Jestem nowa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Re: Jestem nowa

Post »

Dziękuję i szybko robię oprysk bo to moje pierwsze ant. i najbardziej go lubię. :(
Powiem Wam jaki mi wyszedł kolor z dwóch posadzonych w jednej doniczce ant.: z bordowego i zielono-czerwonego = biały :heja
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

justi28 pisze: Powiem Wam jaki mi wyszedł kolor z dwóch posadzonych w jednej doniczce ant.: z bordowego i zielono-czerwonego = biały :heja
No takie cuda to tylko natura może stworzyc. ;:224 Ja bym nie wpadła na to, że z tych kolorów może wyjśc biały. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Post »

Elcia ja sama nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam ale chyba mnie wyczuły bo zawsze chciałam mieć białego :;230
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Ja teraz też jestem nowa - witam.
Pozwalam sobie od jakiegoś czasu na wędrówki po forum i podziwiam prezentowane rośliny.Jedne tylko podziwiam,a inne podziwiam i trochę zazdroszczę,choć mam też kilka takich,ktore też są piękne.Zresztą - wszystkie kwiary są piękne ;:138
Szczególnie podobał mi się hibiscus - u mnie w domu rośnie marniutki (ale jest to trochę zasługa moich kotów),no i cebule cudownie kwitnące.
Nigdy ich nie uprawiałam choć zachwycają mnie od zawsze.
Szczerze wyrażam swój podziw dla całej kwiatowej "hodowli" i życzę dalszych sukcesów.
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Piękności Eluś pokazujesz.Powiedz mi jak Ci rośnie jaśmin?W cieniu raczej,czy bliżej słoneczka?Mam dwa gatunki,maluszki jeszcze.Jeden mi marnieje o ładnych drobnych listeczkach.Drugi już puszcza powoli listki.I tak z nimi latam od jednego parapetu do drugiego co im zapewne nie służy.
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
luczek95
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 22:10

Post »

Co do przędziorka to spróbuj zwiększyć wilgotność + oprysk
I możesz przetrzeć liście wilgotną gąbką. (ale nie obcieraj potem innych roślin tą samą gąbką :wink: )
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu :)
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Ja gdy mi przędziorek zaatakował bluszcz to przede wszystkim odizolowałam go od innych roślin.A potem po dwa razy diennie spryskiwała lub pod prysznic.Można też ponoć zanużyć roślinkę całą w wodzie na kilka minut owijając uprzednio doniczkę folią.Możliwe że wtedy się pajęczaki poduszą.Wiem że nie lubią wilgoci.
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”