwiają tak , na taki wiśniowy kolor.A potem brązowieją, jak wszystkie.
Oczywiście do was będę zaglądać i czytać.Bo to człowieka bardzo ciekawi, to wszystko co ogrodowe.
obrazy martwej natury,,,ciekawie ujęte nazwane.Dziękuję ci Kasieńko i za te pochwałki też ;:196
Mam nadzieję,że podkurowałaś swój kręgosłup.Ja po tych pracach dzisiaj cienko chodziłam.I dobrze,ze niedziela była.Dziś nawet maź gotował wszystko .
koziorozec-Martuś W tym moim miejscu, tym klimacie, ciszy , pięknie człowiek i pomimo pracy zawodowej może pracować w ogrodzie i odpoczywać .Swoje zbiory warzywa, owoce cieszą i smakują o niebo lepiej.A jeszcze jak można je w każdej chwili zerwać to już całkiem happy :D I ty też to znasz i wiesz, bo masz też dużo warzyw i swoich owoców i przetworów.Dziękuję bardzo i pozdrawiam również i dobrych dni ci życzę. ;:196
DzonaK-Asiu Ja jak z tamtąd wyjeżdżam i muszę zostać w mieście na parę dni( czasami i tak trzeba ) , to też mi żal tego miejsca opuszczać.Ale wracam jak na skrzydłach.Trochę remontów też musimy zrobić...
Decoupage ja robię tylko dla siebie, ewentualnie na prezentu dla znajomych .
Dynie obrodziły , , trochę jest dla mnie do rożnych dań ( zupki-kremy, serniki, dynie faszerowane, pieczone są pyszne ), teraz do dekoracji.A trochę dla bliskich przyjaciół.
PEPSI-Małgosiu Hortensja Dębolistna jest fantastyczna piękna i bardzo dekoracyjna już z samych liści.
W sąsiedztwie dębolistnej rośnie jakiś iglak.To nie modrzew aczkolwiek podobny.Ten igiełek nie gubi.To nie nowy.Już ma ze lata.Dostałam go w prezencie.Ale już nazwy nie pamiętam.Ponoć duże drzewo i u nas przymarza.Nie okrywam go.Daje radę.Nie wymarza.Ale do końca nie wiem co z nim zrobić.Szczerze mrowiąc myślałam,że nie przeżyje zimy i mi padnie.A on żyje.To kiedyś będę go musiała przesadzić w inne miejsce.
Annes 77-Aniu Witaj!
Teraz już się gotuje inne zupy z dyni.Tych babcinych i ja nie lubiłam, na mleku na słodko.Raz babcia mi zrobiła. i nie chciałam więcej jeść, to nie gotowała więcej.
A te już są inne pyszne.
Warto posadzić dybie i dekoracja super i dania pyszne ..Także próbuj, ja polecam.
ewarost-Ewuniu Bardzo ci dziękuję za te sympatyczne słowa.Ta nagroda cieszy ,że znalazły się osoby ,że ,że chciały na mnie głosować, to duże i zaskoczenie i bardzo miłe i nagroda dla mnie jak ulał przydatna. Także dziękuję za to wszystko bardzo ;:196
Także za miłe , pozytywne słowa pod adresem moich roślin i dekoracji.
Iwonko1 Dziękuję bardzo ;:196
Niedżwiedziówka fakt zmienna, ciekawa i inna.Dużo jest pięknych owadów i motyli też.
Hortensje już w jesiennych barwach. Ta moja waga b służy i będzie do rożnych dekoracji. A z dyńkami wygląda fajnie.Dziękuję.Jesień jest pyszna, bo bogata w rożne warzywa i owoce.To jej duży atut .
kasia100780-Kasiu Dziękuję bardzo ;:196
To bardzo mille czytać takie słowa,Utwierdzają ,że jest nie tylko przyjemnie prowadzić swój wątek ale i sens jego prowadzenia.Trochę przyjemności dla innych.Dekoracje bardzo ubarwiają , ubogacają ogród.
Debolistna z dnia na dzień brązowieje bardziej.I jesień dobrze ,że trochę ma ciepełka ale posuwa się posuwa.. :roll:
plocczanka-Lucynko Dziękuję, ty zawsze potrafisz tak ładnie dobrać słowa,że aż serce się raduje. ;:196
Kwitnący mieczyk sprawił mi miłą niespodziankę w pażdzierniku.
Cieszę się,że dużo prac zrobiłam.A już nowe plany na nową rabatę mam na wiosnę ;:7
Dobrego tygodnia ci życzę i zdrówka ;:196

Moja Elmshorn ciągle kwitnie ;:167
Obrazek

Obrazek
Nowa dekoracja na krzesełku.Bo koleuski zmroziło.Dynia poleży.A bukiet z tych wykopanych dali.Szkoda było je wyrzucać.Jeszcze tak pocieszą ;:108
Obrazek

Obrazek
Stoliczku nakryj się
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A to mój widok z pięterka z drugiej strony domku.Jesiennie co ?
Za działką sąsiada są łąki a potem las.
Obrazek

Dziękuję wszystkim, którzy do mnie zgalaliście, zaglądacie.
Za rady, informacje, za wspólny czas.Za słowa wsparcia i pochwała, które tak mobilizująco działają na ogrodnika.
Dziękuję wam za wszystko ;:cm
I do wiosny ... do nowego wątku

Proszę moderatorów o zamknięcie wątku.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu no to jeszcze zdążyłam sie wpisać przed zamknięciem wątku .Gratuluję wygranej zasłużona jak najbardziej . Kropelki uwiecznione czy próbowałaś je odwrócić do góry nogami ja tak robię z moimi . https://images92.fotosik.pl/47/e51faedd74666660.jpg czy to aster Gawędka cudny .Trzymam kciuki za przesadzane różyczki oby im się tam spodobało Teraz będziesz leczyć 4 R po takiej harówie w ogródku .Dekoracje cudne i szkoda ,ze zamykasz wątek, bo nawet jeszcze dębolistna sie cudnie nie przebarwiła ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu będzie nam brakować Twoich zdjęć :) NO ale nic nie poradzimy będziemy czekać z niecierpliwością do wiosny :) Wypoczywaj :) ;:196
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12

Post »

Teraz dopiero dociera do mnie, że jesień się zbliża jak wątki są zamykane ;:145
Do miłego zobaczenia ;:3
:wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

To do wiosny, Aniu! :wit
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu ależ masz przyjaciela, albo przyjaciół rujnujących trawnik ;:222 wiem, że kret to pożyteczne stworzenie, ale dlaczego buduje takie kopce, nie mogę zrozumieć.
To zdjęcia śliczne https://images92.fotosik.pl/52/274db6e747449c68.jpg widać, że nauka nie idzie w las.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”