Nasze roślinki
-
- 50p
- Od: 26 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze roślinki
bardzo piękne rośliny
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witajcie Małgosiu i Krzysztofie jeżówka piękna , mnie jeszcze podoba się taka żółta no i pojedyncza zielona do tej pory nie udało mi się kupić .
Przylaszczkę tylko tę niebieską macie ?, ja mam jeszcze białą i różową , tylko nie wiem jak przezimują .
A nasionka tych przecudnych naparstnic macie ?
Genia
Przylaszczkę tylko tę niebieską macie ?, ja mam jeszcze białą i różową , tylko nie wiem jak przezimują .
A nasionka tych przecudnych naparstnic macie ?
Genia
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu/Krzysztofie
czy sezon już rozpoczęty?
Koleżanka chętnie by po hosty podjechała
.
W jakich godzinach jesteście?

Koleżanka chętnie by po hosty podjechała

W jakich godzinach jesteście?
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hot Papaya z pewnością przepiękna, muszę zerknać, czy zamówiłam
Jak ona zimuje w naszych warunkach?

Ta jeżówka jest wspaniała, zachwyciła mnie chyba najbardziej z dotychczasowo wyhodowanych odmian
Jak to dobrze, że mam już od września solidna sadzonkę u siebie. Mam tylko nadzieję, że wyjdzie ładnie po zimie

Jak to dobrze, że mam już od września solidna sadzonkę u siebie. Mam tylko nadzieję, że wyjdzie ładnie po zimie

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Też chętnie bym kupiła nasionka naparstnic ,są śliczne , mam ich sporo w swoim ogrodzie ale naszych dwuletnich i ciągle dokupuję nowe kolory a one są takie same jak moje ,, a wasze mają cudowne kolory ...
- falkenburg
- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
Geniu Przylaszczki mamy ale po tej zimie to nie wiemy czy coś z nich będzie. Błoto i wszędzie stojąca woda - może nie wymokną?
maniusika, Geniu Nasiona naparstnic możemy zamówić - paczuszka ok.1 g od 2 do 4,80 Euro, poza serią F1 Camelot, która kosztuje ponad 12 Euro. Dochodzi koszt wysyłki i opłat ale to może się rozłożyć na kilka zamówień i wychodzi stosunkowo niewiele. Z paczuszki tych nasion wychodzi sporo i jeżeli coś zamówimy to podzielimy sprawiedliwie na równe części i odpowiednio koszt nasion też rozdzieli się na osoby. Jeżeli jest ktoś chętny to proszę o znak na PW
pamelka, piterek Zimuje doskonale co sprawdzaliśmy w zeszłym roku. Zima była dłuższa i chyba sroższa, a rośliny doskonale przetrwały. Odmiana ta naprawdę ładnie wygląda i nie blednie tak jak 'Tomato Soup' czy inne te nowe wynalazki
agnieszka72 Sezon powoli się zaczyna, na razie są bratki, a funki to jeszcze trochę za wcześnie. Ale zapraszamy do odwiedzin. Otwarte prawie co dzień od rana do 15, albo na telefon
Ciekawie też zapowiada się 'Raspberry Truffle'. Jedna z tych nowych odmian zakwitła nam już jesienią. Zdjęcie trochę nie oddaje kolorów ale w naturze wyglądała pięknie

a ta nam podpadła 'Pink Poodle' - nie wszystkie kwiaty są tak ładnie wypełnione, sporo jest pojedynczych.

maniusika, Geniu Nasiona naparstnic możemy zamówić - paczuszka ok.1 g od 2 do 4,80 Euro, poza serią F1 Camelot, która kosztuje ponad 12 Euro. Dochodzi koszt wysyłki i opłat ale to może się rozłożyć na kilka zamówień i wychodzi stosunkowo niewiele. Z paczuszki tych nasion wychodzi sporo i jeżeli coś zamówimy to podzielimy sprawiedliwie na równe części i odpowiednio koszt nasion też rozdzieli się na osoby. Jeżeli jest ktoś chętny to proszę o znak na PW
pamelka, piterek Zimuje doskonale co sprawdzaliśmy w zeszłym roku. Zima była dłuższa i chyba sroższa, a rośliny doskonale przetrwały. Odmiana ta naprawdę ładnie wygląda i nie blednie tak jak 'Tomato Soup' czy inne te nowe wynalazki
agnieszka72 Sezon powoli się zaczyna, na razie są bratki, a funki to jeszcze trochę za wcześnie. Ale zapraszamy do odwiedzin. Otwarte prawie co dzień od rana do 15, albo na telefon
Ciekawie też zapowiada się 'Raspberry Truffle'. Jedna z tych nowych odmian zakwitła nam już jesienią. Zdjęcie trochę nie oddaje kolorów ale w naturze wyglądała pięknie

a ta nam podpadła 'Pink Poodle' - nie wszystkie kwiaty są tak ładnie wypełnione, sporo jest pojedynczych.

Małgorzata i Krzysztof
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Małgorzato Krzysztofie mam nadzieję że przylaszczki jednak sobie poradzą , choć u mnie na razie też źle wyglądają , ale ciągle mam nadzieję . W sprawie naparstnic napiszę na p.w.
Genia
Genia
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja też , razem będzie więcej kolorów ..
- falkenburg
To jeszcze kilka pełnokwiatowych:

i dwie różne odmiany białe

i dwie różne odmiany białe

Małgorzata i Krzysztof
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Witam serdecznie
wpadłem na Wasz wątek i jestem pełen podziwu dla pięknych roślin , szczególnie jeżówek , w tym roku chciałbym kupić kilka odmian , teraz patrząc na te u was jestem jeszcze bardziej za
strasznie mi się podoba green envy i purpurea little magnus i od nich chyba zacznę
Czekam z niecierpliwością również na moje żurawki , strasznie je stłamsiło przez zimę , choć są już pewne oznaki życia ..
pozdrawiam marek

strasznie mi się podoba green envy i purpurea little magnus i od nich chyba zacznę
Czekam z niecierpliwością również na moje żurawki , strasznie je stłamsiło przez zimę , choć są już pewne oznaki życia ..
pozdrawiam marek
Pierwsza to 'Coral Reef'? 

- falkenburg
Nie to jedna z najnowszych odmian 'Irresistible'piterek pisze:Pierwsza to 'Coral Reef'?
Małgorzata i Krzysztof
Ja sobie zamówiłem do kolekcji 'Gum Drop', 'Now Chesier' oraz 'Razzmatazz'
Chcę jeszcze 'Mamma Mia' oraz całą serię 'Secret'

Chcę jeszcze 'Mamma Mia' oraz całą serię 'Secret'

- falkenburg
Też czekamy na 'Now Cheesier', może będzie lepsza od Mac 'n Cheese, która u nas była mało żywotna. Czekamy też na 'Secret'y, a mieliśmy je już w rękach
.
A 'Razzmataz' fajna jest, obficie kwitnie i rośnie bezproblemowo

A 'Razzmataz' fajna jest, obficie kwitnie i rośnie bezproblemowo

Małgorzata i Krzysztof