Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Aga ,a może brzózki podsadzić żurawkami i hostami ,taki kolorowy zakącik,albo innymi bylinkami tak dla odmiany :roll:

Drugi pomysł to może z przodu ze dwie brzózki karłowe ,a z tyłu tak piętrowo rózne trawki
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Sorry Aguś po wejściu na link PanaM , nie moge sie skupic i wyobrazam sobie Wasze gadki :;230
Ale dobrze mi to zrobi ,bo jakoś zadołkowałam sie pod wieczór ;:14
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ja też umarłam :;230 :;230
Aga, a może pęcherznice? Wiem, ze masz kilka w ogrodzie, ale teraz są takie piękne nowe odmiany, niezbyt mocno rosnące. Zobacz tutaj taki Chameleon ;:167
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten Chameleon... ;:167 juz rok na niego poluję, ale ja myśle ze on raczej do ogladania z bliska ...w oddali nie bedzie widac jego walorów :roll:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stało się :D Twój M. 3 postami zrobił furorę na forum. Złotousty ;:173
Przydałby mi się taki pomocnik, choć Twój ma bardziej malownicze taczki od moich (uwiecznionych dziś dla forum :;230 ).
A czy muszę mówić, jak bardzo podobaja mi sie Twoje zdjęcia?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aguniada pisze:
PanaM wykorzystałam dziś zgodnie z avatarem, czyli noga-łopata-taczka :lol:

A nie mówiłam ...
Jagodka pisze: ..." Pani każe - sługa musi .... "
Agusiu , a może oczar wirginijski " Diana " , kalina japońska ' Cascade ' , kwitnąca na biało ( przykwiatki ) - piętrowo , w poziomie układającymi się gałęziami ? A gdyby tak wierzba pendula ' Iwa ' ?
Zastanawiam się , czy nie pasowała by tam brzoza o liściach w kolorze burgundu - ' Rubra ' , albo dla odmiany brzoza , która swymi liśćmi przypomina japoński klon palmowy Betula pendula ' Trost Dwarf '- nie rośnie wysoko - do 2m , gałązki się przewieszają .
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Czesc :wit ale u Was wesoło... ;:173
jeśli brzoza, to 'Youngii', też trzymana w ryzach, przy jałowcach kosówka, do kompletu z drugą stroną....
Poza tym pęcherznice 'Little -' - widziałam, są piękne, wersja "mini", do tego wyciągnięte "na wierzch" ulubione tawulki chińskie, i oczywiscie dla odciążenia trawy, koniecznie trawy, wysokie rozplenice....
Albo zamiast brzozy Kalina japońska.....

Albo konsekwentnie bukietówki w ilości kilku sztuk, moja 'Bobo' jest fantastyczna, bo nie jest wielka...
Takie pomysły pierwsze....bez dłuższego zastanowienia :wink:
Pozdrawiam
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi się tam tez widzą Trawy.......
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Mi tam brakuje akcentu niebieskawo-szarawego. Może wierzbę puprurową nana ciętą w jakieś jajo albo coś :roll:

Aguś, potrzebuję instrukcji obsługi drapieżnej pułapki na krety -dziś kupiłam to narzędzie tortur, ale nie ma instrukcji i kompletnie nie umiem go rozgryźć (też macie takie kółko przy niej?)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, Twoja propozycja jest wręcz idealna, zgodna z moimi wyobrażeniami... Czytasz w moich myślach! Czyli między trzema jałowcami wsadzę dwie brzózki Trost Dwarf, a na przodzie rabaty znajdą się kaliny Cascade - och jak ja to widzę! Dzięki stokrotne! Wierzby Iwa nie posadzę, bo w tym roku jedna mi padła... ponoć to nie są długowieczne drzewa...
Aneczko, dzisiejsza akcja doprowadzi do tego, że będziemy wieczory spędzać z dwoma lapkami na kolanach, pisząc na jednym FO :D Złotousty normalnie - masz rację. Trzy posty i jest szał :) Dziękuję za uznanie dla zdjęć - odwzajemniam uczucia wobec Twoich :)
Dorotko, nie możesz jej dostać? Szmit ma sporo nowych odmian - może i tę? Ty się skup dziewczyno i doradź mi; my takie gadki non-stop uskuteczniamy... zgadnij kto jest tą aktywniejszą stroną ;-)) Trawy w tym miejscu? Myślę...........
Dorotko-dodad, przepiękny ten Chameleon! Jeśli z jakichś powodów nie uda się zrealizować pomysłu Jagódki, to przemyślę tę opcję... Dzięki!
Andrzej, dziękuję za propozycję... wyobraź sobie, że żurawki rosną u mnie beznadziejnie... hosty mam już w wielu miejscach, więc na razie wolałabym pójść w krzewy.
Dominiko, niebieskawo-szary akcent tam już jest w postaci dużego oliwnika (i jego odnóg)... ale raczej go wyciapię. Wierzby purpurowej Nana nie znam, luknę zaraz. Tę pułapkę ściskasz, i wkładasz kółko między dwie blaszki. Jutro zrobię Ci zdjęcie poglądowe.
Justi, ciekawe propozycje mi tu podajesz na tacy... rozważę wszystkie, zwłaszcza że tawułki chińskie również biorę pod uwagę. Dziękuję!
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Hmmm..ciekawe czemu żurawki nie chcą u ciebie rosnąć ,przecież są w miarę bezproblemowe .
Pomysł Jagódki rzeczywiście świetnie powinien wyglądać.Tylko czekać na realizację
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaa, bo ja zrozumiałam, że oliwnik wylatuje :roll: Zresztą on jest taki srebrny chyba, wierzba ma inny kolorek, jak jest cięta to świetnie wygląda.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Andrzeju, realizacja wiosną :) Teraz czas na jesienne porządki i nabranie sił do kolejnego sezonu :)
Dominiś, bo pewnie wyleci... przemarzł dość mocno i stracił na urodzie, a te jego odrosty są denerwujące :roll: Popatrzyłam na Nanę - nadała by się w miejsce oliwnika.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No tak - jeszcze tydzień i będziesz otwierać część dwunastą....
(tak, tak, wiem, to my jesteśmy te gaduły :;230 )
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli chcesz się bawić w ukorzenianie (wierzba ukorzenia się w wodzie w przeciągu tygodnia), to mogę ci naciąć patyków. Pytam dla przyzwoitości, bo pewnie nie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”