Ogród Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Planuję pozbyć się części trawy pod drzewami(w głębi) gdzie rośnie beznadziejnie i obsadzić cieniolubnymi.
Mam nadzieje, że poradzą sobie lepiej niż trawa.
W planach języczki, rh, hortensje?, jałowce i co przyjdzie do głowy lub co podpowiedzą inni :D
A za jakiś czas okaże się co daje sobie radę najlepiej...
Poczytam sobie w necie o tej tarczownicy, dzięki :)
Aśka
Zapraszam
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Asiu, języczki co prawda lubią cień, ale też bardzo lubią wodę, zaopatrz się w podlewanie pod drzewami.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj ASIU i znów ten piękny tarasowy widok . Też kupiłam języczkę i posadzę ją przy krwawnikach . Myślę ,że będą ze sobą współgrały a może im jeszcze kogoś dodam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Asiu niechcący mi się kliknęło na "Ciebie" i .................... ;:8 jutro o przyzwoitej porze dokładnie pooglądam Twoje CUDA! Super!
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Asieńko :D

Paczuszka wysłana, musiałam trochę przyciąć górę oleandra bo się nie mieścił :oops:
Nasionka pinii będę miała końcem miesiąca (jak "źródło" odeśle mi syna z wakacji w Hiszpanii), upchnęłam więc siewki.
Mam nadzieję, że wszystko pomyślnie dotrze i po posadzeniu się przyjmie :D
Pozdrowienia
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ,
Ponownie do Ciebie wpadłam pozerkać na piekne leśne widoczki, cudne i widoczki i roslinki na nich i piękne kwiaty w lesie, no i oczywiscie ta przestrzeń,
gratulacje zaliczeń ciesz sie teraz "wolnością ogrodową"
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Witaj Asiu, oleandry dotarły :D
na razie "dochodzą" do siebie w wodzie. Dziękuję Ci bardzo, nie wiedziałam, że dostanę tak dużo szczepek :P :P :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Aśka68
500p
500p

Post »

Witam wszystkich odwiedzających, korzystam z pogody i grzebię w ogródku. Chociaż usuwanie darni nie należy do moich ulubionych prac ogrodowych :D

Iga dobrze, że mówisz, że języczka potrzebuję dużo wody będę pamiętać o podlewaniu.

Jadziu ja moje języczki chce posadzić w towarzystwie bergenii.

Pyziu witam w swych skromnych progach i zapraszam jak najczęściej

Asiu dziękuję za gratulacje, też się cieszę, że koniec sesji i czas na ogródkowe szaleństwo.

Gosiu pokaże wsadzone już pinie, na razie w jedną doniczkę za rok jak podrosną i zrobi się ciasno rozsadzę
Obrazek :D

Zakwitła katalpa pierwszy raz
Obrazek

Zakwitła też roślinka, którą dostałam, a zapomniałam się spytać co to za cebula, może ktoś rozpoznaje
Obrazek

I kilka fotek z dzisiejszego dnia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek juka mimo marnego wyglądu zakwitła :shock:
Aśka
Zapraszam
x-d-a

Post »

Asiu, piękna jest Twoja katalpa.
Ciekawa jestem po ilu latach Ci zakwitła? I czy jakoś specjalnie okrywałaś ją ana zimę?
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Pinia - oby rosła i cieszyła Twoje oko :D

Kwiaty wyglądają bardzo pięknie, a uroku przydaje im jeszcze dobrze dobrane towarzystwo!
Myślę, że fachowa ręka fotografa też zrobiła swoje :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Aśka68
500p
500p

Post »

Dalu ta katalpa zakwitła po roku od wsadzenia :shock: Wprawdzie nie wiem ilu to letnie drzewo(nie pytałam przy zakupie). W poprzednim ogrodzie miałam 4 lata i nie kwitła(wielkością ta sama, od tego samego sprzedawcy). To jej pierwsza zima w moim ogrodzie, bez okrywania. Obok rośnie laurowiśnia i ligustry i te dosyć mocno przymarzły.

Gosiu będę o pinie dbała, i nauczona nie spróbuję je zostawić na zimę na dworze. Wprawdzie tamte były dużo większe, a i tak sobie nie poradziły na przedwiośniu.
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Witaj Asiu, z przyjemnością obejrzałam Twój ogród. Mój ogród też jest leśny i mam takie same problemy z ziemią - kwaśne piaski oraz brakiem wody, bo zaraz wszystka woda przelatuje przez piasek, a rośliny mają sucho. Część ziemi wymieniłam, resztę wzbogaciłam nawozem naturalnym, kompostem. Zrobiłam w części ogrodu nawodnienie i gleba wyraźnie się poprawiła. Tak się o tym rozpisałam, bo może Tobie takie informację się przydadzą.
Pieknie jest u Ciebie, ogród trudny, to fakt, ale zadbany, wygląda jak z bajki, z pomysłem i sercem. Widzę, że skusiłaś się na róże, na pewno będziesz zadowolona. Mimo mszyc, mączniaka i plamistości róże warte są pracy i starania. Ja się uparłam na róże i chociaż pierwsze próby były totalną porażka, to zaczynałam od początku, aż do skutku i udało się.
Od dzisiaj będę do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam, Danuta
Aśka68
500p
500p

Post »

Dziękuję Danusiu za miłe słowa, do Twojego pięknego ogródka już zaglądałam nie zostawiałam wprawdzie śladu odwiedzin.
Teraz próbuję otworzyć Twój wątek różanki ale otwiera się się kulinarny :?

Dokupiłam drugą różyczkę, zobaczymy jak sobie poradzę z ich pielęgnacją :)
Pozdrawiam deszczowo niedzielnie...
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Asiu, dziękuję, że zwróciłaś mi uwagę, bo nie miałam pojęcia, że "Różanka ..." ma zły link, poprawiłam, zapraszam do oglądania róż.
Ziemię wymienialiśmy w różance, wierzchnią warstwę (piaski, gruz po budowie, śmieci) zastąpiła ziemia ogrodnicza.
:D
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Asiu!
Dziękuję Ci za pamięć i za ostrzeżenia moich dla pomidorków!
Będę obserwować!
Wcześniej nie gościłam w Twoim watku...
Ależ masz wyzwanie! Jak rezerwat przyrody! A wielki kamień, mnie się kojarzy jak z Pikniku pod Wiszącą Skałą...i ten las w tle- jest gdzie powędrować....
Piękne są u Ciebie przemiany, gdy dosiałaś trawę pod drzewami, to aż się wierzyć nie chce jak wiele zmieniła! No i rośliny tak bujnie rosną, mimo, że masz wiele cienia!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”