Rośliny doniczkowe - effa
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje gruboszki też troszkę pogubiły listków tej zimy, ale już się regenerują. Z mijsc z których listki opadły wyrastają nowe gałązeczki. nie ma tego złego..... gruboszek będzie gęściejszy.
Twój też Ewuniu się pozbiera.
Twój też Ewuniu się pozbiera.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
Kolekcja jak się patrzy Wpadła mi w oko osłonka od sansewerki Laurentii Świetna!
Cylindricy po cichutku zazdroszczę ;)
Cylindricy po cichutku zazdroszczę ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za miłe słowa o moich zielonych podopiecznych i za tak liczne odwiedziny
aconitum, katrina26 ja nie mam kota a królik na szczęście za papirusem nie przepada, z resztą i tak do niego nie sięga
kati-1976 pewnie że zapraszam do kaktusowego, tylko tam zdjęcia będę wklejać powoli bo sporo kaktusików nie ma jeszcze swoich domków i niezbyt dobrze mi się je fotografuje, poza tym jest ich trochę szczególnie po tym ostatnim zakupie stu sztuk
miluck dziękuję a kciuki za gruboszka bardzo się przydadzą
natija dzięki za pocieszenie jestem dobrej myśli
treissi sansevierki należą także do mich najukochańszych roślin, dlatego zawsze męczyłam mojego M żeby mi taką sprawił, no i mi się dostało aż dwie od niego
myszorek mi także wpadła w oko ta osłonka, kupiłam takie dwie sztuki w komplecie. Drugą ma zamioculkasik
anoli trzykrotka aż na chwilę poczerwieniała od tego komplementu
A jak się zrobi trochę cieplej to wyślę Ci jeszcze raz tą zebrinkę bo ta ostatnia moja przesyłka była pechowa
Agar z tym miejscem u mnie to też jest nie za wesoło... a mam jeszcze masę ostatnio zakupionych kaktusów których nie mam gdzie utknąć
Tak, poza tym, to będę się musiała pozbyć trochę roślin w najbliższym czasie... Szkoda mi ich bardzo ale niestety jest to siła wyższa, gdyż muszę koniecznie zyskać trochę miejsca w mieszkaniu i to w miarę szybkim tempie, a rośliny niestety dużo mi go zabierają... Także za niedługo utworzę nowy wątek w odpowiednim dziale i jakby ktoś był zainteresowany kupnem jakiejś roślinki to zapraszam. Nie wiem jeszcze które zdecyduję się sprzedać bo to ciężki wybór nad którym muszę się trochę zastanowić. Będzie ciężko
A paru osobom, którym wcześniej obiecałam wysłać roślinki oczywiście wyślę tylko niech się jeszcze troszkę ociepli
aconitum, katrina26 ja nie mam kota a królik na szczęście za papirusem nie przepada, z resztą i tak do niego nie sięga
kati-1976 pewnie że zapraszam do kaktusowego, tylko tam zdjęcia będę wklejać powoli bo sporo kaktusików nie ma jeszcze swoich domków i niezbyt dobrze mi się je fotografuje, poza tym jest ich trochę szczególnie po tym ostatnim zakupie stu sztuk
miluck dziękuję a kciuki za gruboszka bardzo się przydadzą
natija dzięki za pocieszenie jestem dobrej myśli
treissi sansevierki należą także do mich najukochańszych roślin, dlatego zawsze męczyłam mojego M żeby mi taką sprawił, no i mi się dostało aż dwie od niego
myszorek mi także wpadła w oko ta osłonka, kupiłam takie dwie sztuki w komplecie. Drugą ma zamioculkasik
anoli trzykrotka aż na chwilę poczerwieniała od tego komplementu
A jak się zrobi trochę cieplej to wyślę Ci jeszcze raz tą zebrinkę bo ta ostatnia moja przesyłka była pechowa
Agar z tym miejscem u mnie to też jest nie za wesoło... a mam jeszcze masę ostatnio zakupionych kaktusów których nie mam gdzie utknąć
Tak, poza tym, to będę się musiała pozbyć trochę roślin w najbliższym czasie... Szkoda mi ich bardzo ale niestety jest to siła wyższa, gdyż muszę koniecznie zyskać trochę miejsca w mieszkaniu i to w miarę szybkim tempie, a rośliny niestety dużo mi go zabierają... Także za niedługo utworzę nowy wątek w odpowiednim dziale i jakby ktoś był zainteresowany kupnem jakiejś roślinki to zapraszam. Nie wiem jeszcze które zdecyduję się sprzedać bo to ciężki wybór nad którym muszę się trochę zastanowić. Będzie ciężko
A paru osobom, którym wcześniej obiecałam wysłać roślinki oczywiście wyślę tylko niech się jeszcze troszkę ociepli
- myszorek
Ewa, Ty też musisz pozbyć się kwiatów? Buuu...
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No niestety muszę i wybór naprawdę nie będzie łatwy, ale podzielę się z Wami moją radosną nowiną Razem z M zasialiśmy naszą malutką upragnioną fasolkę i to właśnie dla niej potrzebuję trochę miejsca bo mieszkanie mam nie za duże a rośliny mam dosłownie wszędzie a muszę zwolnić miejsce na podłodze no i na meblach bo inaczej się nie pomieścimy.
- myszorek
Aaaaa.... To wszystko wyjaśnia To już mogę gratulować?
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola