Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Aniu, świetne te jesienne kompozycje. Takie nasycone piękne kolory! Dzięki takim obrazkom łatwiej znieść jesień. Faktycznie wczoraj pogoda była wymarzona na prace w ogrodzie. Ja też "dałam sobie w kość" chociaż nie powinnam, bo ostatni tydzień upłynął mi pod znakiem leczenia bólu kręgosłupa. Miłej niedzielki :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 Aniu! U Ciebie jak zawsze jest co podziwiać. ;:219
Bukiecik śliczny i dodatkowo wspaniale wkomponowany w otoczenie. ;:303
Kwitnący mieczyk i jeżówka radują serce. ;:63
Hortensja zgodna z nazwą odmianową to również radość dla duszy. :tan
No i tyle pracy wykonanej Twoimi łapkami! ;:138
Miłego świętowania z dziećmi. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

marpa-Maryniu To prwda, każdy dzień jest inny piękny teraz , bo pogoda się ocieliła.
Kolorki w ogrodzie są.Przyjemnie, bardzo przyjemnie.Oby jak najdłużej ta jesień jeszcze barwna i ciepła nam towarzyszyła..

Igala Jak tam twoje plany , zrealizowane na 3R .U mnie były wczoraj 4R ;:306
Jeszcze canny w ziemi zostały.I warzywnik też nie czyszczony, jeszcze pory, buraczki i rzodkiewka, selery, to wszystko rośnie w ziemi.
Kibicuję twoim pracom i oczywiście czekam na nowy wątek . Zmieniający się ogród od podstaw też warto dokumentować .Wiem to po sobie.A raczej braku takowych zdjęć z prac zmieniającej się żywej łąki, z karzcorkami i tych prac , które wtedy szły bardzo powoli. ;:108 Ale fajnie,że masz takie osoby do pomocy.Ja zawsze byłam sama z mężem .Czasami teść przy grubszych pracach .I potem dzieci jak podrosły w miarę swojego czasu.Ale w większości dalej sama ze wszystkim, i jakoś idzie do przodu.Chociaż jest lista marzeń z pracami , punktami...
O u mnie troszkę tylko było przymrozków mało.Szkoda,że u ciebie były większe..
Dziękuję, za pozytywne słowa. ;:196
Lady-r-Aniu Ale masz fajnie,że nie miałaś przymrozków.U mnie delikatny był, koeluski i begonki i trochę dali ściętych zostało. :roll:
Ja poczytałam,ze ty przesadzasz , dosadzasz i ja tak zrobiłam.I teraz myślę czy dobrze o tej porze roku ?
Jedną trawkę nawet podzieliłam i przesadziłam.I jeżówki.
U mnie też nie pada. :roll: U mnie tylko ze , 4 rośliny wyszły.Reszta dala radę.Oj trochę co parę dni podlewałam.
Hmmm u mnie chyba też się nawóz wyczerpał.Dlatego już maż zamówił obornik.
kania-Kasiu Tak , tak czas już zakończeniu sezonu działkowego, Jeszcze ładnie , jeszcze barwnie .Ale stron już dużo..
A i trochę odpoczynku też wskazane.Dużo rożnych rzeczy stoi w kolejce, które chcę przez zimę zrobić.: decupage, książki, i jeszcze jedna rzecz( jak zrobię ją to dopiero powiem ).I ta szkółka moja duużo czasu zajmuje.Ot zachciało się jeszcze szkoły . ;:133
Tak moje hortensje Vanille Fraise rosną na pełnym słońcu, to i bardziej się wybarwiają tak , na taki wiśniowy kolor.A potem brązowieją, jak wszystkie.
Oczywiście do was będę zaglądać i czytać.Bo to człowieka bardzo ciekawi, to wszystko co ogrodowe.
obrazy martwej natury,,,ciekawie ujęte nazwane.Dziękuję ci Kasieńko i za te pochwałki też ;:196
Mam nadzieję,że podkurowałaś swój kręgosłup.Ja po tych pracach dzisiaj cienko chodziłam.I dobrze,ze niedziela była.Dziś nawet maź gotował wszystko .
koziorozec-Martuś W tym moim miejscu, tym klimacie, ciszy , pięknie człowiek i pomimo pracy zawodowej może pracować w ogrodzie i odpoczywać .Swoje zbiory warzywa, owoce cieszą i smakują o niebo lepiej.A jeszcze jak można je w każdej chwili zerwać to już całkiem happy :D I ty też to znasz i wiesz, bo masz też dużo warzyw i swoich owoców i przetworów.Dziękuję bardzo i pozdrawiam również i dobrych dni ci życzę. ;:196
DzonaK-Asiu Ja jak z tamtąd wyjeżdżam i muszę zostać w mieście na parę dni( czasami i tak trzeba ) , to też mi żal tego miejsca opuszczać.Ale wracam jak na skrzydłach.Trochę remontów też musimy zrobić...
Decoupage ja robię tylko dla siebie, ewentualnie na prezentu dla znajomych .
Dynie obrodziły , , trochę jest dla mnie do rożnych dań ( zupki-kremy, serniki, dynie faszerowane, pieczone są pyszne ), teraz do dekoracji.A trochę dla bliskich przyjaciół.
PEPSI-Małgosiu Hortensja Dębolistna jest fantastyczna piękna i bardzo dekoracyjna już z samych liści.
W sąsiedztwie dębolistnej rośnie jakiś iglak.To nie modrzew aczkolwiek podobny.Ten igiełek nie gubi.To nie nowy.Już ma ze lata.Dostałam go w prezencie.Ale już nazwy nie pamiętam.Ponoć duże drzewo i u nas przymarza.Nie okrywam go.Daje radę.Nie wymarza.Ale do końca nie wiem co z nim zrobić.Szczerze mrowiąc myślałam,że nie przeżyje zimy i mi padnie.A on żyje.To kiedyś będę go musiała przesadzić w inne miejsce.
Annes 77-Aniu Witaj!
Teraz już się gotuje inne zupy z dyni.Tych babcinych i ja nie lubiłam, na mleku na słodko.Raz babcia mi zrobiła. i nie chciałam więcej jeść, to nie gotowała więcej.
A te już są inne pyszne.
Warto posadzić dybie i dekoracja super i dania pyszne ..Także próbuj, ja polecam.
ewarost-Ewuniu Bardzo ci dziękuję za te sympatyczne słowa.Ta nagroda cieszy ,że znalazły się osoby ,że ,że chciały na mnie głosować, to duże i zaskoczenie i bardzo miłe i nagroda dla mnie jak ulał przydatna. Także dziękuję za to wszystko bardzo ;:196
Także za miłe , pozytywne słowa pod adresem moich roślin i dekoracji.
Iwonko1 Dziękuję bardzo ;:196
Niedżwiedziówka fakt zmienna, ciekawa i inna.Dużo jest pięknych owadów i motyli też.
Hortensje już w jesiennych barwach. Ta moja waga b służy i będzie do rożnych dekoracji. A z dyńkami wygląda fajnie.Dziękuję.Jesień jest pyszna, bo bogata w rożne warzywa i owoce.To jej duży atut .
kasia100780-Kasiu Dziękuję bardzo ;:196
To bardzo mille czytać takie słowa,Utwierdzają ,że jest nie tylko przyjemnie prowadzić swój wątek ale i sens jego prowadzenia.Trochę przyjemności dla innych.Dekoracje bardzo ubarwiają , ubogacają ogród.
Debolistna z dnia na dzień brązowieje bardziej.I jesień dobrze ,że trochę ma ciepełka ale posuwa się posuwa.. :roll:
plocczanka-Lucynko Dziękuję, ty zawsze potrafisz tak ładnie dobrać słowa,że aż serce się raduje. ;:196
Kwitnący mieczyk sprawił mi miłą niespodziankę w pażdzierniku.
Cieszę się,że dużo prac zrobiłam.A już nowe plany na nową rabatę mam na wiosnę ;:7
Dobrego tygodnia ci życzę i zdrówka ;:196

Moja Elmshorn ciągle kwitnie ;:167
Obrazek

Obrazek
Nowa dekoracja na krzesełku.Bo koleuski zmroziło.Dynia poleży.A bukiet z tych wykopanych dali.Szkoda było je wyrzucać.Jeszcze tak pocieszą ;:108
Obrazek

Obrazek
Stoliczku nakryj się
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A to mój widok z pięterka z drugiej strony domku.Jesiennie co ?
Za działką sąsiada są łąki a potem las.
Obrazek

Dziękuję wszystkim, którzy do mnie zgalaliście, zaglądacie.
Za rady, informacje, za wspólny czas.Za słowa wsparcia i pochwała, które tak mobilizująco działają na ogrodnika.
Dziękuję wam za wszystko ;:cm
I do wiosny ... do nowego wątku

Proszę moderatorów o zamknięcie wątku.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu no to jeszcze zdążyłam sie wpisać przed zamknięciem wątku .Gratuluję wygranej zasłużona jak najbardziej . Kropelki uwiecznione czy próbowałaś je odwrócić do góry nogami ja tak robię z moimi . https://images92.fotosik.pl/47/e51faedd74666660.jpg czy to aster Gawędka cudny .Trzymam kciuki za przesadzane różyczki oby im się tam spodobało Teraz będziesz leczyć 4 R po takiej harówie w ogródku .Dekoracje cudne i szkoda ,ze zamykasz wątek, bo nawet jeszcze dębolistna sie cudnie nie przebarwiła ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu będzie nam brakować Twoich zdjęć :) NO ale nic nie poradzimy będziemy czekać z niecierpliwością do wiosny :) Wypoczywaj :) ;:196
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12

Post »

Teraz dopiero dociera do mnie, że jesień się zbliża jak wątki są zamykane ;:145
Do miłego zobaczenia ;:3
:wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

To do wiosny, Aniu! :wit
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu ależ masz przyjaciela, albo przyjaciół rujnujących trawnik ;:222 wiem, że kret to pożyteczne stworzenie, ale dlaczego buduje takie kopce, nie mogę zrozumieć.
To zdjęcia śliczne https://images92.fotosik.pl/52/274db6e747449c68.jpg widać, że nauka nie idzie w las.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”