Elwi, co za miłe odwiedziny! Cieszę się, że do mnie trafiłaś z rewizytą. Przyznam, że czekałam z niecierpliwością

Tulipany i róże, mówisz. Tu się zgadzam absolutnie, ale ja jeszcze do swoich ulubionych dołączyłabym hortensje, liliowce, żurawki, jeżówki i trawy. Lilie też kiedyś bardzo lubiłam, ale od chwili gdy robal zjadał mi wszystkie pąki, pozbyłam się ich. Muszę zrobić przez parę lat kwarantannę, aż robal się wyniesie i zapomni. Co do tulipanów to bardzo fajny eksperyment przeprowadzasz. Tylko że trudno zgrać kwitnienia różnych barw. Ale efekt okazuje się świetny. Masz jeszcze tyle cebul do wysadzenia

Ojej, u mnie już ziemia zamarznięta, więc nie wetknęłabym ani jednej cebulki. W tym roku posadziłam następujące odmiany:
DEL PIERO
MOUNT TACOMA
WHITE PARROT
GREEN WAVE
BEAUTY QUEEN
SUPPER PARROT
HEMISPHERE
MASCOTTE
AGRASS WHITE
FANCY FRILLS
PRINCESS IRENE
AMERICAN DREAM
DOUBLE BEAUTY OF APELDOORN
PURISSIMA
Pewnie masz wiele z nich, bo część jest kupiona w Biedronce.
Purissimę i
Parroty już miałam, ale teraz dosadziłam, bo udało mi się kupić taniutko w przecenie, a wiosną cudne były. Wiesz, że teraz, gdy to wszystko Ci wymieniłam, to aż się sama dziwię, że tyle się tego nazbierało
Pulpa, no nie, chyba takiej analizy róż w aspekcie kolców to ja nie widziałam

Ale ja mam dwie takie róże, które są strasznie kolczaste.
Swany i
Excelsia. Za każdym razem gdy koło nich przechodzę, znajdą sposób, aby mnie dziabnąć. One są pnące. Nie wiem Aniu, co Ci radzić. Może jakieś obrzeże z niskich berberysów?
Jeśli chodzi o kwiaty rabatówek, to u bardzo wielu z nich można spotkać pełne, misterne kwiaty
Żanka, to masz dokładnie taką ziemię jak moja. Piaszczysta i zakwaszona. óże akuat lubią lekko kwaśną glebę, ale piasku to niestety niebardzo. Ja dodaje gliny do dołków podczas sadzenia. Ballerina jednak rośnie u mnie wspaniale i to od momentu zakupu. Spróbuj, może i u Ciebie się nada
Mati, no faktycznie
Baronesse jest zdecydowanie jaskrawa. Ja tam co prawda wolę bladawce, ale jeśli koło nich znajdzie się jakaś mocniejsza w kolorze, to tylko ładnie podkreśli ich urodę.
Nifredil, oj Sabinko to bardzo się cieszę, że Cię zachęciłam do jawnej wizytki. Widziałam u Ciebie piękne zdjęcia pięknych róż. Już samo to wystarczyłoby do oglądania Twojego wątku. A przecież masz także wiele innych roślin ładnie sfotografowanych. Fajnie, że sobie pogadamy zimową porą i może też jeszcze później, gdy wreszcie doczekamy wiosny.