Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Raczusiu tak nauczyła mnie koleżanka , która 20 lat prowadzi szkółkę róż i wiele wiadomości praktycznych mam przekazane przez nią . Na wiosnę ścinam tylko po to , żeby pobudzić je do życia [2mm łodygi] . Mały krzaczek łatwiej jest nawet zabezpieczyć na zimę . Tnę do wysokości 3-4 oczka od dołu . Wtedy one ładnie się rozrastają i są gęste .
Pozdrawiam Cię Aneczko
Pozdrawiam Cię Aneczko
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- andriu53
- 1000p
Boguniu i Gabi ten piękny kwiatuszek to crinum , powtórzył kwitnienie . Miałam go wykopać i zabezpieczyć na zimę , a tu taka miła niespodzianka -znów kwitnie . Gabi przecież obiecałam Ci odnóżkę ,a na razie nie mogę , bo kwitnie .
Madziorku chwastów nie ma , ale za to Jędruś naznosił w kieszeniach kamieni i porozrzucał po działce .
Całuski od Zochy
Madziorku chwastów nie ma , ale za to Jędruś naznosił w kieszeniach kamieni i porozrzucał po działce .
Całuski od Zochy
Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Zosiu, pamiętam, ale wydawało mi się że wyglądał trochę inaczejandriu53 pisze:Boguniu i Gabi ten piękny kwiatuszek to crinum , powtórzył kwitnienie . Miałam go wykopać i zabezpieczyć na zimę , a tu taka miła niespodzianka -znów kwitnie . Gabi przecież obiecałam Ci odnóżkę ,a na razie nie mogę , bo kwitnie .
Może to kwestia ujęcia, ale tak czy inaczej jest śliczny i dziękuje że o mnie pamiętasz.
- andriu53
- 1000p
Bogusiu Jędruś ma kieszenie jak kangury torby , a że szyć co nieco potrafię to mu takie sprytne wymyśliłam
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Gabuniu wcześniej faktycznie crinum było ładniejsze [str.64], w tej chwili jest już zimno i mniej słoneczka i kolor kwiatu jest blady . Gazeta wyborcza jako dodatek wydała zestaw 8 encyklopedii roślin . Nie wiem co robić , w zaleceniach jest , że można na zimę crinum okryć słomą , wytrzymuje tem. do -5 stopni . Może z całą bryłą ziemi wsadzić do donicy i pozostwić do wiosny w ganeczku ? Jak myślisz Gabi , poradż mi , jestem w kropce . Cebule przybyszowe rozdziela się wiosną .
Całuski od Zochy
Całuski od Zochy
Spis wątków
Spis wątków