Ogródek EdytyB - początki amatora
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek EdytyB - początki amatora
pikny kolor azali i fuksji mam kilka sztuk ale nie tak piękne .. a rogownica tez u mnie ładnie się rozłazi oo całych rabatkach ,po kwitnięciu zmniejszam ją do minimum i tak się rozrośnie w piękne poduchy
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EDYTKO Twoje piwonie już popękały a u mnie jeszcze pąki ,ale może jutro juz beda
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
moja hortensja nie ma jeszcze paków ,pewnie mam inną ,tawułki mają ładne narosty też mam takie , a na pień włażą rojniki niedługo się namnożą .. moja majowa piwonia też już kwitnie a późniejsze też niedługo zakwitną szczególnie te przy południowej ścianie ..
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Edyto "Annabell" już w pąkach?
Nie do wiary... moja poszła w krzak a mini pąki kwiatowe mogę dostrzec ... z lupą...
Pięknie wygląda ta kompozycja z pniem...
Z peoni wyszło w tym roku coś dziwacznego u mnie, mnóstwo pąków ma różowa wciśnięta miedzy silne krzewy
a pojedyncze pąki i bardzo niewiele te ciemne,które mają "salony" do dyspozycji...
Nie do wiary... moja poszła w krzak a mini pąki kwiatowe mogę dostrzec ... z lupą...
Pięknie wygląda ta kompozycja z pniem...
Z peoni wyszło w tym roku coś dziwacznego u mnie, mnóstwo pąków ma różowa wciśnięta miedzy silne krzewy
a pojedyncze pąki i bardzo niewiele te ciemne,które mają "salony" do dyspozycji...
- EdytaB
Hortensje to kapryśne panny ja się nad nimi trzęsę bardzo, popatrzyłam dziś na Anabell i ma jakieś oklapnięte liście Nie wim czemu .
Krysiu może dlatego ta peonia ma tylke kwiatów, że była osłonięta i od deszczów i zimnych wiatrów.
Maniuśka ja mam i piwonie, które kwitną po tych majowych.
Ta fotka jest z zeszłego roku - czerwiec (wtedy były mocno doświatczone przez deszcze)
A to moje dzisiejsze zakupy z all:
Rozchodnik Matrona,
Sanguisorba officinalis,
Jeżówka Purpurowa,
Jeżówka DOUBLEDECKER
Jarzmianka Ruby Cloud
Wiem, że pospolite rośliny i w większości ogrodó już dawno są , jednak i ja chcę je mieć.
Krysiu może dlatego ta peonia ma tylke kwiatów, że była osłonięta i od deszczów i zimnych wiatrów.
Maniuśka ja mam i piwonie, które kwitną po tych majowych.
Ta fotka jest z zeszłego roku - czerwiec (wtedy były mocno doświatczone przez deszcze)
A to moje dzisiejsze zakupy z all:
Rozchodnik Matrona,
Sanguisorba officinalis,
Jeżówka Purpurowa,
Jeżówka DOUBLEDECKER
Jarzmianka Ruby Cloud
Wiem, że pospolite rośliny i w większości ogrodó już dawno są , jednak i ja chcę je mieć.
Edyto, ja też zamawiam pospolite rośliny, bo jeszcze ich nie mam, a chcę mieć Także nie masz się czym przejmować. To jest Twój ogród i Ty wiesz najlepiej co byś w nim chciała mieć posadzoneEdytaB pisze:Wiem, że pospolite rośliny i w większości ogrodó już dawno są , jednak i ja chcę je mieć.
A piwonie masz już ładniutkie i nawet się rozwijają
A Jeżówka DOUBLEDECKER, jest piękna i też ją zamówiłem , tylko nie wiem czy mi przeżyła. Ale mam nadzieję, że tak.
- EdytaB
- EdytaB
Marcin - fakt, jeżówki sa piękne i mam nadzieję, że twoje dotrą w super stanie, ja jestem bardzo zadowolona z zakupów, roślinki w super kondycji, rewelacyjnie zapakowane a ceny 4-6 zł. Musze jeszcze kilka "pospoliciaków" u niej zamówić.
Piwonie mają się super (tfu tfu) mam jeszcze taki mały krzaczek, dostałam go w zeszlym sezonie jako gratis z cebul, nie kwitnie i nawet zbyt nie podrósł. Ale chyba piwonie tak mają musze poczekać.
Halinko - to fakt, że wszystkiego mieć nie można.....w jednym sezonie a chba masz zamiar jeszcze porządzić w swoim ogrodzie
Piwonie mają się super (tfu tfu) mam jeszcze taki mały krzaczek, dostałam go w zeszlym sezonie jako gratis z cebul, nie kwitnie i nawet zbyt nie podrósł. Ale chyba piwonie tak mają musze poczekać.
Halinko - to fakt, że wszystkiego mieć nie można.....w jednym sezonie a chba masz zamiar jeszcze porządzić w swoim ogrodzie
- EdytaB
Czai się na córkę .......hal1959 pisze:Ciekawe kogo ten kotek tak podgląda
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Edytko dzięki takim zimom to ciągle trzeba coś zmieniać ,wymieniać,czyli cały czas rządzę w ogrodzie
Fajnie wygląda kiciuś ,tak autentycznie
Fajnie wygląda kiciuś ,tak autentycznie