Początek przygody

Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Początek przygody

Post »

To trochę daleko ale gdyby Kasia zaprosiła to można by jakiś busik z forumowiczami z południa Polski zorganizować. ;:113
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Henryku to rób listę, ja się na nią wpisuje, bo Kasia nasza szaleje, oj szaleje :;230 :;230 chyba parapety ma z gumy.

Pozdrawiam :P
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Henryku nie zapomnijcie po drodze zabrać forumowiczów ze środka Polski - ja też chcę Kasię odwiedzić ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

I ja też :D i ja też :;230
Kasia się wystraszy i nam zwieje z forum :shock: :;230
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj oj Dziewczyny (Agnieszko, Asiu) ale mi zrobiłyście reklamę :oops: Bardzo się cieszę, że Wam się podobało ale jestem przekonana, że gdy ja zobaczyłabym Wasze parapety, półeczki i aranżacje równie mocno, lub nawet bardziej, zachwyciłabym się :P

Bardzo chętnie wszystkich Was razem i każdego z osobna gościłabym u siebie, bo jesteście jedynymi osobami, z którymi mogę się podzielić moją pasją i o niej porozmawiać ;:196
Koniecznie tylko proszę o podanie terminu, bo pozostałą część rodziny będę musiała wysłać gdzieś na "wczasy" :;230

A teraz troszkę smutniej: jest tak ciemno, chłodno i mokro, że aż się zastanawiam jak te moje biedulki muszą się źle czuć :( Świecę więc ile się da i mam nadzieję, że jakoś im to pomoże.

Masdevallia tovarensis której kwiatuszki kojarzą mi się z .... łabędziem :oops: dziś otwiera kolejny pączek ;:138 Nie mogę się na nią napatrzeć - jest tak zjawiskowa i delikatna

Obrazek Obrazek Obrazek

No i z tego wszystkiego zapomniałam Wam pokazać prezencik od Martusi / Nesuniaaa jako podziękowanie za wyjazd na wystawę - Martuś ;:196
Przedstawiam Wam Promenea xanthina z ..... dwoma pędami ;:138

Obrazek Obrazek

A tak dziś wygląda wyhodowany przeze mnie pączek na Masdevallia mahistrala :

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Och nie dziwię się że kojarzą ci się z łabędziem bo mnie też cudowna jest ;:108 :tan
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Celinko dziękuję ;:196

Kwiatuszki na Masdevallia Tovarensis rozwijają się pięknie.

A ponieważ wczoraj wyczytałam u Asi/Joane, że u niej Restrepia brachypus wypuściła przyrost postanowiłam sprawdzić co tam słychać u moich restrepii :?: Szok był dość spory ponieważ zupełnie bym się nie spodziewała takich efektów w tak krótkim czasie :shock: Restrepia brachypus ma 5 nowych przyrostów a Restrepia antennifera dwa :oops: Ponieważ jak już wspomniałam zupełnie się tego nie spodziewałam doniczki z restrepiami stoją sobie schowane za akwarium i nawet do nich nie zaglądałam - jedynie spryskiwałam (bez patrzenia :wink: )

Restrepia brachypus
Obrazek Obrazek

Restrepia antennifera
Obrazek Obrazek

No i może wszystko byłoby dobrze z moim pulsem, gdybym przez przypadek przed chwilą nie odchyliła jednego listka u mojej sadzonki Phalaenopsis parishii (kilka dni temu pisałam, że chyba wypuścił pędzik). To co dzisiaj zobaczyłam pod listkiem to drugi, choć już dużo większy pędzik :? :shock: Chyba jednak coś mu się pokręciło i uwierzył w swoją niezaprzeczalną dorosłość :;230 Zaraz i ja w to uwierzę.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiunieczka- przepiękna ta m. Tovarensis. Bardzo delikatna ;) Ściskam kciuki za m. mahistralę, aby zakwitła pięknie.

Gratuluję nowości od Nesunii- śliczne pędziki, będą wkiatuszki.

Hihi...Restrepie nieźle sobie rosną, widać, male zainteresowanie nimi, sprzyja ich rośnięciu :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Widzisz Kasiu, nawet ja nie wylukałam tego pędzika :;230 Widać musi mu być naprawdę dobrze u Ciebie ;:138
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Kasiu czyli jednak nie jeden, a dwa pędziki, dużo siły ma w sobie to maleństwo ;:108 Piękne przyrosty na Restrepi i pączki na Promenei, a Masdevallie ;:180 ;:180
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Kasiu, piękny biały łabądek u Masdevalli ;:167
Te kwiatuszki są tak niewinne przez ten kolorek :)

Restrepie dały czadu, widzisz, nawet się nie spodziewałaś ;)
Czasem trzeba zapomnieć o kwiatkach, niech się same pasą ;)

Phal. parishi cudownie sobie radzi, drugi pędzik :shock: , tylko pogratulować ;:180
No i czekam niecierpliwie na pierwszy kwiatek M. mahistrala ;:65

Pozdrawiam :wit
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Kasiu widocznie Twoje Restrepie chciały ciebie zaskoczyć ;:138 ;:138 ale pędziki na Phalaenopsis parishii ;:224 teraz czekam już tylko na kwiatki :tan
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu cudnie się mają roślinki u Ciebie ;:138 ;:138 więc nic dziwnego, że tak się odwdzięczają ;:224 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”