Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Dalu cienisty kącik wypoczynkowy jak bajki
Ślicznie wyglądasz za tymi liliami, które rzeczywiście są ogromne.
Ślicznie wyglądasz za tymi liliami, które rzeczywiście są ogromne.
Z przyjemnością przysiadam w kąciku cienistym... Ale, ale... czy komary nie tną aby za bardzo?
Lilie spektakularnie sobie poczynają, coś mi się zdaje, że kolejny barwny spektakl się u Ciebie szykuje
Lilie spektakularnie sobie poczynają, coś mi się zdaje, że kolejny barwny spektakl się u Ciebie szykuje
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje niektóre lilie też tak wybujały . :P
Pięknie wśród nich wyglądasz :P
Pięknie wśród nich wyglądasz :P
Joluś, dzięki
Gorzatko, jesienią i wiosną kupowałam i sadziłam dziesiątki cebul liliowych, więc teraz zbieram żniwo A i tak sporo orientalnych mi wymarzło, kilka zżarły ślimaki, a i pieski mają swój udział w unicestwieniu sporej liczby lelijek
Komary tną, i owszem, ale walczymy z nimi na wszystkie możliwe, na razie ekologiczne sposoby
Tajeczko, te lilie są bardzo wysokie, ale też maja dużo pąków i bardzo grube łodygi Mam je drugi rok i bardzo lubię, mimo że są -jak na lilie- dosyć skromne.
Gorzatko, jesienią i wiosną kupowałam i sadziłam dziesiątki cebul liliowych, więc teraz zbieram żniwo A i tak sporo orientalnych mi wymarzło, kilka zżarły ślimaki, a i pieski mają swój udział w unicestwieniu sporej liczby lelijek
Komary tną, i owszem, ale walczymy z nimi na wszystkie możliwe, na razie ekologiczne sposoby
Tajeczko, te lilie są bardzo wysokie, ale też maja dużo pąków i bardzo grube łodygi Mam je drugi rok i bardzo lubię, mimo że są -jak na lilie- dosyć skromne.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Daluś. Czym Ty dokarmiałaś te lelije, że tak wysoko wyrosły. Moje to są wypier...pip. Nie mam doświadczenia, muszę się dopiero zacząć o nich uczyć., ale chyba nastawię się bardziej na liliowce - tych to nikt nie ścina.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, ależ Ty masz złota rączkę do roślin. Lilie pieknie Ci wyrosły, takie dorodne jak dziewice i paki nabrzmiałe że tylko czekać na kwiaty. A Ty wśród
lili pięknie wygladasz, bardzo Ci do twarzy w kwiatach. One o tym chyba wiedza i sie odwdzieczają
lili pięknie wygladasz, bardzo Ci do twarzy w kwiatach. One o tym chyba wiedza i sie odwdzieczają
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Dobrze że moje lilie nie są takie dorodne - to by nie było dobrze przy tych naszych nadmorskich wiatrach Z konieczności wolę niskopienne
Przyleciałam oczywiście zobaczyć do Ciebie Twoje lelije. Ślicznie wyrosły.Jak zakwitną wszystkie kwiaty tej , przy której masz zdjęcie zrobione - będzie pięknie wyglądać!
Moja Robina też jest wielka -już chyba mnie przerosła...
Moja Robina też jest wielka -już chyba mnie przerosła...
Pozdrawiam,Małgorzata
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Dalu, bardzo mi się podoba Twój stolik.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś Twoje lilie są ogromne Czym je karmisz
Cienisty zakątek z przepięknym stołem i krzesełkami rewelacyjny, wprost zaprasza, żeby przysiąść , schronić się od upału i napić się zimnej mięty z kostkami lodu
Cienisty zakątek z przepięknym stołem i krzesełkami rewelacyjny, wprost zaprasza, żeby przysiąść , schronić się od upału i napić się zimnej mięty z kostkami lodu
Dalu, strasznie lubię Twój ogród, te malownicze, okwiecone zakątki, nieco tajemnicy, ławeczka wołający "przysiądź i odpocznij", kolorowa lampa gdzieś na ścianie domu i oczywiście kwiat za kwiatem, kwiatem pogania Twoje obwódki rabat, misterna praca z żywopłotami, po prostu pięknie
w temacie lili to teraz mi się jeszcze przypomniało, że kolosem i mistrzem wielkości jest chyba lilia himalajska, miałem w planie jej zakup, ale w końcu jednak sie nie zdecydowałem, ciekawi mnie jednak jak wygląda tak na prawdę, u forumków nie spotkałem jak do tej pory, może w tym roku u kogoś pojawi się ten gigant
w temacie lili to teraz mi się jeszcze przypomniało, że kolosem i mistrzem wielkości jest chyba lilia himalajska, miałem w planie jej zakup, ale w końcu jednak sie nie zdecydowałem, ciekawi mnie jednak jak wygląda tak na prawdę, u forumków nie spotkałem jak do tej pory, może w tym roku u kogoś pojawi się ten gigant
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Daluś lilie masz cudowne, olbrzymy. A Ty w nich wyglądasaz cudowne.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Witaj, Dalu. Twoje wspaniałe lilie i Ciebie wśród nich mogę podziwiać tylko na zdjęciach. Pojechaliśmy na Slęze na kijki w ub. tygodniu,
ale M. powiedział, że nie wypada tak w ostatniej chwili wpadać , a od pomysłu do wyjazdu - chwila.
ale M. powiedział, że nie wypada tak w ostatniej chwili wpadać , a od pomysłu do wyjazdu - chwila.