Ranczo rusza
Ranczo Rusz
Witam Grzegorzu zadałeś pytanie które często zadają mi wszystkie osoby będące na moim ranczo,więc i Ty otrzymasz całkowitą odpowiedz.Posiadam busa 2,5 tony który w ciągu kilku minut z kempingu przeistacza sie w towarowy.Długość części ładownej jest 3m tak więc zrobiłem małą suwnicę z dwuteownika 4m i wciągareczki z rozrusznika i te 1,5 tony ładuję sobie sam.Czasami był problem z wyciągnięciem z rowu takiego kamienia ale busik jak załadowany nie ma problemów.Większość kamieni są przywożona z okolicznych wysypisk gdzie rolnicy pozbywali się z pola ale są też i takie a jest ich sporo pochodzą z wojaży zagranichnych,oczywiście smiech celników był zawsze.W sumie obliczam naokoło 50 ton a zbierałem ich przez 8 lat i nadal zbieram.Na moim ranczo nie ma nigdziej cegły tylko taras 60m2 pod gołym niebem wyłożyłem puzlami ponieważ nie znalazłem fachowca do ułożenia z otaczaków.Kocham naturę i co na to poradzę,studnia słupki podmurówki wszystko z otaczaków.Oczywiście studnia służy wyłącznie do polewania /pompa 6 atm i armatki sikają/.Owe kamyczki są pstryknięte z pudełkiem zapałek dla porównania.W tym miejscu gdzie one się znajdują będzie płynoł strumyk.Tak więc odpowiedz na zadane pytania przekazałem.Pozdrawiam Ryszard K P.S.Z powodu przyczyn niezależnych o demnie fotki muszę przesłać pojedynczo kolejno.
- ANNA i LECH
- 50p
- Od: 28 sie 2006, o 08:57
No ale kotka masz jak nasz wierna kopia jak się nazywa? bo nasz to Neksonrusz pisze:Serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom forum za ocenienie mnie za tak piękną lilię.Cóż mogę powiedzieć więcej o moim ranczo praktycznie z iglaków posiadam większość gatunków,około 60 róż,4 odmiany piowoni ok.8 gatunków lili,850 tulipanów/zakwitło w tym sezonie/ multum skalniaków i kilka tyś. fotek wyłącznie z mojego rancza.Sprzęt średniej klasy Sony z kompletem konwerterów i filtrów oraz program komp. do fotografi.Ranczo posiadam od 4 lat a naprawde jest wspaniałe.Posiadam tez suczkę owczarka długowłosego oraz kotkę która myszy,nornice i krety wysiedliła po sąsiadach.Większość gatunków upatrzonych w katologach sprowadzam z całej polski a nawet i z europy,ziemia 2 kl. kiedyś przed wojną orna po wojnie pastwisko /wypoczęta/.Co jakiś czas podeślę kilka fotek .Pozdrawiam Ryszard
ANNA i LECH
Ryszardzie, to już wszystko wiem. Jestem pełen podziwu dla Twojej wytrawałości w tym co robisz. A tymi wojażami zagranicznymi, to po prostu mnie zamurowało. Niedziwię się celnikom, sam inaczej bym się nie zachował. Naprawdę widać, że kochasz to co robisz. Ale i efekty są naprawdę znakomite.
Gratuluję i czekam na kolejne widoki z Twojego kamiennego zakątka.
Zapomniał bym. Zakątek z warzywkami pierwsza klasa.

Zapomniał bym. Zakątek z warzywkami pierwsza klasa.

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
dziękuję rusz - miło,że zostałam uhonorowana .Lubię róże
Bywam u Ciebie częstym gościem bo Twoja działka ma mnóstwo ciekawostek.
Przebiegłam jeszcze raz cały wątek ale nie udało mi się odgadnąć dlaczego do domku prowadzi kładka?
Czy to chwilowe utrudnienie w dotarciu do domu czy też miałeś jakiś cel ustawiając ją tam?

Bywam u Ciebie częstym gościem bo Twoja działka ma mnóstwo ciekawostek.
Przebiegłam jeszcze raz cały wątek ale nie udało mi się odgadnąć dlaczego do domku prowadzi kładka?
Czy to chwilowe utrudnienie w dotarciu do domu czy też miałeś jakiś cel ustawiając ją tam?

Ranczo Rusz
Witam KaRo co do kładki to jest na razie prowizorka w tym miejscu będzie mostek przez oczko wodne na taras.Oczko wykopane tylko muszę obłożyć je 2 cm betonem z siatkę /kreciki/ a następnie folia.Wszystko wykonuję sam bo w tej miejscowości ciężko o fachowca /nalewka i łyno/.Wejście mam z drugiej strony domku z pergolą różaną.
No Ryszardze, coraz bardziej imponujesz, czyli tak jak przewidziałam na samym początku. Uwielbiam zdjęcia te z dalszej odległości. Może dlatego, że sama też jestem w trakcie prac. Ale Ty to wszystko robisz z wielkim rozmachem, ja idę drobnymi kroczkami. Muszę Ci zdrawdzić, że też jestem wielką zwolenniczką kamienia i drewna. Podziwiam że to wszystko robisz Sam. A więc życzę Tobie i Sobie wytrwałości. Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Ranczo Rusz
Co do kamyczków jest to ostatni szyk mody ogrodowej.