Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Ola śliczne te podpórki ;:138
muszę się rozglądać może też zakupię ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Olu ;:196
Wpadłam przywitać się oraz zaczerpnąć inspiracji na nadchodzący sezon . Widzę,że u Ciebie prace "polowe" w pełni- nawet nowy sprzęt mąż dostarczył :;230 Gratuluję :)
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Na takich podpórkach to będzie samo rosło bez doglądania.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Olu, ja poluję na rozdrabniacz do gałęzi. Daj znać jak odpalicie swoją. Ma wałek wciągający?

Ja podpórki pod pnącza już prawie w OBI kupiłam, ale stwierdziłam, że najpierw sprawdzę, czy te moje zadołowane jesienią klemki w ogóle żyją :roll: Może podpórki mi nie są potrzebne...
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Olu, podpórki bardzo ładne, też sie zastanawiam nad nimi, bo trochę pnących roślin mam...jakie są ich wymiary, możesz napisać?
:wit
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

basjak pisze:nie kupiłam nic nawet mojej ulubionej gorzkiej czekolady
Basiu, to ja wiem dlaczego - jeszcze jesteś troszkę przeziębiona. Tak dokazywałyście pod Czereśnią ... :;230 Takie efekty, nie spodziwałabym się ...

Dzidziu, pewnie jeszcze podpórki przez jakiś czas bedą. Ludzie nie rzucali się na nie tak jak ja. Kupiłam 4szt :D

Alinko, praca wre w miarę wolnego czasu i możliwości. Namnożyło się pomysłów , ale i tak nie zrealizuję nawet połowy. Jestem zbyt chaotyczna w działaniu ;:14 Jednego dnia zaczynam kopanie jednej rabaty, a drugiego dnia okazuje się, że są inne pilniejsze prace do wykonania . I tak skaczę po ogrodzie jak zając po kapuście. Chyba nie mogę być na razie żródłem inspiracji.
aleksanderk pisze:Na takich podpórkach to będzie samo rosło bez doglądania.
A może zostawię same podpórki jako elementy dekoracyjne :D

Dagmaro, jeśli chodzi o to czy wciąga patyki , to chyba takowy wałek posiada . Ale ręki nie dam uciąć czy wciągnąć :;230 Pierwsza próba wypadła pomyślnie. Jeden patyk od róży został przerobiony na zrębki :tan Reszta chyba w sobotę. Oj będzie się działo i wióry będą leciały :lol:

Widziałam podpórki w Obi. Też fajne i cena wcale nie wyższa. Moje clematisy.sadzone jesienią też nie wyglądają na żywe, ale dam im jeszcze trochę czasu. A przy podporach posadzę nowe nabytki :D

Aniu, dzisiaj mierzyłam podpory. Po wsadzeniu do gruntu wys 100cm, szer 40cm.

A oto efekt pracy rozdrabniarki :

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wygląda na to,że niebawem trzeba będzie zamknąć wątek i otworzyć następny etap w moim ogrodzie. Tymczasem dodam jeszcze fotki zakupowe inie tylko :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wczorajszego dnia udało mi się "wykopać" i w dosłownym tegosłowa znaczeniu - korzenie groszku bylinowego. Pokazuję je ku przestrodze . Nasionka posadziłam w dobrej wierze, że ozdobi ogródek, a on rozpoczął ekspansję i terror. Mam nadzieję , że już po nim :lol: Obrazek

Jak kwitnie wygląda przeuroczo, ale pozbyć się go nie mogłam przez kilka lat.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ola, ja mam tę samą chorobę :) kręcę się w kółko. Wszystko zaczynam, niczego nie kończę ;:223 Latam z sekatorem jak dzikus, zamiast powoli i po kolei wycinać, co trzeba.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja tak mam :wit a już myślałam że taki gamoń ze mnie i nic mi nie idzie! Chodzę, szukam, kombinuję. Może to dlatego, że pogoda mnie nie rozpieszcza, jest zimno i wietrznie. Ani pryskać, ani zasilać a ograbieniu można zapomnieć ;:223 A zaraz nadejdzie ta chwila że trzeba będzie zrobić wszystko na raz :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

OJ , a ja na jesieni posadziłam sporo wzdłuż siatki,dostałam ziarnka od koleżanki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jak to dobrze, że groszku mi się nie zachciało :D
Zaszalałaś różanie ;:63 a co toto iglaste w doniczce? Ładne :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, Izo czyli nie jest z nami tak źle .Jesteśmy całkiem normalne :D Bo także miałam obawy, że to TYLKO JA tak mam. Jak się spaceruje po forumkowych ogródkach, to można nabawićsię kompleksów. W większości to są pięknie przygotowane ogrody na przyjecie prawdziwej wiosny . A u mnie totalny bałagan. Jeszcze krecich kopców nie uprzatnełam , bo ziemia ma wylądować na przekopanej rabacie, a rabata jeszcze nie do końca skopana, bo trzeba było zrobić opryski i cięcia i przygotować inspekty i ..... i tych "i" jest całkiem sporo.

Małgosiu , to Ci bardzo współczuję. Choć jeżeli masz sporo miejsca, to nie bedą przeszkodą. Bardzo ładnie pną się po siatce. Mają jednak ogromną wadę : trudne do wyplewienia i zagłuszają inne rośliny. Dosłownie zaduszają :evil:

Basiu, to na nóżce w doniczce to rozmaryn . Kwitnący :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękny ten rozmarynowy patyczak sama bym sobie takiego kupiła . Już nawet kwitnie a ja również kupiłam groszek pod siatkę . Mam nadzieję ,ze nie bedzie takżle . Za płotem może sobie rosnąć . Różyczki --fajne kolekcja
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Oleńko. Zdradź gdzie takie róże kupiłaś. :shock:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Wiesz Olu że ja byłam na drugi dzień w moim lidlu i już podpórek nie było :( A tak sobie wymarzyłam dwie szt. :( Jeżeli chodzi o bieganie po ogródku to ja na pewno przoduję :;230 Jak teraz pojechaliśmy, to mój M był załamany, nie miał nawet z kim wypić kawki [ tak się zalił] :;230 :;230 Śliczny rozmaryn ,też by się przydał , miałam ale już nie mam :wink: Dziwne , jaki Ty groszek wsadziłaś :?: Ja co roku sadzę i nie mam takich problemów ;:108 Róże piękne ale będziesz czarowała latem jak zakwitną ;:138 Sympatia to jest róża pnąca :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”