Zakątki na Dębowym 3
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Aniu spacerek po Twoim bogato ukwieconym i kwitnącym ogrodzie to przyjemność Chwalę po kolei wszystkie pokazane zdjęcia i kwiecie...
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
https://images90.fotosik.pl/605/73d26fc26a4921ef.jpg superowa fota , a dzisiaj Amelka tez parę fotek ustrzeliła aparatem. Nawet dobrze jej wyszły te fotki, bo o wszystko się pyta co to ostrość, ale niech sie uczy ja mam czas żeby jej tłumaczyć. Niestety jeżówki u mnie nie chcą rosnąć, więc spasowałam nic na siłę Cieszę się ze wreszcie jesteś zadowolona z kwitnienia róż
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Aniu robisz piękne zdjęcia Tawułka za młodu nie rośnie chyba zbyt szybko - posadziłam wiosną i nie zanosi się by zakwitła w pierwszym roku.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu piękną kolekcję liliowców zgromadziłaś. Mikołajek z czerwonym pięknie zestawiłaś.
Różowy krwiściąg cudny. Znasz odmianę?
Za zdjęcia też powinnaś dostać niejedną nagrodę, masz oko artysty.
Pozdrawiam serdecznie.
Różowy krwiściąg cudny. Znasz odmianę?
Za zdjęcia też powinnaś dostać niejedną nagrodę, masz oko artysty.
Pozdrawiam serdecznie.
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Aniu mnie zachwyciła pierwsza fotka ,taka piękna delikatna łączka,jak bym była owadem to bym się z tamtąd nie wyprowadzała
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Jeżówki piękne! Wysiałem ale nie wzeszły A chciałem przynajmniej te najzwyklejsze...
Krwiściąg piękny! Na szczęście z tą rośliną nie mam problemów
Krwiściąg piękny! Na szczęście z tą rośliną nie mam problemów
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- anabuko1
marpa-Maryniu Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa.
Ja lobię byliny, duzo różnych bylin i kwitnień.
U mnie musi coś stale być kwitnącego. Człowiekowi od razu weselej, milej, prawda ?
JAKUCH-Jadziu Cieszę się,że to zdjęcie ci się spodobało. Ale co to za roślina to ja już nie pamiętam
Czyli wnusia też robi zdjęcia ? Fajnie. U mnie syn też fotografia się zaraził. Duzo różnych obiektywów nakupił i rożne zdjęcia robi w rónych miejscach. Czasami sobie jakiś obiektyw od niego pożyczę
U mnie jeżówki jedne rosną, inne nie.Nie wiem od czego to zależy.
Tak w tym roku jestem już zadowolona z kwitnienia róż. I już wiem,że same z siebie tonie wiele kwiatów mają.
Cóz i je trzeba trochę podkarmić. Dałam 2 razy nawozu dla róż i już ładniejsze. A gdybym jeszcze je podlewała to może też ładniejsze jeszcze byłyby.
Ale nie wyrabiam się czasowo, to i podlewania kwiatów nie ma.
Bufo-bufo-Olu Bardzo ci dziękuję za miłe słowa.
Tawułek mam kilka. I chyba wszystkie od razu mi kwitły. Chyba zależy jakiej wielkości są te sadzonki. A może i od miejscówki. Może i twoja jeszcze zakwitnie.
Ja lobię byliny, duzo różnych bylin i kwitnień.
U mnie musi coś stale być kwitnącego. Człowiekowi od razu weselej, milej, prawda ?
JAKUCH-Jadziu Cieszę się,że to zdjęcie ci się spodobało. Ale co to za roślina to ja już nie pamiętam
Czyli wnusia też robi zdjęcia ? Fajnie. U mnie syn też fotografia się zaraził. Duzo różnych obiektywów nakupił i rożne zdjęcia robi w rónych miejscach. Czasami sobie jakiś obiektyw od niego pożyczę
U mnie jeżówki jedne rosną, inne nie.Nie wiem od czego to zależy.
Tak w tym roku jestem już zadowolona z kwitnienia róż. I już wiem,że same z siebie tonie wiele kwiatów mają.
Cóz i je trzeba trochę podkarmić. Dałam 2 razy nawozu dla róż i już ładniejsze. A gdybym jeszcze je podlewała to może też ładniejsze jeszcze byłyby.
Ale nie wyrabiam się czasowo, to i podlewania kwiatów nie ma.
Bufo-bufo-Olu Bardzo ci dziękuję za miłe słowa.
Tawułek mam kilka. I chyba wszystkie od razu mi kwitły. Chyba zależy jakiej wielkości są te sadzonki. A może i od miejscówki. Może i twoja jeszcze zakwitnie.
- anabuko1
cyma2704-Soniu Lubię liliowce. Mam je posadzone w różnych miejscach.
Mikołajki to mi się sieją same. Już je wyrywam. Ale parę zostawiam. Hmm w ubiegłym roku kupiłam sobie jakiś krwiściąg. I taki jest.
Wołałabym ten bordowy. Ale jest różowy. Niestety nazwy nie znam.
Bardzo dziękuję za pochwalę moich zdjęć. Lubię to też.
I ja pozdrawiam serdecznie.
lojka 63-Jolu Bardzo się cieszę,że spodobała ci się moje rabata. U mnie jest trochę sielsko, rośliny same tworzą klimat już.
Ja może gdzie niegadzie ich koryguję.
Florian Silesia Dziękuję. Kilka jeżówek dobrze mi rośnie. A kilka tak sobie,a kilka przepadło. Ot kapryśne to trochę rośliny. Ale każdy chyba je lubi.
a te zwykłe to już mi się same w różnych miejscach sieją. I ja je zostawiam .
Dziękuję. Krwiściąg mam od jesieni. Kupiłam mała sadzonkę. Może już będzie rosła. Bo jedna kiedyś mi nie przeżyła. chciałabym ten bordowy jeszcze.
Mikołajki to mi się sieją same. Już je wyrywam. Ale parę zostawiam. Hmm w ubiegłym roku kupiłam sobie jakiś krwiściąg. I taki jest.
Wołałabym ten bordowy. Ale jest różowy. Niestety nazwy nie znam.
Bardzo dziękuję za pochwalę moich zdjęć. Lubię to też.
I ja pozdrawiam serdecznie.
lojka 63-Jolu Bardzo się cieszę,że spodobała ci się moje rabata. U mnie jest trochę sielsko, rośliny same tworzą klimat już.
Ja może gdzie niegadzie ich koryguję.
Florian Silesia Dziękuję. Kilka jeżówek dobrze mi rośnie. A kilka tak sobie,a kilka przepadło. Ot kapryśne to trochę rośliny. Ale każdy chyba je lubi.
a te zwykłe to już mi się same w różnych miejscach sieją. I ja je zostawiam .
Dziękuję. Krwiściąg mam od jesieni. Kupiłam mała sadzonkę. Może już będzie rosła. Bo jedna kiedyś mi nie przeżyła. chciałabym ten bordowy jeszcze.
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Fajne i ciekawe kompozycje hortensji z liliowcami oraz lili z makami. Czym wypełniasz miejsce po makach i liliach; to kolejny mój temat do nauczenia; jak zatykac dziury pózną wiosną i póznym latem.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu u Ciebie widzę, że zaprawy z ogórków to tak jak u mnie pracy pełno. Ogród pięknie kwitnie pogoda dopisuje tylko trochu mało deszczu dziś akurat u mnie pada. Pozdrawiam miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fajne kolorowe fotki widać na nich obfitość kwitnienia poszczególnych roślin. Czy masz Aniu kłopoty z tojeścią orzęsioną Fireckracker .U mnie gdybym jej nie ujarzmiła zawładnęłaby calutki ogródek Moje Rudbekie też zbierają się do kwitnienia . Milutkiego wieczorku
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Uśmiałem się gorzko. Bo widzisz, z moją glicynią problem jest taki, iż po dziesięciu latach od posadzenia ciągle NIE kwitnie. Trafił mi się felerny egzemplarz i doprowadza mnie do rozpaczy.
Poza tym – cudownie u Ciebie i bardzo kwieciście.
Pozdrawiam!
LOKI
Poza tym – cudownie u Ciebie i bardzo kwieciście.
Pozdrawiam!
LOKI