Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A teraz mój mały phal. modesta - siedzi sobie w doniczce 9cm czyli młoda roślinka a wygląda z góry tak Obrazek a teraz jego piękny i malusi kwiatuszek w 2 ujęciach
1. moje zdjęcie Obrazek i 2. zdjęcie wykonane przez mojego syna Obrazek Mnie zadziwia jego dorosłość mimo tak niewielkich rozmiarów. ;:87 ;:79 ;:109
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękny jest. a może ta odmiana po prostu ma niewielkie rozmiary? ale nie wiem, bo nie widziałam takiego.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale ślicznotek Ci ON, ten kwiatunio ;:63 Zaszczycił swoją opiekunkę pięknym widokiem ;:215 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Aniu mnie to się zawsze kojarzył z maleńką kartką papieru i różowym mazakiem, którym go właśnie dziecko popisało :lol: jest taki delikatny i słodki :wink:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Śliczny ;:111 Deliktany i malutki - lubię takie :wink:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, Gosiu i Aniu dziękuję za pochwały dla mojego maluszka. Jest naprawde słodki i taki malutki i napatrzeć się na niego nie mogę. ;:79 ;:111

Storczykowa wiem, że moja modesta jest jeszcze młodą roślinką - nie jest dorosła. Tym bardziej cieszy mnie jej kwiatuszek. ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Śliczniusi i taki słodki ten kwiatuszek ;:8
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

rzeczywiście maleństwo. ale kwiatuszek ma uroczy :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Aniu no wreszcie masz kwiatuszka,przepiękny ;:1
Ojej i mi się już marzy żeby i moja modesta mi zakwitła :lol:
Ja wciąż czekam na otwarcie pączków u amboinensis,niestety jeden pączek zżółkł i zastanawiam się czy jednak przesadzenie tego nie spowodowało,było wszystko ok aż tu nagle rano patrzę a pączuś lekko żołknie..Nic nie szkodzi bo mam jeszcze dwa,jeden już powinien się otworzyć a drugi jest jeszcze malutki :lol:
No i u javanica pączuszki na dwóch pędach rosną jak szalone,codziennie to większe ;:87
Bardzo się cieszę ;:138
A Ty kochana ciesz się jak najdłużej kwitnieniem modesty,jest bardzo delikatniutka :lol: Tloszkę zazdraszczam ;:113
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mambo i Mala_MI - dziękuję Wam bardzo.

Agatko kwiatuszek piękny, podobno ma pachnieć więc dzisiaj będę wąchała o różnych porach dnia, by sprawdzić.
Jeśli chodzi o amboinensis to myślę, że to nie wina przesadzenia a jakaś inna. Nie wiem w jakich warunkach go trzymasz :?: Pączki na javanica- oj to będziesz miała radoche ;:112 Niedawno przejeżdzałam obok Twojej miejscowości i pomyślałam o Tobie. :lol:

Sprawdziłam phal. modesta pachnie- według mnie delikatny zapach róży. ;:138 ;:215 ;:79
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Ania a co Cię kochana przywiało w moje strony? hehe..Miło że o mnie pomyślałaś..
Identycznie miałam ja jak przejeżdżałam przez Leszno,też wtedy pomyślałam o forumowej osobie :lol:
Jeśli chodzi o amboinensis to stoi na południowym oknie na podstawce z keramzytem zalanym wodą,słońce też już mi nie świeci bezpośrednio na storczyki więc już nie muszę ich cieniować :lol:
Nie mam pojęcia co mogło być powodem że pączek zżółkł ale może faktycznie to nie przez przesadzenie bo sobie przypomniałam że u Phal.fasciata też mi jeden zżołkł i po małej przerwie znowu wypuszcza pączusia :lol:
Co do Phal.javanica to strasznie jestem ciekawa jak kwiaty wyglądają na żywo,już na pączuszkach widać jakieś cętki,będzie ich w sumie cztery ;:138

Phal.modesta pachnie? O rany,podmuchaj go z całej siły żeby jego zapach dotarł do Legionowa ;:113
Modesta pachnąca różą i czego tu chcieć więcej? Tylko pozazdrościć :lol:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko pomyślałam 2 razy- jechałam na szkolenie i potem wracałam do domu, więc widząc drogowskaz Legionowo pomyślałam od razu o Tobie.
Myślę, że amboinensis ma wspaniałe warunki, szkoda tego pączusia ale będą następne z tego co piszesz. Moja stoi w skrzynce około 20 cm od południowego okna i wypuszcza młody sercowy ze środka.
Dmucham z całych sił , mam nadzieję, że choć odrobina zapachu doleci. Zauważyłam, że bardziej intensywnie pachnie jak padają promyki lekkiego słonka. ;:111
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zazwyczaj w sobotę robię kąpiele moim storczykom. Dziś chce pokazać phal.eqestris. Tak wygląda cała roślina Obrazek ma 2 nowości:
1, Obrazek - mi wygląda to na kolejny pędzik a ma ich już 3.
2.Obrazek - to jest dla mnie zagadką :?: Proszę o podpowiedz, co to jest :?: ;:111 ;:113
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Śliczny Phal. equestris :wink: Ale się zdziwiłam, jak zobaczyłam, że te pędy stoją proste, chociaż patyczki takie niskie :shock:
Gratuluję pędzika, ciekawa jestem, ile wytworzy na nim pączków :lol:
A to co tam się tworzy, to... keiki :roll: Czytałam kiedyś, że właśnie Phal. equestris tak dziwnie po zakończeniu
kwitnienia wytwarza młode roślinki na końcu pędu :P Ale, z tego co widzę, to Twoje keiki będzie jeszcze kwitnące?! :lol:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

No właśnie Aniu, chciałam to samo powiedzieć "dwa w jednym" tzn. keiki i jeszcze kwitnące ;:63 ;:112 Jak długo już masz tego equestrisa u siebie ? Piękny taki rozrośnięty, bujny ;:113 Ciekawa jestem za ile mój taki będzie ;:109
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”