Oaza spokoju Hanki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Haniu to drzewko to piękny okaz tulipanowca amerykańskiego. Piękne ma kwiaty choć niepozorne. A te cuda zrobione przez Twojego męża są niesamowite, tylko pogratulować :D
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Katarzyna-dzięki za odwiedziny i miłe słowa,
Iwonka-głowa do góry,nie ma takiej sprawy,której nie można rozwiązać,myślę,że wszystko ci się ułoży .Jeśli pozwolisz będę do ciebie zaglądać
Julka-dzięki za pierwszą i myślę,że nie ostatnią wizytę w moim ogrodzie.Tulipanowca kupiłam można powiedzieć nieświadomie jako "radośnika"
Mariolka Coma-mój M powiedział,że jak obrobi u siebie to wpadnie do ciebie
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a do mnie czemu nie wpadnie ;:96
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenek-dzięki za identyfikację mojego tulipanowca myślę,że mi pomożesz dalej.Mój od samej ziemi ma gałązki czy należy go jakoś przycinać,formować czy zostawić aby rósł jak rośnie,czy ma wrogów-myślę o robactwie-i jak go pilęgnować
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko-fajnie,że znalazłaś czas aby mnie odwiedzić i zawsze będę z przyjemnością cię gościć
Z clematisami próbowałam przez trzy lata i jakoś im u mnie było źle,nie uchował się żaden dłużej niż przez jeden sezon .W tych donicach przy pergoli to mam posadzone róże pnące a że są z tego roku i jeszcze mikruśkie to dla towarzystwa jako że się lubią,posadziłam lilie.Nie mam obawy,że nawet jak coś "skubniesz" podczas wizyty to poniosę wielki uszczerbek.Powiedz tylko na co masz ochotę.Mój M mówi,że szkoda,że mieszkasz daleko,powoziłby cię na bryczce robiąc za konia
Gosia Giga-do ciebie mój M wpadnie przed robotą u siebie a że zna Legnicę bo kiedyś był tam w wojsku na szkole to na pewno szybko się uwinie i ogródek będziesz mieć w pergolach

Moi mili goście-wstawię jeszcze kilka fotek z dzisiejszego dnia i idę do WAS wieczór piękny,cieplutko więc może napijemy się kawy ,popatrzymy na piękne kwiaty,posłuchamy śpiewu świerszczy
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy obchód Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu doświadczenia w pielęgnacji tulipanowców to ja nie mam. Parę lat temu posadziłem
w swoim ogrodzie to piękne drzewo,lecz nie przetrwało gdyż wykończyły go mrożne zimy.
Tulipanowiec jest drzewem potrzebującym dużej przestrzeni, i nie ma w większości wrogów wsród owadów ssacych. W młodym wieku należy je jedynie zabezpieczać na zimę przed mrozem.Decyzja o cięciu należy już tylko do Ciebie,czy ma to być drzewo czy forma krzaczasta.
Zyczę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

haniu - ileżTy masz tych lilii! :shock:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ale mi Twój M złożył propozycję! ObrazekObrazekObrazekObrazek
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

jejuuuuuuuuuuuu !!!!
Powiedz ile masz tych lilii - ja też chcę ;:87 bo inaczej...... ;:5
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Haneczko! niech Twó M też zachaczy o Śląśk... mój domek czeka na złotą rączke......
P.S. może zabrać pod pache troche lili....
to co kołować bryczkę? ;:1
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Haniu, tulipanowiec nie jest skomlikowany w obsłudze. Nie lubi tylko cięcia. Kiedy go posadzisz, to dookoła wyściółkuj korą. Na zimę dosyp kory, żeby korzenie miały ciepło i ewentualnie, gdyby była zima stulecia warto ocieplić pień główny.
Nawet kiedy nie kwitnie jest piękny, liście mają śliczny kształt i odcień zieleni, a na jesień pięknie się przebarwiają.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Onka
Iwonko-nie ma sprawy tylko czy on wytrzyma te rozjazdy.Dzięki,że mnie odwiedzasz przy dzisiejszym tempie życia miło pogawędzić choć wirtualnie z przyjaciółmi,bo w rzeczywistym świecie na wszystko brak czasu
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danio
Dorotkobyłam u ciebie i choć po deszczu nie zasatałam cię na działce ale to nic,pospacerowałam i te widoki.Dzięki za radę dot.tulipanowca,może uda mi się go wyhodować.zasadziłam go w zeszłym roku nieświadoma co to jest.bez specjalnej troski przetrwał zimę i rośnie
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś u mnie przeszła burza z dużym wiatrem,trochę zrobiła szkody /połamane floksy.róże i niektóre lilie przygięte do ziemi od ciężaru wody i wiatru/ ale i tak się cieszę,bo ta susza mnie już wykańczała i moje roślinki też
Moi drodzy mam dużo nasion bylin,które u mnie są i chętnie wam to przekażę,niektóre byliny znam, inne są dla mnie NN Obrazek Obrazek
Ten jest samosiejka z zeszłego roku starsze w kępach już przekwitły ale też je pokazywałam nie jestem pewna ale to chyba kuflik Obrazek
mam jeszcze nasiona orlika różne kolory,ostróżki /wiecie jakie kolory/ werbena stojąca czerwona.mak wschodni różowy,czerwony pełny,
Są też na działce młode roślinki tego wszystkiego,tylko nie wiem jak to można wysyłać-podpowiedzcie
Do tej pory trochę rozdałam a resztę po prostu wyrzucałam,bo nie mam miejsca tak dużo,aby wszystko co się wysieje pozostawić.Nie wiem też czy teraz można przesadzać malutkie byliny czy wiosną-może ktoś podpowie.Nasiona na pewno się sieje i wschodzą bo u mnie same to robią bez mojej zgody i wiedzy.
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgodnie z obietnicą wstawiam nowe rozkwitłe lilie.Wczoraj fotosik miał mnie już dość Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pierwsza i nieśmiało -tygrysia Obrazek
a teraz dla smaku,zdrowia i urody Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”