Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Post »

Kochani to kwitnące drzewko owocowe to zwykła mirabelka,która posadziłam za siatką,bo ja ja lubię.Na razie tylko ona u mnie kwitnie :D

alicjad31-Alu Dziękuję,ale wiosna króluje a naj­piękniej­sze kwiaty kwitną właśnie wiosną.
gęsiówka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
misiaczekm-Piotrze, AGNESS-Agnieszko ; Anna11; Jolu1 To tylko jak na razie kwitnie mirabelka.Reszta drzewek czeka.
Tulipanki zaczynaja otwierać swoje pączusie,jeszcze nieśmiało,pojedynczo ale już rozweselają ogrody.Kwitnień coraz więcej i więcej i radości coraz więcej.
U mnie niedziela była chłodna,nie zimna,deszczowa,ale deszczyk potrzebny.Oj teraz to będzie się zielenić .
Hosty jeszcze nie wszystkie wyszły.Niektórych jeszcze nie widać,grzebałam jak kura pazurkami aby sprawdzić czy tam są. SA! :;230
Lu­bię za­pach wios­ny,zwłaszcza nocą
Tulipany,tulipanki
Obrazek
Tulipan Red Impression czerwony,
Obrazek

kogra-Grażynko Wcale nie dogoniła,ot coraz więcej kwitnień,ale u Ciebie zdecydowanie więcej i więcej i chyba na południu tak jest zawsze,że macie cieplej,szybciej zielono i kwitnąco.
tulipanka-Wiolu Witaj w moich progach .Zawilców nie dawno więcej posadziłam,ale nie wiem czy one zakwitną jeszcze w tym roku,powinny ,zobaczymy ;:184
To tylko kwitnie mirabelka.Reszta drzewek w oczekiwaniu większym lub mniejszym ;:108
slanka-flora-SławkuBo wiosna pięknieje i nie sposób tego przegapić trzeba wręcz to wszytko w kadry uchwycić
U mnie wszystkie hosty też jeszcze nie wyszły,aż sprawdzałam grzebałam w ziemi czy one są??Ale wszystkie są ;:113
To tylko kwitnie mirabelka.Reszta drzewek w oczekiwaniu większym lub mniejszym
Barwinek pospolity- (Vinca minor )
Obrazek
BARWINEK POSPOLITY 'ATROPURPUREA'
Obrazek

terlica-Ewo To kwitnie zwykła mirabelka.Moje hosty tez pomału wychodzę,jedne bardziej inne wolniej.Też mnie czeka przesadzanie kilku.Zimno u nas jest,zwłaszcza nocami z w dzień znacznie się ociepla,a roślinki prą do przodu :D Dzięki kochana za informacje z tym dolomitem i gdzie kupić,będę to miała na uwadze.a już nawóz kupiłam w supermarkecie 1 kg, a mój mąż 10 kg w tej samej cenie. ;:306
ASK_Anulla Witaj ;:196 U mnie też na tej lubelszczyżnie nie jest najszybciej ciepło,ale ni9e najpóźniej jak obserwuję u innych ;:108 Niestety nie znam odmiany- nazwy tego hiacynta.To jedne z pierwszych jakie kupiłam.Wówczas jeszcze nazw nie zapisywałam :( To fajnie masz żółte zawile,O może i ja tak spróbuję ;:173Napisz jak uprawa będzie przebiegała pierwiosnka storczykowego :D

Obrazek
Obrazek

marzena06; Ignis05-Krysiu; Gosiaczek12a11; Kochammmkwiaty-Aguś Dziękuję kochane za miłe słowa ;:196 U mnie drzewka owocowe też nie kwitną tylko ta mirabelka.Śliwa jeszcze jedna w mocno dużych pąkach :D A widzisz Krysiu u Ciebie magnolia kwitnie a u nie jeszcze nie :(
przymrozkowe,ale ponoć mają już być cieplejsze :D

Moja Magnolia Ann,kupiłam ja bo to moja imienniczka ;:306
dopiero pączek pęka,u innych już kwitną u mnie jak widać
Obrazek
bozunia; koziorozec-Marto; usa1276-UIlu Ja też uwielbiam kwiaty na tle niebieskiego nieba, tak właśnie wyglądają sielsko ,anielsko,polsko.Hosty faktycznie się rozrosły przez te kilka lat,W tym roku je trochę podzielą,,przesadzę ,kilka nowych jeszcze dokupię ;:7 Tak ten czerwony tulipan to Red Impression .hippeastrum ni mam pojęcia jaka to odmiana :? U mnie noce też strasznie zimne

Obrazek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

anabuko1 pisze:nawóz kupiłam w supermarkecie 1 kg, a mój mąż 10 kg w tej samej cenie. ;:306
No! różnica niezła,jak widać.
Mnie się marzy magnolia gwiaździsta,ale póki co nie mam gdzie sadzić takich większych rzeczy.
Twoja Ann wygląda na bardzo ciemną,coś jak nigra,ale zobaczymy jak kwiat rozwinie,śliczna jest :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

A co to za żółciutkie kwiatuszki razem z szafirkami są bardzo fajniutkie doskonałe właśnie do takiej kompozycji z niebieskim kolorem ;:224
Tulipany szeroko otwarte to znak pięknej słonecznej pogody , u mnie dziś bez słońca ciepło ale pochmurnie ;:223
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu jak zwykle piękną wiosnę pokazujesz ;:138 gęsiówki zasługują na wielkie brawa ;:63 maleństwa a jakże cieszą. Buziaki zostawiam ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,piękne zdjęcie pękających kwiatów magnolii.Ja swoją podgladam kilka razy dziennie i na razie nic nie pęka.Czekam niecierpliwie,bo kupowałam ją w sierpniu ubiegłego roku z kwiatami.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

;:oj Wszystko takie urocze. Z przyjemnością obejrzałam kwitnące drzewo owocowe, tulipany,zawilce i inne pokazane rośliny.Piękne ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie zawsze tak jest.
Tylko w tym roku jesteśmy do przodu, podgórze przeważnie bywa w tyle.
Gęsiówki masz bardzo ładne, lubię ten rozchodnik bo zawsze obficie kwitnie i nie zawodzi.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu piękna wiosna u Ciebie i w ogrodzie i w domu :lol:
Śliczny kolor Hipeastrum ;:215
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Aniu :wit Jak prace w ogrodzie?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

terlica-Ewo No widzisz już wiem umiem,gdzie lepiej roślinki kupić,ale środki ,nawozy do ogrodu to się uczę dopiero.Na pewno już wiem,że nie w supermarkecie ;:108
Mi tez bardzo podoba się magnolia gwiaździsta,ale też nie mam gdzie sadzić takich większych roślin ;:173 Moja Ann tylko wygląda na bardzo ciemną,Pąk od dołu ma ciemny a jak rozkwitnie jest różowa raczej jasna :D
SASANKA VIOLET BLUE -PULSATILLA VULGARIS
Obrazek
SASANKA PINWHEEL DARK RED
Obrazek
Obrazek

Gosiaczku12a11Bo czasami kontrastujące zestawienia wyglądają o wiele ładniej niż pojedyncze roślinki.Wczoraj też była cudna pogoda, tulipanki były otwarte a dziś chłodniej ,pochmurno,kwiaty postulane. :wink:
Obrazek
Obrazek
anym-Aniu; perdii-GosiuBo wiosna jest piękna ;:167 Uwielbiam jej zapach i te wciąż nowe kolorki ;:113 I każdy kwiatuszek ;:167
Obrazek

Malgosiu1960 Ja podglądam nie tylko magnolię ale wszystkie roślinki,chodzę zaglądam,nie raz tuz przy ziemi nosa pcham,bo jeszcze sprawdzam czy coś pachnie.A jak tak,to kilka razy tam chodzę i wącham sobie,i wącham.... ;:7
Obrazek
kogra-Grażynko W tym roku i tak ta wiosna cieszy bo wczesna.U jednych trochę szybciej i u innych deko później ,przez to mamy co ogladć u Siebie nawzajem .A gęsiówkę mam dopiero pierwszy rok.białej dostałam dużo .A różowo fioletową już kupiłam ;:173

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Maska-Marysiu Witaj,dawno już Ciebie u mnie nie było ;:196 Tak wiosna radośnie rozgościła się w ogrodzie, coraz barwniej,coraz pięknie,Ale i w domciu tez coś kwitnie.
Hipeastrum jest naprawdę śliczne ;:97
Obrazek
Obrazek
A to drugie;
Obrazek

perdii-Gosiu ciągle prace ogrodowe trwają,Całe popołudnia do wieczora.Do bólu pleców. ;:202 Już połowę warzywnika mam przez mojego M posadzone.Nowe rabaty obłożone kamieniami,Trawa przy nich wydarta szpadelkiem .
To wszystko dzieło mojego M.Wczoraj nam kamieni zbrakło do nowe rabaty,Dziś ma pojechać i dowieźć jeszcze ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu jak zwykle piękne zdjęcia. A białego hipka ;:167
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeglądam zdjęcia tam i z powrotem i nie mogę się napatrzeć jakie masz prześliczne kwiaty.
Sasanki i tulipany ;:215
A Hipeastrum po prostu ;:202
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu sasanki masz śliczniutkie ;:oj powiedz proszę w jakiej ziemi u Ciebie rosną? Słyszałam, że lubią ubogą ziemię, u mnie wszędzie glina i boje się czy przetrwają. Mam je pierwszy rok.
Blade tulipany, że tak się wyrażę obrzydliwie piękne ;:306
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tą trzecią sasanką mnie powaliłaś na kolana, bo to mój ulubiony kolor. ;:180
Masz rację, ta wiosna tak zróżnicowanie przychodzi w tym roku w różnych rejonach, że chyba będzie trwała dłużej niż 3 miesiące.
Może nadrabia zaległe lata, kiedy jej nie było? :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu cudne kolorowe kwiaty..... aż trudno sie zdecydować na czym skupić uwagę...wszystkie takie piękne...
Ja podobnie jak Grażynka oczarowana jestem tą 3 sasanką...ależ kolor..... takiej jeszcze nie widziałam ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”