Storczyki TULIPANA998

Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To rzeczywiście jakieś niemiłe stworzenie z tej kobitki było. Ja 2 miesiące temu byłam w podobnej sytuacji - kobitka wymarzyła go sobie dla córki, więc jej wyjęłam ze swojego koszyka i dałam. Był niespotykany - biały w brązowe "biedronki". Ale za chwilę spotkała mnie za ten gest nagroda - moje oczy padły na skrytą za innymi Philadelphię, o której marzyłam.
Marzy mi się taka brązowa biedronka, ale myślę, że gdzieś tam była bardzo zadowolona córka tej pani i od razu mi weselej. :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

czasami się tak zdarza... mojego białego wielkokwiatowego widziałam wcześniej u kogoś w koszyku, ale widocznie się rozmyślił i ja go kupiłam ;)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja kiedyś nie zdążyłam i ktoś sprzątnął mi upatrzonego storczyka, ale się wściekałam. :evil:
Na pewno Ci się uda i znajdziesz tego falenopsis już wkrótce. :D
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Artur żebym takiego miała to w poniedziałek już by poszła do Ciebie paczuszka ale niestety takiego kolorku to ja nie mam :(
Ech co za baba ;:156 ;:156 ;:156
A genialny to faktycznie jesteś ;:113
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Tulipanku czy storczyk z Biedronki wyglądał tak ?

Obrazek

Nie jest to typowa miniaturka, ale coś pomiędzy i jeśli o takim właśnie marzysz to bardzo chętnie pomogę :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

He he bardzo lubię czytać Twoje posty o zdobywaniu storczyków. Są rozbrajające. Choć ostatnia opowieść jest trochę smutna... Ale nie martw się, bo coraz więcej jest storczyków w sklepach i częściej pojawiają się ciekawe. Jestem pewna, że w końcu dorwiesz wymarzonego :wink: .

A okazy masz piękne. Bardzo fajne te z rynku. Ostatnio mam fazę na takie duże :lol: .

I jeszcze pytanie - jak sobie radzisz z Miltonią? Czy ona nie stroi fochów? Nie mam, ale zastanawiam się nad zakupem.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Ewelino, piękny ten którego pokazałaś, ja w Biedronce nie trafiłam na nic ciekawego, a tak miałam chęć coś kupić.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Renatko, w Biedronce nie byłam, ale kto wie ... może się wybiorę :D

Ten ze zdjęcia to taki mały cudaczek :D
Ma dziwne płatki i jeszcze dziwniejsze liście :lol:, a kolor kwiatuszków absolutnie mnie zniewolił :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Ewelino, wcale się nie dziwię,że uległaś temu pięknisiowi, jak kiedyś spotkam takie cudo też sobie kupię.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :D
Dzisiaj przyszedłem do domu taki padniety , że odrazu padłem i spałem z godzine :roll: . Później tata powiedział , ze jedziemy do rodzinki bo wujek , ciotka i kuzynka już jutro wylatuja do Włoch , aż do świat i musieliśmy się pożegnać.. i nie było czasu na kwiatki.. Jutro mam iść do szkoły jeszcze do kuchni w dodatku na 14:30 i przygotowywac obiad na 400 osób bo jest 65 lecie liceum i zjazd absolwentów... :evil: :evil: :evil: . Normalnie mnie trafia i jeszcze obiadu nie dostaniemy , bo organizator ma wszystko wyliczone :evil: . Wykorzystuja nas na maksa :twisted: .
A z storczyków to w sumie nie ma co focić bo mnie juz chyba nie lubią i niekwitną.. , jednemu maluszkami z keiki , które oddzieliłem wczoraj , klapły listki , ale podlałem dobrze i chyba sie podnoszą.. :roll: . Same liście tylko podziwiam , bo jak jakis przekwitnie to moment usycha cały pęd każdemu i nie przedłuża.. :roll: . Teraz najładniej kwitnioe piegusek i bordowo - kremowy , woskowany no i żółty z fioletową warżką ..

Storczykowa - Aha , jakoś to będzie , może nie bedzie źle.. , wszystko minie..
Chcesz powiedziec , ze jeśli kiedyś przeprowadzisz sie do własnego domu i załozysz rodzinę to będziesz miała na posesji tylko trawkę.. ? :shock: :shock: :shock: :? :? :? Jeszcze zmienisz z czasem zdanie i checi :wink: .

Krzysiek - Dzięki ;:131 :lol: , ciągle mam problem bo z wyjazdem szkoła mi przeszkadza :evil: . No nie ? , nie ma to jak pepsiora i hrupole z biedronki .... :;230 :;230 :;230

Dak - No niestety... , musiał być bardzo ciekawy :P , ale Philadelphia też jest super :P i na mojej liście :roll: .

Dewuko - Ja też byłem strasznie wściekły , nawet jestem do tej pory :twisted: .Moze jeszcze bedzie okazja , ale przy moim szczęściu.. :roll: .

Agatko - Kochana , aż sie wzruszyłem , ;:226 ;:97 ;:167 . Ja wiem , ze Ty masz wielkie i dobre serducho ;:168 . Swoja droga dziwne , że takiego nie masz :lol: , myslałem , ze nie ma takiego , którego Agatka by niemiała :lol: :wink: .
Różni sa ludzie.. , trudno.. :roll:
dziękuję ;:131 , przesadzacie.. :lol: .

Ewelinko - Kochana , trochę inny tamten był , może nie aż tak ciemny :shock: i na pewno miał inny środeczek nie taki biały , ale też ciekawy :P .

Kasiu - dziękuję :lol: , problem , ze ja do takich sklepów mam daleko... :twisted: . Miltonia.. , ostatnio ja zaniedbałem i 3 liście posżły.. , stroi fochy... :evil: :evil: :evil: , normalnie nerwów nie mam , podobnie cambria , 1,5 roku nie kwitnie tylko pseudobulwy.... :roll: :( . Ciekawe czy u mnie ta miltonia przezyje czy kolejny wydatek sie zmarnuje.. :(

Renatko - Faktycznie Ewelince udało sie podonego do tego co chciałem upolować.. :P .
Był jeszcze biały w różowe żyłki miniaturek i maił duuuzo kwiatów , ale miał ucietego do połowy i jeszcze poparzonego liscia i korzonki nie zabardzo.. :( . No i wróciłem bez niczego.. :( :( . Zawsze często chodze do biedronki , a tu w jeden tydzien zaniedbałem , a podobno w środe wieczorem były już storczyki.. , pewnie jakieś ciekawe i to po 17.99 , takie tanie.. , ryczec mi sie chce... Chociaz moze ten oryginalny był tylko jeden.. ?

Pozdrawiam :)
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Storczykowa - Aha , jakoś to będzie , może nie bedzie źle.. , wszystko minie..
Chcesz powiedziec , ze jeśli kiedyś przeprowadzisz sie do własnego domu i załozysz rodzinę to będziesz miała na posesji tylko trawkę.. ? Jeszcze zmienisz z czasem zdanie i checi .

Nienawidzę robić w ogródku, więc pewnie będę mieć na podwórku magnolie, choinki, tulipany itp, czyli takie rośliny, przy których nie trzeba robić. Plewienie i dłubanie w ziemi to dla mnie coś okropnego i niecierpię tego. Jak byłam mała, to lubiłam sadzić kwiatki i mieć ogródek, ale plewienia nigdy nie lubiłam i jak pojawiły się chwasty, po prostu olewałam ogródek.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

A no widzisz Arturku nie mam haha ;:112
A Ty za to masz takiego którego ja nie mam a bardzo chcę :(
Już mam takie dwa chciejstwa i nigdzie nie mogę ich dostać ;:156
Obi ostatnio przeczesałam i nic :(
Awatar użytkownika