Ranczo rusza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p
Od: 18 cze 2007, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ranczo Rusz

Post »

Witam Grzegorzu zadałeś pytanie które często zadają mi wszystkie osoby będące na moim ranczo,więc i Ty otrzymasz całkowitą odpowiedz.Posiadam busa 2,5 tony który w ciągu kilku minut z kempingu przeistacza sie w towarowy.Długość części ładownej jest 3m tak więc zrobiłem małą suwnicę z dwuteownika 4m i wciągareczki z rozrusznika i te 1,5 tony ładuję sobie sam.Czasami był problem z wyciągnięciem z rowu takiego kamienia ale busik jak załadowany nie ma problemów.Większość kamieni są przywożona z okolicznych wysypisk gdzie rolnicy pozbywali się z pola ale są też i takie a jest ich sporo pochodzą z wojaży zagranichnych,oczywiście smiech celników był zawsze.W sumie obliczam naokoło 50 ton a zbierałem ich przez 8 lat i nadal zbieram.Na moim ranczo nie ma nigdziej cegły tylko taras 60m2 pod gołym niebem wyłożyłem puzlami ponieważ nie znalazłem fachowca do ułożenia z otaczaków.Kocham naturę i co na to poradzę,studnia słupki podmurówki wszystko z otaczaków.Oczywiście studnia służy wyłącznie do polewania /pompa 6 atm i armatki sikają/.Owe kamyczki są pstryknięte z pudełkiem zapałek dla porównania.W tym miejscu gdzie one się znajdują będzie płynoł strumyk.Tak więc odpowiedz na zadane pytania przekazałem.Pozdrawiam Ryszard K P.S.Z powodu przyczyn niezależnych o demnie fotki muszę przesłać pojedynczo kolejno.
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo Rusz

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Fotki do poprzedniego Postu.
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo Rusz

Post »

Witam serdecznie na mojej stronie i pozdrawiam.Co prawda jeszcze nie czas i pora w moim rejonie na takie pyszności jak na fotkach ale oko mażna przezwyczajać. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Jak widać na niektórych fotkach grad pozostawił swoje znamie.Ryszard
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale apetyczna ta Twoja działka...mniam...mniam ...nektaryny i pomidory ...ach już bym skubała. :D :D
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo Rusz

Post »

Dziękuję "KaRo" jesteś 5000 osobą która odwiedziła moją działeczkę,w prezeńcie podarek -piękna róża. Obrazek
Awatar użytkownika
ANNA i LECH
50p
50p
Od: 28 sie 2006, o 08:57

Post »

rusz pisze:Serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom forum za ocenienie mnie za tak piękną lilię.Cóż mogę powiedzieć więcej o moim ranczo praktycznie z iglaków posiadam większość gatunków,około 60 róż,4 odmiany piowoni ok.8 gatunków lili,850 tulipanów/zakwitło w tym sezonie/ multum skalniaków i kilka tyś. fotek wyłącznie z mojego rancza.Sprzęt średniej klasy Sony z kompletem konwerterów i filtrów oraz program komp. do fotografi.Ranczo posiadam od 4 lat a naprawde jest wspaniałe.Posiadam tez suczkę owczarka długowłosego oraz kotkę która myszy,nornice i krety wysiedliła po sąsiadach.Większość gatunków upatrzonych w katologach sprowadzam z całej polski a nawet i z europy,ziemia 2 kl. kiedyś przed wojną orna po wojnie pastwisko /wypoczęta/.Co jakiś czas podeślę kilka fotek .Pozdrawiam Ryszard Obrazek
No ale kotka masz jak nasz wierna kopia jak się nazywa? bo nasz to Nekson
ANNA i LECH
Grzegorz B

Post »

Ryszardzie, to już wszystko wiem. Jestem pełen podziwu dla Twojej wytrawałości w tym co robisz. A tymi wojażami zagranicznymi, to po prostu mnie zamurowało. Niedziwię się celnikom, sam inaczej bym się nie zachował. Naprawdę widać, że kochasz to co robisz. Ale i efekty są naprawdę znakomite. ;:215 ;:333 ;:215 Gratuluję i czekam na kolejne widoki z Twojego kamiennego zakątka.

Zapomniał bym. Zakątek z warzywkami pierwsza klasa. :D :D :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

dziękuję rusz - miło,że zostałam uhonorowana .Lubię róże :D
Bywam u Ciebie częstym gościem bo Twoja działka ma mnóstwo ciekawostek.
Przebiegłam jeszcze raz cały wątek ale nie udało mi się odgadnąć dlaczego do domku prowadzi kładka?
Czy to chwilowe utrudnienie w dotarciu do domu czy też miałeś jakiś cel ustawiając ją tam? :wink: :D
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo Rusz

Post »

Witam KaRo co do kładki to jest na razie prowizorka w tym miejscu będzie mostek przez oczko wodne na taras.Oczko wykopane tylko muszę obłożyć je 2 cm betonem z siatkę /kreciki/ a następnie folia.Wszystko wykonuję sam bo w tej miejscowości ciężko o fachowca /nalewka i łyno/.Wejście mam z drugiej strony domku z pergolą różaną.
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

No Ryszardze, coraz bardziej imponujesz, czyli tak jak przewidziałam na samym początku. Uwielbiam zdjęcia te z dalszej odległości. Może dlatego, że sama też jestem w trakcie prac. Ale Ty to wszystko robisz z wielkim rozmachem, ja idę drobnymi kroczkami. Muszę Ci zdrawdzić, że też jestem wielką zwolenniczką kamienia i drewna. Podziwiam że to wszystko robisz Sam. A więc życzę Tobie i Sobie wytrwałości. Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo Rusz

Post »

Witam serdecznie szanownych gości na moim ranczo.Wypadało by coś nowego pokazać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

są to fotki jeszcze gorące,po kilku dniach deszczu wyszło piękne słońce.
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo Rusz

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ale długo się nie nacieszyłem słoneczkiem już idzie burza.
Awatar użytkownika
anekoc
50p
50p
Od: 16 cze 2007, o 22:27

Post »

CÓŻ ZA WIELKIE KAMYCZKI :P
Trzeba się bawić życiem, a nie ludźmi!
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo Rusz

Post »

Co do kamyczków jest to ostatni szyk mody ogrodowej.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Taaak - Ryszard jest TRENDY... :D :D :D
Powiedz , czy ten kwiat należy może do ...Budleii Dawida czy też jest to coś innego?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”