Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

mniodkowa, ten paragon zachowany na zaś mnie rozwalił, ale ja tez nieraz na wszelki wypadek takie paragony zostawiam. Natomiast wybór chwili pokazania kwiatków bardzo zmyślny. Mój m przy kompie bywa nader rzadko, więc ja bym musiała wykorzystać jakiś ważny mecz w tv. :;230
Zauważyłam, że moje dzieci ostatnio często korzystają z chwil, kiedy ja siedzę na forum i podsuwają mi sprawdziany do podpisania i inne takie. Czy ja tu przeżywam jakieś odmienne stany świadomości. ;:224
Kwiatuszki fajne kupiłaś, niech dobrze się chowają :uszy

Wczoraj mój m mnie posądził, ze sobie kupiłam radio, bo na stole zostało pudełko, w którym przysłałaś szczepki, więc ja mu na to że nie, że to od paczki ze szczepkami, na co mój m przewracając oczami: znowu (pi) kwiaty. No comments :;230
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Aga co prawda co 3-cią stronę przejrzałam Twój wątek ale dopatrzyłam się ,że lubisz koleusy. U nas na bazarze każdej wiosny po 2,50 możesz kupić już dobrze wyrośnięte, różnego gatunku.
Także na kwietniku przy ul. No.... wis a vis 3-ciego L.O. z 5 kolorów zawsze posadzono, można uszczknąć w dobrym zamiarze, żeby lepiej się rozkrzewiły :wink: .
Tak napomknęłam o tym z myślą,że jak przyjdzie wiosna, to żebyś wiedziała gdzie się udać :heja . ;:65
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tesia kochanie dziękuję Ci ;:196 faktycznie miałam jednego koleuska i jak zobaczyłam że bywa ich więcej to się rozmarzyłam i dziewczynki (Beatka i Krysia) bardzo szybko wspomogły mnie w moich chciejstwach i dostałam takie paki, że chyba już nie ma czegoś czego ja nie mam ;:224 nie były zbytnio prezentowane, bo się ukorzeniały, każdy w innym czasie i różnie się prezentowały po podróży, ale w nowym wątku (bo ten już zbliża się czas zamknąć) to pokażę co mam - oczki Wam się zrobią o takie --> ;:154 :;230 No ale jakbym za zimę dokonała na nich mordu to dobrze wiedzieć gdzie się wybrać ;:108
rapunzel pisze:Zauważyłam, że moje dzieci ostatnio często korzystają z chwil, kiedy ja siedzę na forum i podsuwają mi sprawdziany do podpisania i inne takie. Czy ja tu przeżywam jakieś odmienne stany świadomości.

no coś w tym jest ;:108 ja też jak zapatrzę się w Wasze kwiatki to tylko ;:101 i jak dzwoni tel w pracy to trochę ciężko mi się skupić kiedy ktoś o coś pyta a ja mam w głowie np. fioletowego grudnika :shock: heliofitki...
rapunzel pisze: Wczoraj mój m mnie posądził, ze sobie kupiłam radio, bo na stole zostało pudełko, w którym przysłałaś szczepki, więc ja mu na to że nie, że to od paczki ze szczepkami, na co mój m przewracając oczami: znowu (pi) kwiaty. No comments.

Mój też zobaczył te pudełko i też oczy :shock: ale obok leżały jeszcze szczepki to nie zostałam posądzona skąd to ;:14 choć już widział różne sposoby pakowania i raczej zdziwienia nie wykazuje, jedynie stwierdził, że nam forumowiczom należą się dofinansowania z UE ponieważ taki recycling opakowań jaki my robimy to nie robi nikt :;230

Madzia, Tesia
- dzięki dziewczynki za namiary ;:196 stało się jasne - chodziło mi o cylindryczną ;:108 ta z allegr.o podoba mi się ale jednak ta z Tesi linka fajniejsza, wolę takie sterczące patyki :;230 tym bardziej, że jak to pisała Chrapka - można ją do sufitu wyhodować jak jej sąsiedzi :shock:

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Obrazek To filodendron dziurawy:)

Gloksynia ciekawe jaki kolor będzie miała w środku?
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Hibuś na okaz zdrowia wygląda... i ile pączusi jeszcze na nim :shock: ... okazja była godna pozazdroszczenia ;:108
Gloksynia też niczego sobie... ciekawe czy jakieś gardełko nakrapiane będzie miała ;:224
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
kohleria
200p
200p

Post »

Aga ależ proszę uprzejmie ;:196 . Pomyliłam cenę koleusów, po 1,50 lub po 0,80 zł ;:138 .
Jutro z moim jedziemy do Obi. Muszę zapisać na kartce ,żeby nie zapomnieć, że mam jechać :;230 .
Na moje przeziębienie chyba podziałał Gripex :shock: . Idzie ku lepszemu... tfu , tfu,.. żeby nie zapeszyć :| .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

kohleria, a wiesz, że grippex zawiera jakiś składnik, który może wywołać kołatanie serca ( jakaś babka trafiła po jego zażyciu do szpitala :shock: ) i moja lekarka rodzinna ostrzegała, żeby absolutnie go nie kupować i nie przyjmować.
mniodkowa, ja myślę, że to powinny być jakieś nawet poważne sumy z tej unii, bo nie tylko dotyczy to pudełek do wysyłania szczepek, ale także wielokrotnego wykorzystywania doniczek po sadzonkach ze sklepu ogrodniczego, a nawet pudełek po serkach i jogurtach na młode sadzonki. Nic tylko wniosek pisać. :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:196 dla Wszystkich ;:4
Jagoda, Teśka - z tym gripexem to i w tv mówili już ponad rok temu... teraz kupuję teraflu ;:224
Cieszę się, że Tesia mi zdrowieje ;:108 będzie miała sily pójść na otwarcie Tesco ;:224 :;230

kohleria pisze: Pomyliłam cenę koleusów, po 1,50 lub po 0,80 zł .
Jutro z moim jedziemy do Obi.

tak myślałam, że koleuski koło złocisza ;:108 choć na rynku nie widziałam ich, ale to pewnie temu, że się nie rozglądałam ;:14
Jak już wybierzesz sobie coś z tego stojaka za 5zł czy innego zielonego w przecenie w tym OBI to abyś się nie nachodziła niepotrzebnie jak ja - od razu na tym stoisku poproś o wypełnienie kuponu z rabatem na tego kwiatka bo przy kasie wbija się cena "normalna" ;:223

Anjja pisze:Hibuś na okaz zdrowia wygląda... i ile pączusi jeszcze na nim ... okazja była godna pozazdroszczenia
Gloksynia też niczego sobie... ciekawe czy jakieś gardełko nakrapiane będzie miała

Aniu - to tylko te takie...resztki po pączkach, pączków ani jednego :( ale mam nadzieję, że u mnie mu się spodoba i zakwitnie... byle nie za 2 lata ;:223
z tą gloksynią to się zastanawiam, czy rozwinie te pąki, obstawiam, że już poszła sobie zimować, ale kto wie... :roll:

Patrycja - dzięki ;:196

Nie będzie mnie do... nie wiem kiedy - jadę sprawdzić czy w Białystoku też tyle ;:3 co w "naszych pięknych Suwałkach" :heja pozdrowionka!
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Agusiu miłego wyjazdu Ci życzę ;:196 i dużo, dużo ;:3
A Tesia nasza biedna nie przeczytała Twojej rady i opisała u siebie swoje przejścia w Obi. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Ty to zawsze coś fajnego trafisz...
Oj i co ja widzę drugi wątek wielkimi krokami się zbliża :)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko - ja do Ciebie z wizytą czy bardziej z wizytacją a Ty do Białegostoku ?????
A już miałam nadzieję , że bliżej , w moje strony :? Jak zwykle u Ciebie i pooglądać można
i naczytać się sporo - miłych wrażeń z wyjazdu i duuużo ciekawostek przydałoby się ;:108 ;:180
kohleria
200p
200p

Post »

[quote="rapunzel"]kohleria, a wiesz, że grippex zawiera jakiś składnik, który może wywołać kołatanie serca ( jakaś babka trafiła po jego zażyciu do szpitala :shock: ) i moja lekarka rodzinna ostrzegała, żeby absolutnie go nie kupować i nie przyjmować.

Dziękuję! U mnie były inne objawy. Szumiało w uszach jak na dyskotece . Do tego bardzo lekkie chwilowe zawroty głowy :evil: .
Tyle,że już po pierwszej tabletce poczułam znaczną poprawę.Katar przynajmniej się zaczął, a to miałam wrażenie ,że ta suchość idzie aż na oskrzela. Ani razu też nie kaszlnęłam w nocy. Wcześniejszą noc , całą kaszlałam :evil:
Jestem na 98% zdrowa w tym temacie :D .
Więcej brać nie będę , skoro lekarka odradziła.
Wiem,że dobry jest Fervex - w razie potrzeby skorzystam. Obym nie musiała!.
Porady Miodunki nie czytałam, bo nie zaglądałam tu jakoś tego dnia. Miałam gorzej i tak, jeden kwit z błędem , jak już pisałam. :evil:
W Tesco nie doszukałam się w google,że będą kwiatki?. No i dobrze, kasa w kieszeni zostanie. :uszy
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś ;:196
Jestem bardzo ciekawy kolorku twojej gloksyni ;:108
A może już zakwitła???
Ja swoje już zimuję :wink:
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wróciłam ;:71
W Białymstoku nie dość, że słońca nie było to i zimniej niż w moich Suwałkach :shock:

Przy okazji bo potrzeba przecież była ;:224 zaliczyłam Real - Aniu (Anjja) - tam nie było sansewierii cylindrycznych :( w ogóle kwiaty co posiadali to niewarte uwagi takie miernoty ;:29 Za to w Auchan były dość ładne, duże storczyki, ale tylko białe i ciemno różowe a ani jeden ani drugi kolor nie zrobił na mnie wrażenia typu "och!" więc sobie darowałam... Polomarket też bym zaliczyła, gdyby w necie nie było złych godzin otwarcia (byłam o 21.30 a tam do 21 a nie 22 ;:223 ) więc trudno...
Ja jak nie szukam to się "trafia" a jak chcem to nie ma ;:223 jak to się mówi... "życie..."

kohleria pisze: W Tesco nie doszukałam się w google,że będą kwiatki?. No i dobrze, kasa w kieszeni zostanie.

W każdym Tesco są kwiatki ;:108 może po prostu w gazetce nie było, bo w gazetkach tescowych nie pokazują kwiatków... przekonamy się ;:224

Krysiu - Ty zawsze jakoś odwiedzasz mnie wtedy kiedy ja sobie pojadę gdzieś ;:223

Stokrotkania pisze:Ty to zawsze coś fajnego trafisz...
Oj i co ja widzę drugi wątek wielkimi krokami się zbliża

dzięki ;:196
zbliża się, ale koleżanka ma przyjechać na kilka dni to chyba się odwlecze....

elcia1974 pisze:Agusiu miłego wyjazdu Ci życzę
A Tesia nasza biedna nie przeczytała Twojej rady i opisała u siebie swoje przejścia w Obi.

dziękuję, wyjazd był udany ;:196 posiedzieliśmy u już dawno nie widzianych znajomych :)
widziałam przygody Tesi w OBI... ;:224 jacyś oni tam, że tak powiem... 'nienormalni'

Adaś - nowa gloksynia nie zakwitła i raczej się nie spodziewam, zobaczyłam, że ma 2 liście wiotkie i jedna łdyżka kwiatowa taka podgnita, więc raczej do zimowania się zbiera... ale to nic, kiedyś się z nią zapoznam ;:108
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Oczywiście wszystkie roślinki pokazujesz piękne ale jak zwykle w głowie utkwił mi hibuś już tutaj ;:65 na jego rozkwit ;:108

Pozdrówki ;:196
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”