Mój ogród -gulek-

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kamienie-gulek,ja wyciągam z ziemi kamienie,węgiel,stare szmaty,butelki,mnóstwo żelastwa,plastiku szkła.A mieszkam tu już 20 lat i nie mogę wyjść z podziwu co też nasi poprzednicy zakopywali.
:shock:
Natomiast nie mogę wykopać żadnego skarbu ;:110
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie w tym miejsu może była kiedyś jakaś piwnica lub jakiś dół który został zasypany kamieniami, albo moja ciocia (św. pamięci) rzucała w te miejsce znalezione kamienie.
Jeszcze jest jedna mozliwość... może umacniali tymi kamieniamy podmurówkę drewnianej obory, ponieważ kamienie zakopane są naokoło tego zabudowania.
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Pytanie.

Post »

Mam do Was pytanie. Co mógłbym posadzic w tym miejscu ?Tam praktycznie nie ma słońca, może w lato troszkę, ale to tylko przez chwilkę. Mohonia, berberys , jakiś jałowiec?
Proszę o radę ?

Obrazek Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Cześć GRZESIU jeżeli pod tym murem nie ma słońca to tylko z tego co wymieniłeś Machonia. Ale również Cisy ,Rododendrony, azalie , Klony palmowe. W zależności od wielkości tej rabaty i finansów.
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam!Przyszłam z rewizytą,doprawdy piękne wiejskie klimaty.Ostatnia rabatka wszła całkiem dobrze,dorodne cyprysiki.Kamienie z pewnością wykorzystasz przy obramówkach.Rabatkę bym wyściółkowała aby ograniczyć wyrastanie zielska.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

nasypie tam kory, ale to dopiero na wiosne :) a kamieni to mam jeszcze dośc sporo , więc na pewno starcza na nie jeden pomysł :)
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

iga23- klony są dośc drogie , więc całego tego terenu nie obsadze klonami, ale myśle że jakieś sie tam znajda :) . To miejsce po prawej stronie prawdopodobnie obsadzę mahonią lub azaliami
Dziekuje za podpowiedź :)
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja niedawno kupiłam mahonię japońską-ma ładny pokruj i dłuższe kwiaty-polecam.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
elka1606
100p
100p
Od: 22 paź 2008, o 11:28

Post »

Witaj :D wpadlam z rewizytą i bardzo sie ciesze ,że byłeś u mnie i Ci się podoba , i pisałes że chorujesz na perukowca a warto na pewno kupić są śliczne :) a uCiebie mi się też bardzo podoba masz wielae pomysłów i ciekawe kompozycje i zazdroszcze kamieni ,bo umnie to juz w polach nie ma co zbierac :cry: ja tez mieszkam na wsi ,ale bez gospodarstwa i w tym kawalku pierwsza zapoczątkowałam ogroód ,a teraz większość podpatruje ,rozdaje im sadzonki i upiększają jak mogą ,bo na wsi też można mieć piękny ogród sam jesteś tego przykładem ,a od Ciebie odmałpuje trzmielinę oskrzydloną ,bo bardzo mi sie podoba ,a szukałam czerwonego akcentu :wink:
Pozdrawiam :D
Pozdrawiam -Ela
Mój ogród
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

elka1606 - Ja na razie nie mieszkam na wsi , może sie tam przeprowadze za jakieś 30 lat :) . Najprędzej to mój tata tam zamieszka, ponieważ od niedawna jest na emeryturze :) i spędza tam każdą wolną chwile. Obecnie dom jest remontowany, bo w srodku nie było nawet doprowadzonej wody. Ja sie zajmuje ogrodem a tata remonten domu. Dopiero na wiosne będzie tam łazienka :). Połowa domu nie jest zagospodarowana , do niedawna w jednym z pomieszczeń nie było nawet podłogi :) Dom został odziedziczony po cioci 2 lata temu, ale gospodarstwo nie było tam prowadzonego od jakiś 20lat :). Na działce było tylko kilka dzikich śliwek, wiśni (które praktycznie wszystkie zastały wyciete) jabłoń (jest) i 3 jesiony (też są :) . Reszte drzewek i krzewów została posadzona w okresie ostatnich 2 lat.
Powiem Ci że w tym roku też juz u mnie było kilka osób i pytało się co ta za drzewka, krzaczki :). Wnioskuje z tego że im sie podobało, bo raczej byli przyzwyczajeni do "gołego" podwórka.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Grzesiu, piszesz że jesteś z pod Warszawy. Tam w twojej okolicy w Ciechanowie jest bardzo dobra szkółka, Szmit ją prowadzi. Wybieram się tam latem bo mają kilka ładnych
roślinek. Wejdź sobie do nich na stronę i zobacz.
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

wiem wiem, ogladałem juz tą szkółkę, ale tylko w internecie, mam nadzieje że sie tam kiedys wybiorę. W tej szkółce można zostawic majątek :) tyle tam jest pieknych roslin...
PS. Jestem z Warszawy
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A byłeś na wystawie Zieleń to życie?
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p

Post »

Niestety :(
dowiedziałem sie o tym po czasie, a z tego co wiem było to pod koniec sierpnia.
W przyszłym roku zawitam tam na pewno
:)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No widzisz a ja z pod Bydgoszczy i byłam. Ale zawód był, bo się okazuje że żeby coś kupić to trzeba kupić i zostawić do niedzieli, bo to są dekorację. Jedyne co to mnóstwo katalogów i producentów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”