Zielony zakątek - Katki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Grzegorz B

Post »

Katka widzę że nie tylko My Forumowicze legniemy do Twojego zakątka, ale również zwierzęcy świat również nie stroni od Twego ogrodu. Jak ja zazdroszczę takiej rudej "sąsiadki".

Katka znowu pospacerowałem po Twoich włościach od samego początku aby nie zagubić obrazu tego miejsca jaki przez kolejne wizyty utrwalił mi się w pamięci.

Masz rację, że lubimy podobne rośliny, bo widzę u Ciebie wiele takich jakie i u mnie znalazły swe stałę miejsce. Widzę że masz również skimię, tylko Twoja to z koralikami czyli egzemplasz żeński, pięknie się prezentuje więc muszę i ja taką sobie sprawić, aby panu skimie nie było zbyt smutno :wink:

Widzę, że rhododendrony wykształciły mnóstwo pąków, zapowiada się barwna wiosna. Ja swoje poprzesadzałem w półcieniste miejsce, powymieniałem podłoże na czysty torf, wcześniej miałem mieszankę i muszę przyznać że azalie i różaneczniki się poprawiły wizualnie a największy z nich który dramatycznie mi żółknął i gubił liście nareszcie odżył jego liście nabrały wyrazu ma całą masę zdrowych pąków a ja jestem bardzo zadowolony, że udało mi się go odratować, tym bardziej, że jest to stary krzew który dostałem, więc byłby wielki żal, zwłaszcza że ma bujne kwitnienie.

Katka pozyskałaś ciekawą trzmielinę, jeszcze takiej nie widziałem, podoba mi się tak samo jak jesienne impresje :wink:

Miło było znowu Cię odwiedzić :D
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grzegorzu miło mi bardzo, że znowu zajrzałeś do mojego ogródka :D .
Zgadza się z tymi podobnymi upodobaniami roślinnymi, ale niestety Skimi nie mam. Choć ostatnio właśnie miałam ochotę ją kupić, bo bardzo mi się podoba, ale nie mam koncepcji gdzie ją posadzić :roll: . Nie wiem, którą roślinkę wziąłeś za Skimię, wskaż to powiem Ci co to jest :wink: .

No to dobrze, że poprawiłeś warunki swoim rododendronom na pewno odwdzięczą się pięknymi kwiatami na wiosnę :D .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też pospacerowałam po twoim zakątku -ślicznie u Ciebie no i te zwierzaczki świetne :D moje ogrodu wiewiórki nie odwiedzają :(
Katka
200p
200p

Post »

Babopielka witam :D .

Prezentuje najnowsze nabytki do mojego "kwaśnego" zagonu :wink: , Modrzewnice i Dabecje.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze trochę ostatnich tego roku kwiatuszków.

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu pospacerowałam po Twoim ogrodzie. :D
Masz ogród w przepięknym miejscu i wykorzystujesz walory tego miejsca fantastycznie.
Po cichu zazdroszczę Ci działeczki w Beskidach. Kocham góry, a Beskidy są szczególnie urokliwe.
Wspaniale dobierasz rośliny do istniejących warunków, i masz przepiękne efekty.
Skalniak i rośliny skalne, bajka. Rododendrony dopiero pokażą co potrafią.
Zresztą po co opisywać rośliny po kolei skoro one właśnie razem są najładniejsze.

Towarzystwo ogrodowe też masz urocze. Widocznie wyczuwają "bratnią duszę". :D
Nie mogę też, nie skomentować samych zdjęć, bardzo dobre zdjęcia.
Ogólnie, bardzo miło ogląda się, i Twój ogród, i Twoje zdjęcia.
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Katka - piękna rabatka. Ale się rymnęło :oops: . Oj wiosną.... to dopiero będzie efekt. Wspaniały dobór roślin. No i te pagórki :D . Będzie super.... co ja "gadam", już jest super.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

I jeszcze trochę ostatnich tego roku kwiatuszków.

Obrazek

Piękne te twoje nowe nabytki , a mi w szczególności podoba się ten kwiatek.
Pozdrawiam
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Mnie tak jak Jolę, zachwycił ten sam.Czy to jakiś rozchodnik, rojnik?Ma takie duże kwiaty, czy może tak sprytnie go pstryknęłaś?
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Piękne Twoje kwaśnolubne zakątki, atego ostatniego też chciałabym poznać :roll:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Katka
200p
200p

Post »

Witaj Lila, miło mi, że zajrzałaś do mojego zakątka a jeszcze bardziej mnie cieszą tak miłe słowa od Ciebie :D .

Witam również pozostałych i dziękuje za wszystkie komplementy pod kierunkiem moich roślinek :D .

A roślina, o którą pytacie to Rozchodnik naskalny (Sedum cauticolum 'Herbstfreude'). Kwiaty ma tylko nieco większe niż inne rozchodniki za to pojedyncze.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

Jeszcze trochę jesiennych klimatów :D .

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

Muszę się pochwalić moim kawałkiem "lasu" :wink: .
Jak potrzebuje grzybów np. do jajeczka, albo do sosu to idę koło domku do zminiaturyzowanego kawałka lasu na mojej działeczce i zbieram sobie świeżutkie rydze :D . A ostatnio bardzo obrodziły :shock: .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Ojejku :shock: jakie piękne rydze :P .
Katko to jesteś szczęściarą że u ciebie tak blisko rosną takie rzadkie grzybki , bo rydzów w lesie coraz mniej :D
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Kasiu piękna ta Twoja ostoja ciszy i spokoju gdzie kwiaty stanowią piękne dopełnienie, wierzę że można tam zapomnieć o wszystkich problemach tego świata. Oswojona jaszczurka to bardzo interesujące, ale wiewiórka to rewelacja. :D U mnie mimo bliskości lasku zwanego dębiną niestety ich nie ma. Takie grzybki pod reką to też fajna sprawa.

Pozdrawiam serdecznie

Anu-La
Katka
200p
200p

Post »

Jolciu na dodatek moje ulubione grzybki :D .

Anu-la dzięki, to fakt jest to dla nas z mężem takie miejsce na ziemi, do którego ucieka się od codziennych problemów, ale zapewne dla każdego z tu piszących jego kawałek ziemi jest takim miejscem :) .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”