Rośliny doniczkowe - effa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje gruboszki też troszkę pogubiły listków tej zimy, ale już się regenerują. Z mijsc z których listki opadły wyrastają nowe gałązeczki. nie ma tego złego..... gruboszek będzie gęściejszy.
Twój też Ewuniu się pozbiera. :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Piekne toslinki,senseviery piekne,a o gruboszka sie nie mart odbije bardzo szybko,moj powypuszczal teraz nowych pelno,wiec Twoj tez sie obudzi :)
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewciu roślinki śliczne :) Juka z pierwszego zdjęcia ogromana :) Sansewierki super - mój M mnie tu stuka, żeby kupić takie wysokie hi hi hi Begonkę też taką mam, ale nie znam odmiany :roll: Gruboszkim się nie martw - na pewno dojdzie do siebie :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09

Post »

Kolekcja jak się patrzy :D Wpadła mi w oko osłonka od sansewerki Laurentii :lol: Świetna!
Cylindricy po cichutku zazdroszczę ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

No no no! Pięknie, trzykrotka absolutnie boska. Pilea też piękna. Masz fajną kolekcję sansewierek :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p
Od: 16 lis 2007, o 18:42

Post »

Ewuniu, piękne te Twoje roślinki, szczególnie spodobała mi się sansevieria cylindrica - od dawna o takiej marzę, ale nie mam już gdzie ustawiać nowych roślinek i muszę się na razie powstrzymać przez zakupem :?
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Dziękuję za miłe słowa o moich zielonych podopiecznych :D i za tak liczne odwiedziny :D

aconitum, katrina26 ja nie mam kota a królik na szczęście za papirusem nie przepada, z resztą i tak do niego nie sięga :wink:

kati-1976 pewnie że zapraszam do kaktusowego, tylko tam zdjęcia będę wklejać powoli bo sporo kaktusików nie ma jeszcze swoich domków i niezbyt dobrze mi się je fotografuje, poza tym jest ich trochę szczególnie po tym ostatnim zakupie stu sztuk :wink:

miluck dziękuję :D a kciuki za gruboszka bardzo się przydadzą :D

natija dzięki za pocieszenie :D jestem dobrej myśli :wink:

treissi sansevierki należą także do mich najukochańszych roślin, dlatego zawsze męczyłam mojego M żeby mi taką sprawił, no i mi się dostało aż dwie od niego :D

myszorek mi także wpadła w oko ta osłonka, kupiłam takie dwie sztuki w komplecie. Drugą ma zamioculkasik :wink:

anoli trzykrotka aż na chwilę poczerwieniała od tego komplementu :wink:
A jak się zrobi trochę cieplej to wyślę Ci jeszcze raz tą zebrinkę bo ta ostatnia moja przesyłka była pechowa :?

Agar z tym miejscem u mnie to też jest nie za wesoło... a mam jeszcze masę ostatnio zakupionych kaktusów których nie mam gdzie utknąć :roll:

Tak, poza tym, to będę się musiała pozbyć trochę roślin w najbliższym czasie... :? Szkoda mi ich bardzo ale niestety jest to siła wyższa, gdyż muszę koniecznie zyskać trochę miejsca w mieszkaniu i to w miarę szybkim tempie, a rośliny niestety dużo mi go zabierają... :roll: Także za niedługo utworzę nowy wątek w odpowiednim dziale i jakby ktoś był zainteresowany kupnem jakiejś roślinki to zapraszam. Nie wiem jeszcze które zdecyduję się sprzedać bo to ciężki wybór nad którym muszę się trochę zastanowić. Będzie ciężko :?
A paru osobom, którym wcześniej obiecałam wysłać roślinki oczywiście wyślę tylko niech się jeszcze troszkę ociepli :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej,co za masa śliczności!
Ja też bardzo lubię sansewierki ale...chyba je trochę zasuszyłam bo listki się ciut pomarszczyły.Czy to w ogóle możliwe zasuszyć sansewierkę? :wink:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Basiu możliwe, moja mama tego dokonała :wink: Przykro mi, że musisz ograniczyć ilość zielonych. Wybór na pewno nie łatwy.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, Ty też musisz pozbyć się kwiatów? ;:151 Buuu...
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety muszę i wybór naprawdę nie będzie łatwy, ale podzielę się z Wami moją radosną nowiną :D Razem z M zasialiśmy naszą malutką upragnioną fasolkę i to właśnie dla niej potrzebuję trochę miejsca bo mieszkanie mam nie za duże a rośliny mam dosłownie wszędzie a muszę zwolnić miejsce na podłodze no i na meblach bo inaczej się nie pomieścimy.
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaa.... :mrgreen: To wszystko wyjaśnia :lol: To już mogę gratulować?
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba tak, choć to na razie początek, dokładnie koniec drugiego miesiąca, choć najlepiej to właśnie przejść bezproblemowo okres pierwszego trymestru. Ja jestem cały czas dobrej myśli, zresztą póki co to sobie odpoczywam bo już 3 tydzień jestem na L4 (mam do końca marca).
Pozdrawiam Ewa
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”