Witam serdecznie wszystkich miłych gości .Cieszę się także że znowu jestem z Wami
Witaj Florianie widzę ze zmieniłeś Avatarek .Wiesz smutno mi było gdy dowiedziałam sie ze mają zabrać mi moją radość życia i trochę się podłamałam. Zdrowie w ubiegłym roku też bardzo mi szwankowało teraz na razie jestem znów w swoim żywiole.

Mam w tym roku nawet 3 dalie w glebie, bo miejsca jest nadto ale wybyły jesienne astry też mi ich brak ,ale nie można mieć wszystkiego.
Witaj Agusiu 
napiszę Ci na PW i podam linka do tych oprysków .Niestety te malusie bestie znów mi dzisiaj podgryzły ogórka a drugiego mi skasowały .Nie te wielkie z muszlami lecz te malusieńkie ich dzieci są takie bezwzględne, bo słabo dostrzegalne

Musiałabyś chodzić z lupą żeby je dostrzec .Po deszczu Amelka z koleżankami zachwycały sie zbieraniem ślimorów nazbierały 2 wiaderka kto więcej

miały frajdę, a ja pomocników
Witaj Daysy też sie cieszę że Cię zmobilizowałam .Dziękuję kochana za wielkie serducho, ale niczego mi nie trzeba, muszę myśleć o wyprowadzce.Muszę jeszcze sporo piwonii się wyzbyć, ale mam już chętnego na nie.Nie chciałabym zmarnować żadnej rośliny a tych floksów mam zatrzęsienie ,bo ileż mogę ich zostawić coś posadzę na rabatkach przed domem.Gdybym nie miała obaw że mi ukradną rośliny już dawno bym tam posadziła lepsze tylko tam gorzej z podlewaniem . .Rozpanoszył się tam Glistnik ,Podagrycznik i Przytulia czepna.Z glistnikiem sobie poradziłam i z Przytulią, gorzej z Podagrycznikiem

On jest tak samo inwazyjny jak te bambusy za siatką. Powiedz mi czy tę różę dostałam od Ciebie bo nijak nie umiem jej zidentyfikować. Rośnie w donicy i cudnie zakwitła 1 bo jednym, ale jakim cudnym kwiatem. Ma takie filiżankowe kwiaty pachnie owocowo .Jeszcze do dzisiaj ma kwiat ,chociaż już bardziej w różu jutro zrobię jej fotkę
Anusiu kochana 
jeśli nie sprawiło by Ci to kłopotu to chętnie przyjmę parę nasionek goździków. No widzisz u mnie zauważyłam tylko jednego królewicza ,ale było słychać gody
Życzę wszystkim miłego wieczoru